احسان ارکانی، عضو کمیسیون اصل ۹۰ در مجلس شورای اسلامی، امروز یکم تیرماه، در اعتراض به بخشنامه جنجالی وزارت کشور دولت ابراهیم رئیسی درباره «عدم ورود نمایندگان به امور اجرایی در سال آخر نمایندگی»، اعلام کرد که صدور چنین بخشنامههایی به معنای «کمرنگ کردن نقش نمایندگان مجلس» و «استشمام بوی مهندسی انتخابات» است.
نماینده شهر نیشابور در مجلس درباره بخشنامهایی که معاون سیاسی احمد وحیدی، وزیر کشور، صادر کرده است میگوید: «اگر حضور نمایندگان در میدان برای حل مشکلات مردم، خلاف قانون است، پس از سال آینده وزرا و مدیران دولتی هم در خانههای خود بنشینند و کاری به کار امور مردم نداشته باشند، زیرا سال آخر دولت فعلی است. آیا هیچ عقل سلیمی این استدلال دولت که باعث محدود کردن نمایندگان مجلس شده را میپذیرد؟»
طی روزهای گذشته، تعداد دیگری از نمایندگان مجلس شورای اسلامی مانند علیرضا سلیمی، حسن محمدیاری، شهریار حیدری، زهره الهیان، کاظم دلخوش اباتری، مجتبی ذوالنوری و رجب رحمانی نیز در نطقهایی ضمن انتقاد از احمد وحیدی، خواستار برکناری محمدرضا غلامرضا، معاون سیاسی وزارت کشور و رئیس ستاد انتخابات، شده بودند.
این درحالی است که احمد وحیدی، روز ۳۰ خرداد، پس از مطرح شدن اخباری درباره استیضاح قریبالوقوع او با ۲۰۰ رای نمایندگان مجلس، با یک عقبنشینی محسوس اعلام کرده بود که مفاد مورد انتقاد نمایندگان مجلس در بخشنامه معاونش را ابطال کرده است، اما حالا ادامه حملات مجلسیها به وزارت کشور و دولت ابراهیم رئیسی نشان میدهد که ریشه مناقشات مجلس و دولت در آستانه انتخابات اسفندماه سال جاری، عمیقتر از گذشته است.
آنطور که تسنیم نوشته است، در قسمتی از بخشنامه اخیر وزارت کشور ایران آمده که «بهموجب رسیدن به سال منتهی به انتخابات مجلس، استانداران، فرمانداران و بخشداران دیگر نباید تعاملی با نمایندگان مجلس یازدهم داشته باشند.» بخشنامهای که هدف آن، جلوگیری از سوءاستفاده نمایندگان مجلس برای تبلیغهای انتخاباتی و پیگیری انجام پروژههای دولتی برای کسب رای بیشتر از مردم عنوان شده است، اما نمایندگان مجلس میگویند معنایی جز سهساله شدن دوران نمایندگی و محدود شدن اختیارات نمایندگی در شهرها نخواهد داشت.
احسان ارکانی امروز با بیان این ادعا که «در حال حاضر نمایندگان مجلس تنها مرجع مردم برای حل مشکلاتشان هستند»، گفت: «اگر اینطور است پس ما از امسال هیچکاری به کار مردم نداریم و مردم سراغ استاندار و فرماندار بروند تا در واقعیت مشاهده شود که آیا کسی بهجز نماینده به داد مردم حوزه انتخابیه میرسد؟ مردم در حوزههای انتخابیه فقط نماینده را میشناسند و برای کوچکترین تا بزرگترین مسائل به نمایندگان مراجعه میکنند.»
از سوی دیگر، با افزایش مشکلات اقتصادی در ایران طی دو سال اخیر و بیشتر شدن انتقادها از عملکرد دولت و مجلسی که در شرایط غیرانتخابی و رد صلاحیتهای گسترده بر سر کار آمدند، حالا دعواهای نمایندگان مجلس شورای اسلامی با یکدیگر اوج گرفته است.
در آخرین نمونه از این نوع حملات، مصطفی میرسلیم، نماینده تهران در مجلس، از همکاران خود که حامی تعطیلی شنبهها بهجای پنجشنبهها برای نزدیک شدن به تعطیلات بینالمللی بودند، انتقاد کرد و در توییتر نوشت: «این چه افتخاری است که بعضی افراد پیشنهاددهنده و مدافع تعطیلی روز شنبه، مانند اسرائیل، شدهاند؟»
در واکنش به این توییت، محسن پیرهادی که از مدافعان طرح تعطیلی روز شنبه است، در توییتی کنایهآمیز نوشت: «کسی که فرق ۲۰۶ با لندکروز را نمیفهمد، به طریق اولی علت ساماندهی ایام کاری و تعطیلات را متوجه نمیشود. بعضیها که هجمه و مخالفت میکنند، خیال آدم از درستی راه جمعتر میشود.»
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
اشاره پیرهادی به صحبتهای عجیب میرسلیم بود که اخیرا مدعی شد تفاوتی در کیفیت خودروهای پژو ۲۰۶ و لندکروز وجود ندارد؛ ادعایی که بسیاری از کاربران رسانههای اجتماعی آن را مسخره کردند.
اما مصطفی میرسلیم باز هم سکوت نکرد و در بیانیهای محسن پیرهادی را به اینکه منزل مسکونیاش از راهی غیرمشروع بهدست آمده است متهم کرد.
این بیانیه نیز با واکنش تندتر محسن پیرهادی مواجه شد و او اینبار با متهم کردن میرسلیم به ارتباط با مجاهدین خلق، در کانال تلگرامیاش نوشت: «احتمالا کسی که فرق ۲۰۶ و لندکروز را نمیدانست، بابت آسیبی که دوستان پسرش در آلبانی دیدهاند بههمریخته است و نمیداند چه میگوید. دوره اینکه برای تخریب، تهمت را با سوال مطرح کنید، گذشته است. سوال نپرسید، هر سندی دارید در رسانهها منتشر کنید.»
مهدی میرسلیم، فرزند مصطفی میرسلیم، تیرماه ۱۳۹۸ بهخاطر جاسوسی برای سازمان مجاهدین خلق، در تهران بازداشت و سپس به اتهام اقدام علیه امنیت ملی، به پنج سال حبس محکوم شد، اما زمستان سال گذشته و در شرایطی که دوران حبسش به دو سال هم نرسیده بود، مورد عفو قرار گرفت و از زندان آزاد شد.
بعد از اینکه محسن پیرهادی، نماینده تهران، پیگیر طرح تعطیلی شنبهها بهجای پنجشنبهها شد، مصطفی میرسلیم توییت زد: «این چه افتخاری است که بعضی افراد پیشنهاددهنده و مدافع تعطیلی روز شنبه، مانند اسرائیل، شدهاند؟»
پیرهادی هم نوشت: «کسی که فرق ۲۰۶ با لندکروز را نمیفهمد، به طریق اولی علت ساماندهی ایام کاری و تعطیلات را متوجه نمیشود.»
اینجا بود که دفتر میرسلیم بیانیه داد و خطاب به پیرهادی نوشت: «ای کاش برای عموم روشنگری و شفاف میکردید که منزل مسکونی جنابعالی از کدام محل به شما داده شده است؟»
پیرهادی هم جواب داد: «دوره اینکه برای تخریب، تهمت را با سوال مطرح کنید گذشته است. سوال نپرسید؛ هر سندی دارید در رسانهها منتشر کنید.»
این جنجالها در شرایطی رخ میدهد که مدتزمان زیادی از جنجال قبلی مجلسیها درخصوص دریافت رشوه و رانت خودروهای شاسیبلند از وزارت صمت بهمنظور انصراف آنها از دادن رای مثبت به استیضاح وزیر صمت نگذشته است و دعواهای جدید نشان میدهد قرار است اینگونه افشاگریهای اعضای جبهه انقلابی علیه هم، تا زمان برگزاری انتخابات مجلس که میان افراد مورد تایید علی خامنهای برگزار میشود، ادامه داشته باشد.