ههنگاو اعلام کرد نایب حاجیزاده، فعال سیاسی زندانی در ارومیه، از روز سهشنبه ١۶ خرداد در اعتراض به اعزام نشدن به مرخصی پزشکی، گشودن یک پرونده جدید علیه او و انتقالش به سلول انفرادی اعتصاب غذا کرده است.
بر اساس این گزارش، حاجیزاده روز پنجشنبه ١١ خرداد به دستور مسئولان زندان ارومیه به مدت چهار روز به سلول انفرادی منتقل شد. پرونده جدید علیه نایب حاجیزاده هم با شهادت زندانیان متهم به جرائم خطرناک و تحت عنوان «اهانت به بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران» گشوده شده است. این اقدام در حالی صورت میگیرد که این زندانی سیاسی هدف ضربوجرح این زندانیان جرائم خطرناک قرار گرفته بود. درخواست مرخصی پزشکی اخیر نایب حاجیزاده نیز با وجود نیاز فوری او به درمان و علیرغم موافقت مسئولان زندان، با مداخله سپاه پاسداران و دیگر نهادهای امنیتی رد شد.
او پیش از این آذر ۱۳۹۹ در شعبه دوم دادگاه انقلاب ارومیه به اتهام «اقدام علیه امنیت ملی از طریق عضویت در حزب کومله» به ۱۰ سال و یک روز حبس محکوم شد که در نهایت به عنوان تخفیف مجازات، یکچهارم از این مدت حبس کاسته شد.
اجرای حکم اعدام دو زندانی
حکم اعدام دو تن از زندانیان محبوس در زندان مرکزی کرج به اجرا درآمد. هویت یکی از این دو زندانی عینالله بدرینژاد اعلام شد.
به گزارش سازمان حقوق بشری ههنگاو، حکم اعدام بدرینژاد و یک زندانی دیگر که تا این لحظه هویتش احراز نشده است، سحرگاه روز سهشنبه ١۶ خردادماه ١٤٠٢ در زندان مرکزی کرج اجرا شد. این دو زندانی پیشتر به اتهام جرائم مرتبط با مواد مخدر بازداشت و به اعدام محکوم شده بودند.
بازداشت و صدور احکام جدید
به گزارش خبرگزاری هرانا، عرفان کرمویسی، وکیل مدافع اردوان فلاحی، از بازداشتشدگان خیزش سراسری، و خانواده او از حذف اتهام محاربه علیه موکلش در آخرین برگه ابلاغ تمدید قرار بازداشت او خبر داد اما گفت که اتهامهایی از جمله «افساد فی الارض» و «اجتماع و تبانی» همچنان علیه او مطرحاند.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
اردوان فلاحی به همراه نصرالله فلاحی و ارغوان فلاحی، پدر و خواهرش، در آبان ۱۴۰۱ دستگیر شد. آنها کماکان در زندان اوین بازداشت و بلاتکلیفاند.
به گزارش خبرگزاری حالوش، در ادامه فشارها بر شهروندان بلوچ، نیروهای امنیتی روز سهشنبه شانزدهم خرداد، جمشید بارکزهی، ۲۳ ساله فرزند شیرمحمد ساکن زاهدان، را بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل کردند. این شهروند بدون ارائه حکم قضایی و در محل کارش در زاهدان دستگیر شده است. تاکنون از دلایل بازداشت و محل نگهداری او اطلاعی در دست نیست.
داوود رضوی، از اعضای هیئت مدیره سندیکای کارگران شرکت واحد، محبوس در زندان اوین، هم در دادگاه انقلاب تهران به پنج سال حبس تعزیری و دو سال محرومیت از فعالیت در فضای مجازی و فعالیت در گروههای سیاسی و احزاب محکوم شد.
سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه در این خصوص اعلام کرد که داوود رضوی صبح چهارشنبه هفدهم خرداد، بدون هماهنگی با وکیل، از زندان اوین به شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی صلواتی اعزام شده است. بر اساس حکمی که از دفتر قاضی صلواتی به این شهروند ابلاغ شده، او بابت اتهام «اجتماع و تبانی علیه امنیت ملی» به تحمل پنج سال حبس تعزیری و دو سال محرومیت از فعالیت در فضای مجازی و فعالیت در گروههای سیاسی و احزاب محکوم شده است.
بر اساس این گزارش، «عضویت در هیئت مدیره سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه، تجمع روبروی مجلس و شهرداری برای مسکن و مطالبات کارگری، ساماندهی اعتراضهای کارگری در شرکت واحد، شرکت در اجلاس سازمان جهانی کار، ارتباط با همکاران سندیکایی همانند حسن سعیدی و رضا شهابی و دیدار با دو معلم سندیکایی فرانسوی» از مصادیق اتهامهای مطرح شده علیه او عنوان شدهاند.
بازداشت در مراسم خاکسپاری منصوره سگوند
به گزارش ههنگاو، رضا کوشکینژاد، عضو اخراجشده پدافند هوایی ارتش، روز سهشنبه ١۶ خرداد در مراسم خاکسپاری منصوره سگوند، بازداشت شد. او پیش از این دو بار هم در جریان جنبش «زن، زندگی، آزادی» دستگیر شده بود.
حسین کوشکینژاد، برادر رضا کوشکینژاد در اینستاگرام خبر داد که برادرش را در جریان مراسم خاکسپاری منصوره سگوند بازداشت کردهاند. منصوره سگوند، دختر جوانی بود که اخیرا پس از استعفای اعتراضی از عضویت افتخاری پلیس، بازداشت وبه طرز مشکوکی کشته شد.
کوشکینژاد پیشتر ٧ مهر ۱۴۰۱ با انتشار ویدیویی از معترضان حمایت کرده بود. او پس از این اقدام، حدود ۲۰ روز بازداشت و به مدت سه ماه از کار تعلیق شد. بار دیگر هنگامی که مردم معترض آبدانان به پدافند هوایی این شهر پناه بردند، او از ورود نیروهای سرکوب ممانعت کرد و در پی آن حدود یک ماه در زندان پارسیلو و زندان ایلام بازداشت بود.
ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران اعلام کرد جلسه بازپرسی حمیده زراعی، روز چهارشنبه دهم خرداد در شعبه ۲۲ دادسرای عمومی و انقلاب کرج برگزار شد. در این جلسه که ریاست آن با قاضی محمدی بود، زراعی بابت اتهام «فعالیت تبلیغی به نفع گروههای مخالف نظام جمهوری اسلامی» از خود دفاع کرد.
نیروهای امنیتی روز دوشنبه هشتم خردادماه، حمیده زراعی را در منزل شخصیاش بازداشت کرده بودند. او پس از گذشت دو روز به زندان کچویی کرج منتقل شد. زراعی پیشتر در تاریخ سیزدهم اردیبهشت، طی ابلاغیهای بابت اتهام «فعالیت تبلیغی به نفع گروههای مخالف نظام جمهوری اسلامی» به شعبه ۲۲ بازپرسی دادسرای عمومی و انقلاب کرج احضار شده بود. او قبلا در رابطه با اعتراضات سراسری ۱۴۰۱ بازداشت و در تاریخ ۱۸ بهمن ماه پس از صدور بخشنامه عفو آزاد شده بود.