علی خامنه‌ای از قوه قضاییه خواست سرکوب صداهای مخالف را تشدید کند

رهبر جمهوری اسلامی تاکید کرد فعالیت در فضای مجازی و غیرمجازی باید با «برنامه‌ریزی،‌ انضباط و قاعده» کنترل شود

دیدار علی خامنه‌ای با مسئولان قوه قضاییه جمهوری اسلامی‌ــ khamenei.ir

علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، روز سه‌شنبه ششم تیر، در دیدار با رئیس و مسئولان قوه قضاییه خواستار سختگیری‌های بیشتر در «فضای مجازی و غیرمجازی» شد.

به گزارش رسانه‌های داخلی، خامنه‌ای که پیش‌تر نیز بارها مخالفت خود را با آزادی بیان و فعالیت در فضای مجازی نشان داده بود، در تازه‌ترین سخنرانی خود گفت: «اینکه یک عده با استفاده از فضای مجازی یا غیرمجازی روی اعصاب مردم راه بروند و امنیت ذهنی مردم را به هم بزنند و مردم را بترسانند، خلاف مقتضی احیای حقوق عامه است.»

رهبر جمهوری اسلامی که از هر فرصتی برای ابراز خشم و کینه‌اش از مردم معترض در خیزش «زن، زندگی، آزادی» استفاده می‌کند و در سخنرانی‌های گذشته‌اش معترضان را «اراذل، اوباش و احمق» خوانده بود، روز یکشنبه، در دیدار با خانواده‌ جان‌باختگان جنگ ایران و عراق، بار دیگر به خیزش سراسری مردم ایران اشاره کرد و آن را «فتنه و آشوب‌افکنی» خواند. او روز سه‌شنبه در اظهارات جدیدش تلاش کرد نشان دهد مخالفان جمهوری اسلامی برهم زننده امنیت مردم‌اند و تاکید کرد: «قوه قضاییه باید با برنامه‌ریزی، انضباط و با قاعده، وظیفه دشوار تامین حقوق مردم را انجام دهد.»

او در عین حال مدعی شد که برای آزادی‌های مردم ارزش قائل است و افزود: «بر اساس تعبیر دقیق قانون اساسی، همه آزادی‌هایی که شرع اجازه می‌دهد، باید برای مردم تامین شود.»

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

خامنه‌ای که با وجود گزارش‌های منتشرشده دیگر نمی‌تواند فساد مالی مسئولان جمهوری اسلامی را منکر شود، در بخش دیگری از سخنان اخیرش گفت: «درباره مقابله با فساد لازم است علاوه بر دستگاه قضا، قوا و دستگاه‌های دیگر هم فعال باشند و با سرمنشا و مبادی فساد در مجموعه‌های تحت مسئولیت برخورد جدی کنند تا کار به دستگاه قضا کشیده نشود. معاملات غیررسمی اموال غیرمنقول از منشاءهای بزرگ فساد است و باید از این‌گونه معاملات سلب‌اعتبار شود.»

موضوع دیگری که رهبر جمهوری اسلامی نتوانست آن را انکار کند، دیدگاه منفی میان مردم ایران به عملکرد قوه قضاییه بود. او با اشاره به اینکه «تصویر رسانه‌ای قوه قضاییه تصویر خوبی نیست»، خواستار آن شد تا از رسانه‌ها و تبلیغات برای ترمیم چهره قوه قضاییه استفاده شود.

او در عین حال از «ضرورت برخورد خوب با مراجعان» سخن گفت و در تلاش برای نشان دادن چهره یک رهبر دلسوز از خود، افزود: «کسی که به دادگستری مراجعه می‌کند، اگر با اخم مواجه شود دلشکسته بیرون می‌آید؛ حتی اگر به کار او رسیدگی شود. بنابراین باید وظیفه برخورد خوب با مردم را با صبر و تحمل انجام داد.»

این گفته‌ها در شرایطی است که صدور و اجرای احکام اعدام در ماه‌های اخیر شدت گرفته است و هر روز اخباری مبنی بر شکنجه و انواع آزار در زندان‌ها، وضعیت وخیم بازداشتگاه‌‌ها، بلاتکلیفی زندانیان و فعالان مدنی و سایر برخوردهای خشونت‌بار با زندانیان به ویژه‌ بازداشتی‌های خیزش اخیر در ایران رسانه‌ای می‌شود.

خشونت‌های گسترده حکومتی در ایران تا حدی بود که در مواردی، حتی افراد نزدیک به خامنه‌ای نیز از کشتار وسیع مردم در جریان خیزش سراسری انتقاد کردند. از این افراد می‌توان به رضا داوری، دبیر شورای ائتلاف نیروهای انقلاب اسلامی، اشاره کرد که یک فایل صوتی هک‌شده از گروه بلک‌ریوارد فاش کرد او در یک جلسه به ریاست غلامعلی حدادعادل، مشاور خامنه‌ای، از «کشتار وسیع مردم زاهدان» در جمعه خونین (۸ مهر ۱۴۰۱) انتقاد کرده است.

گزارش‌ها حاکی از آن است که در جریان خیزش سراسری مردم ایران از ۲۶ شهریور تا ۲۰ دی ۱۴۰۱، نیروهای سرکوبگر جمهوری اسلامی ایران دست‌کم ۵۲۰ تن از معترضان از جمله ۷۴ کودک زیر ۱۸ سال را در سراسر ایران کشتند. با این حال مسئولان جمهوری اسلامی و علی خامنه‌ای نه تنها هیچ‌گاه به کشته شدن این معترضان واکنش نشان ندادند که در برخی موارد با سندسازی، کشته شدن مردم را به گردن معترضان انداختند و از خود سلب مسئولیت کردند.