آنتونی بلینکن: با جمهوری اسلامی ایران بر سر برنامه اتمی گفت‌وگویی نداریم

سی‌ان‌ان: نمایندگان جمهوری اسلامی ایران هم‌اکنون در حال مذاکره با آمریکا و کشورهای ‏اروپایی‌اند

آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا، روز چهارشنبه موضع رسمی کاخ سفید را بار دیگر تکرار کرد و گفت هرچند آمریکا همچنان خواهان یافتن راه‌حل‌های دیپلماتیک در برابر جمهوری اسلامی ایران است، در حال حاضر هیچ مذاکره‌ای برای دستیابی به توافق هسته‌ای تازه در دستورکار واشنگتن نیست.

به ‌گفته وزیر خارجه آمریکا، مقام‌های جمهوری اسلامی ایران یا نمی‌‌‌توانستند یا اساسا نمی‌خواستند برای بازگشت به تعهدهای خود کاری کنند.

خبرگزاری فرانسه در گزارشی به‌نقل از صحبت‌های روز چهارشنبه ۲۸ ژوئن (هفتم تیر) وزیر خارجه آمریکا در شورای روابط خارجی در نیویورک نوشت: «سیاست‌ها و رویکردهای دولت آمریکا بر اساس اقدام‌های عملی جمهوری اسلامی ایران سنجیده خواهد شد.»

وزیر خارجه آمریکا در حالی گفت‌وگوهای هسته‌ای با جمهوری اسلامی را تکذیب کرد که در هفته‌های گذشته گزارش‌های پرشماری از پیشرفت چشمگیر در مذاکرات دوجانبه و پنهانی میان دولت آمریکا و نمایندگان جمهوری اسلامی ایران منتشر شده است.

روز چهارشنبه، فقط چند ساعت قبل از انتشار اظهارات وزیر خارجه آمریکا، شبکه خبری سی‌ان‌ان در گزارشی به‌نقل از منابع خود نوشت: «در هفته‌های اخیر، موجی از فعالیت‌های دیپلماتیک میان جمهوری اسلامی ایران و کشورهای غربی، از جمله آمریکا، با هدف کاهش تنش‌های منطقه‌ای در جریان بوده است.»

به‌ نوشته سی‌ان‌ان، پیشبرد برنامه هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران و حمایت حکومت ایران از روسیه در جنگ اوکراین دو عامل تنش‌زا با حکومت ایران بوده‌ است. 

به ‌نوشته سی‌ان‌ان، نمایندگان جمهوری اسلامی ایران هم‌اکنون هم‌زمان در حال مذاکره با آمریکا و کشورهای اروپایی‌اند.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

یک منبع آگاه دیپلماتیک بدون ذکر نامش به شبکه خبری سی‌ان‌ان گفت: «فضای کنونی برای کاهش تنش‌ها با جمهوری اسلامی ایران در مجموع 'مثبت' ارزیابی می‌شود.»

پیش‌تر، شبکه خبری سی‌ان‌ان در گزارش دیگری به‌نقل از منابع خود نوشته بود دولت جو بایدن، رئیس‌جمهوری آمریکا، اواخر سال میلادی گذشته، بی‌سرو‌صدا و پنهانی، مذاکرات غیرمستقیم با جمهوری اسلامی ایران را شروع کرد.

دولت بایدن در حالی مذاکرات پنهانی با جمهوری اسلامی را در دستورکار قرار داد که جمهوری اسلامی در اوج سرکوب‌ معترضان بود. سیاست رسمی مقام‌های دولت آمریکا این بود که اولویت اصلی آن دولت «حمایت از مردم ایران» است و پیشبرد گفت‌وگوهای هسته‌ای دیگر اولویت اصلی کاخ سفید نیست.

خبرگزاری فرانسه در بخش دیگری از گزارش روز چهارشنبه‌اش نوشت: «جو بایدن با شعار انتخابی بازگشت به توافق هسته‌ای سال ۲۰۱۵ به ‌قدرت رسید، اما مذاکرات با میانجیگری طرف‌های اروپایی شکست خورد و اعتراض‌های گسترده سیاسی در ایران نیز به تردیدهای دولت بایدن دامن زد.»

آمریکا و کشورهای اروپایی در حالی گفت‌وگوها و تماس‌های دیپلماتیک با نمایندگان جمهوری اسلامی ایران را افزایش داده‌‌اند که بعد از سرکوب خونین و گسترده خیزش سراسری در ایران، بسیاری از نیروهای سیاسی و مخالفان نظام جمهوری اسلامی ایران در داخل و خارج از کشور از دولت‌های غربی خواسته بودند در همراهی با جنبش انقلابی مردم ایران، از مذاکره و امتیاز‌دهی به جمهوری اسلامی خودداری کنند و در برابر، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را به‌دلیل مشارکت مستقیم در سرکوب و کشتار معترضان در فهرست گروه‌های تروریستی قرار دهند.

هفته پیش، علی باقری کنی، مذاکره‌کننده ارشد هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران، با انریکه مورا، میانجی اتحادیه اروپا در دوحه، پایتخت قطر، دیدار و گفت‌وگو داشت. برخلاف ادعای رسمی دولت آمریکا، اتحادیه اروپا هنوز به‌طور رسمی و علنی طرف گفت‌وگوهای هسته‌‌ای با جمهوری اسلامی به‌شمار می‌رود.