ایالات متحده از بریتانیا خواست که به شرکت چینی هوآوی اجازه ورود به شبکههای مخابراتی ۵جی ندهد، چرا که این شرکت میتواند «تمام اسرار دولتی را بدزدد».
مشاور امنیت ملی ایالات متحده، رابرت اوبراین در مصاحبه با «فایننشال تایمز» گفت که حضور این غول مخابراتی میتواند تهدیدی مستقیم برای سرویسهای جاسوسی داخلی و خارجی بریتانیا باشد.
این مقام آمریکایی گفت: «آنها تنها به دنبال سرقت اسرار دولتی هستند، خواه این اسرار مربوط به موضوعات هستهای بریتانیا باشد، یا اسرار اِمآی۶ و اِمآی۵.»
وی افزود: «این به نوعی برای ما تکان دهنده است که نگاه مردم در بریتانیا به هوآوی به سان یک موضوع تجاری است، در حالی که ۵جی یک مسئله امنیت ملی است.»
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا، در ماه مه فرمانی را امضا کرد که به موجب آن، شرکتهای آمریکایی از استفاده از تجهیزاتی که ساخت شرکتهای تهدید کننده امنیت ملی هستند، منع شدهاند. دولت وی در همان ماه شرکت هوآوی را به دلیل ملاحظات امنیتی، در فهرست سیاه خود قرار داد.
واشینگتن از آن زمان از کشورهای دیگر نیز خواسته است که همین مسیر را دنبال کنند و ادعا کرده است که تجهیزات این شرکت چینی میتواند از سوی پکن برای مقاصد جاسوسی مورد استفاده قرار گیرد؛ موضوعی که هوآوی بارها آن را تکذیب کرده است.
این پرسش که آیا تجهیزات ۵جی هوآوی مسیرهای مخفی دارد که اجازه جاسوسی به چین میدهد یا خیر، تبدیل به موضوع مورد اختلاف میان کشورهای عضو ائتلاف اطلاعاتی «پنج چشم» شده است که شامل ایالات متحده، بریتانیا، کانادا، استرالیا و نیوزلند است.
بریتانیا در گذشته موضع نرمتری نسبت به سایر کشورهای عضو این گروه اتخاذ کرده است که بر مبنای آن، تولیدات ۵جی هوآوی میتوانند در حوزههایی با حساسیت کمتر، مورد استفاده قرار گیرند.
اظهارات اوبراین در حالی ایراد شد که گفته میشود، آمریکا و چین در سال نو میلادی یک قرار تجاری امضا خواهند کرد. هوآوی هنوز واکنشی به سخنان اوبراین نشان نداده است.
این کمپانی در گذشته گفته بود که فکر میکند بوریس جانسون، نخست وزیر انگلستان، این شرکت را کنار نخواهد گذاشت. مدیر بخش جهانی هوآوی در اوایل ماه جاری میلادی در مصاحبه با «اسکای نیوز» گفت: «من کاملا مطمئن هستم که بریتانیا هوآوی را برخواهد گزید، چرا که این کشور همیشه رویکردی مبتنی بر شواهد و واقعیتها داشته است و در این باره نیز تصمیمگیری بر پایه منافع درازمدت ملت بریتانیا، خرسندی جامعه، و منافع همه مصرفکنندگان خواهد بود.»
وی افزود: «هوآوی بیش از ۱۸ سال در بریتانیا حضور داشته است و در این مدت از طریق صداقت و شفافیت با مشتریان و دولت بریتانیا، اعتمادسازی کرده است.»
© The Independent