عربستان سعودی، در ماه ژوئن، رکورد واردات نفت کوره از روسیه را شکست و مبادلات تجاری نفتی خود با این کشور را افزایش داد.
خبرگزاری رویترز در گزارشی با استناد به دادههای شرکت کپلر، و نیز اظهارات بازرگانان و تحلیلگران نوشت حجم واردات نفت کوره روسیه با تخفیف، علی رغم کاهش تولید اوپک پلاس صورت گرفته و تقریبا ده برابر نیاز سالانه برای پاسخگویی به تقاضای تولید برق تابستانی و حفظ میزان صادرات نفت خام بوده است.
بر اساس این گزارش، تجارت رو به رشد نفت با بزرگترین صادرکننده نفت جهان، روسیه را قادر میسازد تا با وجود تحریمهای غرب که دسترسی این کشور به بازارهای کلیدی از جمله اروپا را مسدود کرده است، جریان تولید خود را برای خریداران جهانی حفظ کند.
دادههای شرکت کپلر نشان میدهد که عربستان سعودی تنها در ماه ژوئن، ۹۱۰ هزار تن (۱۹۳ هزار بشکه در روز) نفت کوره از روسیه وارد کرده است.
عربستان سعودی واردات نفت کوره روسیه در سال جاری را پس از اعمال تحریمهای اتحادیه اروپا افزایش داد.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
دادهها نشان میدهد که واردات نفت کوره از روسیه در نیمه اول سال ۲۰۲۳ به ۲.۸۶ میلیون تن رسیدم این میزان در کل سال ۲۰۲۲ ، فقط ۱.۶۳ میلیون تن بود.
رویترز در گزارش خود نوشته است که آرامکو، غول نفتی عربستان سعودی از اظهارنظر در این زمینه خودداری کرده است.
رویستون هوان، تحلیلگر نفت کوره و مواد اولیه در موسسه مشاوره انرژی اسپکتس، در همین باره به رویترز گفت محمولههای نفت کوره با سولفور بالا (HSFO) از روسیه بیشتر به نیروگاههای نفت عربستان سعودی صادر میشود.
عربستان سعودی در ماه اوت اعلام کرد در راستای توافق بین سازمان کشورهای صادرکننده نفت، اوپک و متحدانش از جمله روسیه در گروه موسوم به اوپک پلاس، کاهش تولید خود به میزان یک میلیون بشکه در روز را برای دومین ماه تمدید خواهد کرد تا از ثبات قیمت نفت حمایت کند.
هوان گفت: «ما معتقدیم که بین افزایش واردات نفت کوره از روسیه و کاهش تولید رابطهای وجود دارد، زیرا عربستان سعودی برای اولویت دادن به صادرات نفت خام خود تشویق میشود و شرکتها، نفت کوره را بر نفت خام اولویت میدهند.»
رویترز به نقل از تاجران و تحلیلگران نوشته است که عربستان، علاوه بر نفت کوره، گازوئیل هم از روسیه وارد کرده و در عوض، برای کسب سود بیشتر، صادرات خود را افزایش داده است.