هانا نیومن، نماینده آلمان در پارلمان اروپا، بامداد روز شنبه دهم تیرماه، تصویر نامه وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی به سفارت سوئد در تهران را منتشر کرد که نشان میدهد مقامات تهران، در تاریخ سیام خردادماه سال جاری، خواستار توقف انتقادهای این نماینده از سرکوب شهروندان و نقض حقوق بشر در ایران شده بودند.
هانا نیومن نوشته است: «ظاهرا رئیسی از انتقادات من خوشش نیامده و طی نامهای از پارلمان اروپا درخواست کرده تا جلو من را بگیرند، اما مطمئن باشید که من ادامه خواهم داد. اگر به مدرکی نیاز دارید که نشان دهد رژیم ایران حقیقت را کتمان میکند، خودتان این نامه را بخوانید.»
بر اساس این نامه، وزارت امور خارجه دولت ابراهیم رئیسی، در نامه به مقامات کشور سوئد که اکنون ریاست دورهای پارلمان اروپا را برعهده دارد، مدعی شده است که هانا نیومن با انجام «فعالیتهای ضد ایرانی» دست به «تحریف واقعیت و نشر اطلاعات نادرست» میزند.
خانم نیومن که عضو پارلمان اروپا و نایبرئیس کمیته حقوقبشر این نهاد اروپایی است، از شهریور سال گذشته که خیزش سراسری ایرانیان علیه جمهوری اسلامی آغاز شد، تلاشهای زیادی را برای تحت فشار قرار دادن مقامات جمهوری اسلامی بابت سرکوب و کشتار گسترده شهروندان انجام داده و بارها در سخنرانیهای خود، خواستار ایجاد اتحادی جهانی برای کنار گذاشتن نظام اسلامی در ایران شده است.
وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی، اظهارات نماینده آلمان در پارلمان اروپا نسبت به مسئولیت ابراهیم رئیسی، رئیسجمهوری اسلامی ایران در قبال اعدام هزاران شهروند در ابتدای انقلاب اسلامی ایران را «مغرضانه و تحریکآمیز» خواند.
دستگاه دیپلماسی نظام جمهوری اسلامی، همچنین به انتقاد توییتری هانا نیومن در تاریخ ۲۱ مه (۳۱ اردیبهشت) از ابراهیم رئيسی اشاره کرده و نوشته است: «اظهارات و فعالیتهای ضد ایرانی او، بهویژه تحریکاتش در ماههای اخیر، فاقد وجاهت قانونی، عقلانیت، خرد سیاسی و بر اساس تحریف واقعیت و اطلاعات نادرست است.»
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
این نماینده پارلمان اروپا روز ۳۱ اردیبهشتماه در توییتی نوشته بود: «امروز به مارپیچی از اعدام در ایران خیره شدهایم، زیرا افرادی مانند ابراهیم رئیسی که هزاران شهروند را کشتهاند، همچنان از مجازات مصون ماندهاند. زمان شکستن این الگو رسیده و جامعه بینالمللی باید نقش خود را در این زمینه ایفا کند.»
ابراهیم رئيسی، در اعدامهای دستهجمعی مخالفان جمهوری اسلامی در تابستان سال ۱۳۶۷ نقش مهمی داشت و عضو هیئت چهار نفره، معروف به «هیئت مرگ» بود که دستور اعدام هزاران زندانی سیاسی را داد؛ زندانیانی که پیش از این در دادگاهها حکم زندان دریافت کرده بودند و درحال تحمل دوران حبس خود بودند.
هانا نیومن روز شنبه همچنین با اشاره به استفاده وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی از واژه «دکتر» برای ابراهیم رئیسی، در توییتر و خطاب به کامنت کاربری دیگر نوشته است: «اگر او دکتر است، من هم دکتر هستم.»
اشاره خانم نیومن به تحصیلات دانشگاهیاش در دو رشته مطالعات رسانهای و علوم سیاسی است. پیش از این و در جریان انتخابات ریاستجمهوری ایران، محسن مهرعلیزاده، رقیب ابراهیم رئیسی فاش کرد که سطح تحصیلات آکادمیک رییسجمهوری فعلی تا کلاس ششم دبستان است.
هانا نیومن، پیش از این در واکنش به اعدام محمدمهدی کرمی و محمد حسینی، دو شهروند معترض به جمهوری اسلامی در جریان خیزش سراسری اخیر، در حساب توییتر خود نوشته بود: «این (وضعیت) با مذاکره بیشتر و فرش قرمز پهن کردن متوقف نمیشود. ما باید یک پیام واضح بفرستیم و با آنان (جمهوری اسلامی) همانطور که هستند برخورد کنیم؛ مانند تروریستها.»
حکومت جمهوری اسلامی در ماههای اخیر، با افزایش چند برابری تعداد اعدامها در ایران نسبت به سال گذشته، تلاش کرد تا با ایجاد فضای رعب و وحشت، شهروندان معترض به این نظام در جریان خیزش سراسری اخیر را از ادامه پیگیری اعتراضات به قصد براندازی منصرف کند.
نهادهای بینالمللی حقوقبشری میگویند جمهوری اسلامی درحال حاضر از لحاظ تعداد اعدامها نسبت به جمعیت شهروندان یک کشور، رتبه اول را در جهان دارد.