لاوروف: باکو و ایروان به‌زودی به توافق ترابری می‌رسند، اما معاهده صلح زمان می‌برد

نخست‌وزیر ارمنستان و رئیس‌جمهوری آذربایجان قرار است هفته آینده در مسکو با حضور پوتین دیدار کنند

مذاکرات برای کاهش تنش میان آذربایجان و ارمنستان بر سر منطقه قره‌باغ در مسکو، روسیه- Russian Foreign Ministry/Handout via REUTERS

سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه، روز جمعه گفت ارمنستان و جمهوری آذربایجان به توافق برای پایان دادن به بحران در خطوط حمل و نقل خود نزدیک شده‌اند. اما او افزود که رسیدن به توافق نهایی بین این دو کشور که در جنگ با یکدیگرند، نیاز به زمان بیشتری دارد.

لاوروف این سخنان را پس از میانجیگری بین وزرای خارجه باکو و ایروان بیان کرد. مسکو سه سال پیش نیز با میانجیگری، موفق به رسیدن به آتش‌بس بین دو کشور شد که باعث شد جنگ شش هفته‌ای آن‌ها متوقف شود. اما آتش‌بس سال ۲۰۲۰ به صلح پایدار منجر نشده است و همچنان نیروهای نظامی دو کشور در خاک یکدیگر حضور دارند. درگیری‌های مرزی نیز مکررا صورت می‌گیرند.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

باکو و ایروان در ۳۰ سال گذشته دو بار بر سر منطقه ناگورنو قره‌باغ وارد جنگ شدند. این منطقه خودمختار بخشی از خاک جمهوری آذربایجان است، اما اکثریت مردم آن ارمنی‌تبارند. ایروان باکو را متهم می‌کند که تنها راهی که ارمنستان را به قره‌باغ وصل می‌کند، مسدود کرده است. بخشی از خاک این منطقه را «جمهوری آرتساخ» با مرکزیت استپانکارت اداره می‌کند که از طرف ارمنی‌ها بر پا شده است، اما هیچ کشوری در جهان (حتی ارمنستان) آن را به رسمیت نمی‌شناسد.

ارمنستان و آذربایجان قرار است هفته آینده در جلسه‌ای با حضور روسیه درباره رفع انسداد راه‌های ترابری گفت‌وگو کنند. لاوروف در مورد این جلسه گفت: «ما امیدواریم نتیجه آن مثبت باشد. دو طرف همین حالا هم به توافق نهایی نزدیک شده‌اند.»

نیکول پاشینیان، نخست‌وزیر ارمنستان، روز پنجشنبه گفت که توافق کرده است در روز ۲۵ مه با حضور در مسکو با روسای جمهوری آذربایجان و روسیه، الهام علی‌اف و ولادیمیر پوتین، دیدار کند. اما به گفته لاوروف طی مذاکرات روز جمعه ایروان و باکو هر دو تاکید کردند که برای رسیدن به معاهده صلح نهایی باید مسائل متعددی مربوط به مرزها، راه‌های ترابری و اوضاع امنیتی در قره‌باغ و اطراف آن حل شوند.

ارمنستان متحد روسیه محسوب می‌شود و قرارداد دفاع مشترک با این کشور امضا کرده است. این کشور بارها از مسکو خواسته از نیروهای حافظ صلح خود استفاده کند تا جلو آنچه را «نقض آشکار» آتش‌بس ۲۰۲۰ از طرف باکو می‌داند، بگیرد.

بیشتر از جهان