عربستان و فرانسه تفاهمنامه همکاری در زمینه انرژی امضا کردند

دو کشور بر افزایش بهره‌وری انرژی و همچنین همکاری در زمینه انرژی هسته‌ای در چارچوبی صلح‌آمیز و ایمن تمرکز می‌کنند

دیدار شاهزاده عبدالعزیز بن سلمان و اگنس رونشه، ریاض، هشتم ژوئیه ۲۰۲۳ ـ توییتر وزیر تحول انرژی فرانسه

شاهزاده عبدالعزیز بن سلمان، وزیر انرژی عربستان سعودی و اگنس پانیر رونشه، همتای فرانسوی او، یادداشت تفاهمی را به منظور همکاری در زمینه انرژی با تمرکز بر انرژی پاک از منابع تجدیدپذیر امضا کردند.

به گزارش عرب نیوز، در بیانیه مشترک منتشرشده از سوی فرانسه و عربستان سعودی، بر نقشه راه همکاری هیدروژنی و برق تولیدی از منابع تجدیدپذیر با تمرکز بر سه محور توافق شد.

اولین محور مد نظر این دو کشور، توسعه فناوری است. قرار است در این بخش، بر همکاری در عرصه سوخت هیدروژن و الکتریسیته حاصل از استقرار فناوری تجدیدپذیر تمرکز شود. محور دوم، همکاری تجاری است و در این عرصه قرار است بخش خصوصی نقش حیاتی ایفا کند.

در زمینه محور دوم تاکید شده است که همکاری عربستان و فرانسه از تلاش‌های مشترک بین شرکت‌های سعودی و فرانسوی برای نقش‌آفرینی در زنجیره تامین انرژی استقبال می‌کند، به ویژه اگر در زمینه هیدروژن باشد.

محور سوم که در بیانیه ریاض و پاریس مد نظر قرار گرفته، سیاست‌ها و مقررات است و این بخش نیز بر توسعه صنعت هیدروژن از طریق گواهی‌ها و نظارت‌های مرتبط تاکید دارد.

اگنس رونشه، وزیر تحول انرژی فرانسه در توییتر خود با انتشار عکس‌هایی از سفر به ریاض نوشت: «سفر به عربستان سعودی با هیئتی متشکل از نه شرکت فرانسوی درگیر در عرصه انتقال انرژی. هدف من ایجاد همکاری در تولید انرژی بدون کربن و آماده شدن برای اجلاس کوپ ۲۸ (کنفرانس آب و هوایی سازمان ملل) است.»

در بخشی از بیانیه عربستان سعودی و فرانسه آمده است: «هر دو کشور برای تقویت همکاری خود در توسعه و حفظ زنجیره‌های تامین برای بخش‌های انرژی و فعال کردن همکاری بین شرکت‌ها به منظور حداکثر استفاده از منابع محلی تلاش خواهند کرد.»

این تفاهمنامه همچنین خواستار ایجاد یک «گروه ویژه فرانسوی-سعودی» برای عملی شدن چنین همکاری‌هایی شده است.

در این بیانیه به تغییرات آب و هوایی نیز اشاره شده و دو کشور بر لزوم تامین انرژی ایمن، مقرون به صرفه و پایدار به عنوان اولویت‌های استراتژیک تاکید کردند.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

علاوه بر این، خاطرنشان شده است که دو کشور اذعان دارند هیدروژن پاک یک سوخت ضروری برای رسیدن به هدف مشترک ترویج توسعه اقتصادی پایدار و در عین حال کاهش تاثیر تغییرات اقلیمی است.

در این بیانیه همچنین آمده است: «هر دو کشور توافق کرده‌اند که در تلاش‌های مشترک برای ارتقای بهره‌وری انرژی، تقویت همکاری‌ها در زمینه انرژی هسته‌ای در چارچوبی صلح‌آمیز و ایمن، مدیریت زباله‌های رادیواکتیو، کاربردهای هسته‌ای و توسعه توانایی‌های انسانی مشارکت کنند.»

عربستان سعودی قصد دارد با سرمایه‌گذاری بر توانایی خود در تولید هیدروژن و برق تولید شده از منابع پایدار، به صادرکننده پیشرو این انرژی‌ها در سطح جهان تبدیل شود.

ریاض علاوه بر موقعیت استراتژیک خود به دلیل نزدیکی به مراکز عمده تقاضای جهانی، منابع لازم انرژی‌های تجدیدپذیر، گاز طبیعی و مخازن کربن، برای صادرات هیدروژن را نیز دارد.

بیشتر از اقتصاد