تسلیحات رهاشده آمریکایی در افغانستان، در دست جنگجویان فلسطینی در نوار غزه

یک مقام ارتش اسرائیل: سلاح‌های کوچک آمریکایی رهاشده در افغانستان به دست جنگجویان فلسطینی رسیده‌اند

مقام‌های اسرائیلی از رسیدن اسلحه آمریکایی به دست جنگجویان فلسطینی نگران‌اند - @El_manshar/twitter

رسانه نیوزویک روز جمعه ۲۶ خرداد (۱۶ ژوئن)، در یک گزارش مفصل در مورد نگرانی‌های اسرائیل از استفاده از سلاح‌های آمریکایی در جنگ روسیه و اوکراین، به نقل از یک مقام بلندپایه ارتش اسرائیل نوشت که مقام‌های اسرائیلی، سلاح‌های به‌جامانده از نیروهای آمریکایی در افغانستان را در نوار غزه نیز کشف کرده‌اند.

در این گزارش آمده است یک مقام ارتش اسرائیل که خواست نامش فاش نشود، به نیوزویک گفت: «برخی از سلاح‌های کوچک آمریکایی که در افغانستان وجود داشت، اخیرا در دست گروه‌های فلسطینی در نوار غزه کشف شده است.» این مقام اسرائیلی از پراکنده شدن سلاح‌های آمریکایی در خاورمیانه ابراز نگرانی کرد و گفت که حتی امکان رسیدن سلاح‌های آمریکایی که در جنگ اوکراین و روسیه استفاده می‌شوند، به دست حزب‌الله لبنان و جناح‌های فلسطینی نیز وجود دارد.

این ادعای مقام اسرائیلی در مورد رسیدن سلاح‌های آمریکایی به دست جنگجویان فلسطینی در نوار غزه، در حالی مطرح می‌شود که پیش از این، خبرهایی از کشف و ضبط سلاح‌های آمریکایی جامانده در افغانستان، در قسمت‌های از کشمیر تحت سلطه پاکستان نیز منتشر شده بود.

علاوه بر این، احتمال حضور جنگجویان طالبان یا حامیان آن‌ها در جنگ فلسطین نیز بعید به نظر نمی‌رسد. اخیرا، برخی از اعضای طالبان، تصویری از یکی از جنگجویان طالبان را در رسانه‌های اجتماعی دست‌به‌دست کردند که در توصیف او نوشته بود: «مسرور جان، اولین شهید از استان غور، به‌خاطر بیت‌المقدس جام شهادت نوشید.» این خبر تاکنون، از طرف هیچ مقام رسمی طالبان تایید نشده است.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

پایان درگیری‌های ۲۰ ساله میان طالبان و دولت پیشین در افغانستان، پای شمار زیادی از جنگجویان این گروه را به دیگر گروه‌های شورشی اسلامگرا باز کرده است. پیش از این نیز، نیروهای طالبان برای شرکت در جنگ کشمیر علیه هند تبلیغات کرده بودند.

در همین حال، منابع آگاه از پیوستن برخی از اعضای طالبان به گروه تحریک طالبان پاکستانی که در حال حاضر با دولت پاکستان در نبرد است، نیز خبر داده‌اند.

به نظر می‌رسد پایان نبرد ادامه‌دار طالبان و بی‌مضمونی سربازان و جنگجویان این گروه از یک سو و باقی ماندن اسلحه و تجهیزات جنگی آمریکایی در افغانستان به ارزش میلیاردها دلار از سوی دیگر، زمینه پراکنده شدن نیروهای طالبان به دیگر نقاط درگیر جنگ در منطقه، از جمله فلسطین، کشمیر و حتی مرزهای پاکستان را فراهم کرده است.

طالبان به‌دلیل مسائل عقیدتی، همواره از نبرد فلسطین علیه اسرائیل حمایت و دفاع کرده‌اند. چندی پیش، این گروه مسجدی را که شبیه به بیت‌المقدس ساخته شده بود، در کابل افتتاح کرد.

مقام‌های طالبان، حمله‌های اسرائیل به نوار غزه را همواره محکوم کرده‌اند و بارها از مردم مسلمان در سراسر جهان خواسته‌اند که از فلسطین حمایت کنند. ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی طالبان، در سفرش به ترکیه در ماه آبان ۱۴۰۱، با اسماعیل هنیه، رئیس دفتر سیاسی گروه حماس، ملاقات کرد. به گزارش رسانه‌های طالبان، مجاهد در این دیدار، بر لزوم حمایت مسلمانان جهان از فلسطین تاکید کرد.

طالبان در آستانه روز قدس نیز، بیلبوردها با شعارهایی در حمایت از نبرد فلسطین علیه اسرائیل در شهرهای مختلف افغانستان نصب کردند.

علاوه بر حمایت طالبان از جنگجویان فلسطینی، قاچاق و فروش اسلحه آمریکایی در مرزهای افغانستان، از مواردی است که طی حدود دو سال گذشته، پس از سلطه طالبان بر افغانستان، بارها مورد توجه نیروهای امنیتی کشورهای منطقه قرار گرفته است. گزارش‌ها نشان داده‌اند که تسلیحات آمریکایی را دلالان از خاک افغانستان به بیرون مرزهای کشور برده‌اند و در بازارهای مرزی به طور علنی به فروش می‌رسانند.

بیشتر از جهان