ارتش آمریکا روز پنجشنبه اعلام کرد که در مواجه با افزایش تنشها با ایران ناوهای جنگی و نیروی دریایی بیشتری را به خاورمیانه اعزام میکند.
به گزارش پولتیکو، لوید آستین، وزیر دفاع آمریکا با اشاره به تلاشهای اخیر ایران برای توقیف شناورها درآبهای منطقه، دستور اعزام واحد ویژه دریانوردی و گروه آماده بهخدمت دریایی-زمینی را صادر کرده است.
نیروی ویژه دریایی یا MEU شامل دو هزار نیروی دریایی و سه ناو است که باند فرود جنگنده و هلیکوپتر دارد.
این خبر در حالی اعلام میشود که پنتاگون پیشتر از اعزام جنگندههای اف-۱۶ و اف-۳۵ و ناوشکن یواساس توماس هادنر به منطقه خبر داده بود.
ژنرال مایکل اریک کوریلا، که در راس فرماندهی مرکزی آمریکا قرار دارد گفت که این فرماندهی به دفاع از آزادی دریانوردی در حوزههای تحت مسولیت خود شامل اغلب آبهای مهم جهان متعهد است.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
او گفت که این نیروی مضاعف توانایی منحصر به فردی دارند تا در کنار متحدان و شرکای آمریکا در منطقه امنیت دریانوردی و تجارت بینالمللی را تامین کنند و مانع فعالیتهای بیثبات کننده جمهوری اسلامی ایران در منطقه شوند.
به گزارش پولتیکو، ایران در این منطقه حدود ۲۰ بار برای حمله، توقیف یا تلاش برای توقیف شناورها اقدام کرده است.
اخیرا نیز جمهوری اسلامی ایران تلاش کرد دو نفتکش را در تنگه هرمز که ۲۰ درصد نفت خام جهان از آن عبور میکند، توقیف کند.
در هر دو مورد نیروهای آمریکایی مداخله کردند.
این در حالی است که همزمان یک نفتکش حامل نفت ایران توقیف شده است اما همچنان محموله آن در آمریکا تخلیه نشده است.
علیرضا تنگسیری، فرمانده نیروی دریایی سپاه درباره خالی شدن محموله این نفتکش هشدار داده است.
والاستریت ژورنال هم پیشتر مدعی شده بود که شرکتهای آمریکایی از بیم پیامدهای اقدامات احتمالی جمهوری اسلامی از تخلیه محموله نفتکش سوئز راجان خودداری میکنند.
آمریکا معمولا نفت توقیف شده در نفتکشهای ایرانی را به حراج میگذارد و منافع آان را برای خانواده قربانیان تروریسم در نظر میگیرد.