استقلال برای انتخاب سرمربی در فصل جدید، هفت چهره قدیمی این باشگاه را به کمیته فنی دعوت کرده است اما روشن نیست که این کمیته اختیار انتخاب سرمربی را داشته باشد؛ اگرچه آنها به خیال ایفای چنین نقشی مسئولیت پذیرفتهاند.
پرویز مظلومی، بهتاش فریبا، محمد مومنی، رضا حسنزاده، مهدی پاشازاده، سهراب بختیاریزاده و مجید نامجومطلق در کمیته فنی استقلال حضور دارند اما آنها آنقدر تجربه دارند که بدانند کمیتههای اینچنینی در باشگاههای ایرانی اغلب نقش تاثیرگذاری ندارند و سرانجام بدون مسئولیتهای تعریفشده و نتایج روشن جلسات، منحل میشوند.
مظلومی و مومنی پیشتر اعضای هیئتمدیره باشگاه استقلال بودند که برای فصل جدید کنار گذاشته شدند. اعطای نقش جدید به آنها در کمیته فنی به منظور جبران این برکناری به نظر میرسد. چهرههای ورزشی که در هیئتمدیره باشگاههای دولتی حضور دارند، تاثیرگذاری چندانی ندارند، چون قدرت تصمیمگیری با مدیرانی است که نهادهای بالادستی آنها را تحمیل میکنند و بودجه باشگاه را در اختیار دارند.
حضور چهرههایی مثل نامجومطلق، بختیاریزاده یا پاشازاده در کمیته فنی میتوانند در اتخاذ تصمیمهای بهتر به باشگاه کمک کنند اما بعید است این چهرهها بتوانند در تصمیمهای مدیران تغییری ایجاد کنند.
باشگاه استقلال در سردرگمی برای انتخاب سرمربی روزها را میگذراند و خبر سفر لوپز کارو به تهران برای مذاکره با باشگاه استقلال که خبرنگاران مطلع از اتفاقهای باشگاه استقلال منتشر کردهاند، سرگرمی مدیران در میان مذاکرات روزهای اخیر تلقی شده است، اگرچه شاید اینطور نباشد. لوپز سابقه مربیگری در رئال مادرید را هم دارد اما پس از سالهای حضور در عمان و عربستان سعودی و سپس لیگ چین، در بازار کار مربیگری پیشنهادی ندارد.
باشگاه استقلال پیش از مذاکره با لوپز، با جواد نکونام و محمد ربیعی نیز مذاکره کرده بود که نتیجه آنها مشخص نیست.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
درباره جواد نکونام گفته میشود که از فعالیت مربیگری منع شده است. مشخص نیست این ممنوعیت را کدام نهاد برای نکونام در نظر گرفته است و چه دلایلی دارد اما به نظر میرسد نهادهای غیرورزشی در این ممنوعیت دخالت داشته باشند. محمد ربیعی نیز با انتقاهایی از سوی پیشکسوتان استقلال مواجه است که او را در قواره سرمربیگری استقلال نمیدانند. ربیعی سرمربی تیمهای بادران در لیگ ۱، آلومینیوم اراک و مس رفسنجان بود و کار در تیمهای بزرگ برای او میتواند سخت باشد، اگرچه به عنوان مربی موفق در رسانهها مطرح میشود.
گزینههای دیگر باشگاه استقلال برای سرمربیگری علی منصوریان، ساکت الهامی و مهدی پاشازادهاند اما منصوریان با فولاد قرارداد دارد و با ساکت الهامی نیز هنوز رسما مذاکره نشده است. پاشازاده همزمان عضو کمیته فنی است.
تجربه باشگاهداری مدیرانی که وزارت ورزش برای استقلال تعیین کرده، اندک است و کمیته فنی هم اختیارات چندانی ندارد که بتواند در انتخاب مربی نقش داشته باشد. تصور میشد سرمربی فصل جدید استقلال ایرانی باشد اما باید دید مذاکرات با لوپز کارو به کجا خواهد رسید.
ممنوعیت امضای قرارداد دلاری برای باشگاههای ایرانی میتواند مانع جذب مربی خارجی باشد اما شاید یک مربی مثل لوپز کارو به قراردادی با واحد پولی دیگر قانع شود یا باشگاه استقلال فارغ از این دستورالعمل بیمعنا، قرارداد دلاری تنظیم کند. در فوتبال ایران بسیار سابقه دارد که باشگاهها به دستورالعملهای اینچنینی بیتوجه باشند.
ایده استقلال برای انتخاب سرمربی جدید مشخص نیست و کسی نمیداند که این باشگاه بر اساس چه تفکراتی سرمربی جدید را انتخاب میکند. مدیران باشگاه استقلال برای تعیین ایده پیش از انتخاب سرمربی تجربه و دانشی ندارند.
استقلال در سالهای اخیر به دلیل تغییرات پیدرپی روی نیمکت مربیگری آسیب دیده و نتوانسته موفقت پایداری کسب کند؛ موضوعی که همواره انتقاد هواداران را به دنبال داشته است اما باشگاه هر بار بیتوجه به انتقادها، مربی جدیدی را انتخاب میکند و مربیان سالهای اخیر استقلال هیچیک بلندمدت با این تیم کار نکردهاند.