عربستان سعودی دانشجویان رشته‌های هوافضا را بورسیه می‌کند

هدف از کمک‌هزینه تحصیلی جدید این است که دانشجویان برای تحصیل در رشته‌های مرتبط با هوافضا به دانشگاه‌های برتر جهان دسترسی داشته باشند

عربستان سعودی دانشجویان رشته‌های مرتبط با هوافضا را بورسیه می‌کند.

به گزارش نشنال نیوز، بورسیه تحصیلی جدید پس از آن اعلام شد که ریانه برناوی و علی القرنی در ماموریتی هشت روزه به ایستگاه فضایی بین‌المللی رفتند.

عربستان سعودی برای ایجاد یک برنامه فضایی بلندمدت، اکنون جوانان را تشویق می‌کند تا مشاغلی مانند فضانوردی و مهندسی هوافضا را انتخاب کنند.

در گزارش نشنال نیوز آمده است به دانشجویان برگزیده بورسیه تحصیل در ۲۰۰ موسسه آموزشی برتر جهان در رشته‌هایی مانند اخترشناسی و علوم فضا، مهندسی هوافضا، اخترفیزیک، نسبیت عام و کیهان‌شناسی، طراحی خودرو، مهندسی هوانوردی و فضانوردی داده می‌شود.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

بورسیه جدید با مشارکت کمیسیون مخابرات، فضا و فناوری و برنامه بورسیه خارجی ملک عبدالله ایجاد شده است و هدف آن «تقویت سازمان‌های ملی و تحقق آرمان‌های کشور در حوزه کاوش فضا، و در عین حال در راستای پیشرفت‌های جهانی و دستیابی به اهداف کمیسیون و برنامه چشم‌انداز ۲۰۳۰ است».

هنوز مشخص نیست چه تعداد دانشجو واجد شرایط دریافت این بورسیه خواهند بود.

برنامه «چشم‌انداز ۲۰۳۰» عربستان سعودی مجموعه‌ای از اصلاحات اقتصادی برای کاهش وابستگی به نفت و تنوع‌بخشی به اقتصاد کشور از طریق سرمایه‌گذاری در حوزه‌های گوناگون از جمله هوافضا است.

برنامه «فضانورد» عربستان سعودی سال گذشته راه‌اندازی شد و در نظر دارد در سال‌های آینده، شهروندان سعودی بیشتری را به فضا بفرستد.

در سال ۱۹۸۵، شاهزاده سلطان بن سلمان با شاتل فضایی ناسا به فضا رفت، اما برنامه فضایی بلندمدتی در پی نداشت.

عربستان سعودی همچنین سفر به فراسوی مدار پایین زمین را مدنظر دارد و امیدوار است در آینده ماموریت‌هایی برای سفر به ماه و مریخ داشته باشد.

مشاعل الشمیمری، مشاور ویژه رئیس سازمان فضایی عربستان سعودی، در ماه مه در مصاحبه با نشنال گفت کشورهای بیشتری دارند وارد حوزه فضا می‌شوند و در منطقه نیز تمایل روزافزونی به مشارکت در اقتصاد حوزه هوافضا دیده می‌شود.

او در ادامه افزود: «مطمئنم که در چند سال آینده تلاش‌ها و ماموریت‌ها افزایش پیدا می‌کند، و مشارکت‌ها نیز به میزان قابل‌ملاحظه‌ای بیشتر خواهد شد.»

کشورهایی مانند عربستان سعودی و امارات متحده عربی در نظر دارند در برنامه‌های فضایی مانند پروژه «آرتمیس» برای سفر بشر به ماه و در نهایت به مریخ، مشارکت کنند.

در حال حاضر، دانشگاه ملک سعود و دانشگاه ملک عبدالعزیز عربستان سعودی رشته اخترفیزیک را در مقطع کارشناسی ارائه می‌دهند.

بیشتر از جهان