شاهزاده خالد بن سلمان، وزیر دفاع عربستان سعودی، و یاسوکازو هامادا، وزیر دفاع ژاپن، دوشنبه، ۳۱ ژوئیه (۹ مرداد) در توکیو دیدار کردند تا راههای تقویت همکاریهای امنیتی دو کشور را بررسی کنند.
به گزارش عربنیوز، یاسوکازو هامادا که در وزارت دفاع ژاپن میزبان وزیر دفاع عربستان سعودی بود، راهبرد دفاعی کشورش را در این دیدار تشریح کرد و گفت که ژاپن خواهان گسترش پیوندهای موجود با عربستان سعودی و تلاش برای تقویت قابلیتهای امنیتی خود است.
شاهزاده خالد بن سلمان نیز در جریان این گفتوگو، با اشاره به مسائل جاری تاثیرگذار بر منطقه، بر سیاستهای دفاعی ریاض و خاورمیانه و ابتکارهای عمدهای تاکید ورزید که به مثابه بخشی از برنامه تحول وزارت دفاع عربستان سعودی انجام میشود.
این دو مقام ارشد همچنین درباره همکاری در عرصه تجهیزات دفاعی و فناوری گفتوگو کردند و به ایجاد ارتباط نظامی نزدیکتر با یکدیگر متعهد شدند.
گروه سعودی شرکتکننده در این نشست، شامل رئیس ستاد نیروهای مسلح، دستیار وزیر دفاع در امور اجرایی، سفیر عربستان سعودی در ژاپن، رئیس دفتر وزیر دفاع و رئیس برنامهریزی راهبردی نیروهای مسلح عربستان سعودی بود.
شرکتکنندگان ژاپنی در این دیدار را نیز رئیس ستاد ارتش، مدیرکل امور بینالملل و مدیر بخش سیاست منطقهای هند و اقیانوس آرام این کشور تشکیل میدادند.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
این دیدار پس از آن صورت گرفت که خالد الفالح، وزیر سرمایهگذاری عربستان سعودی، و فومیو کیشیدا، نخستوزیر ژاپن، یکشنبه، ۱۶ ژوئیه (۲۵ تیر)، در جده ملاقات کردند و از گشایش فصل جدیدی در مناسبات دو کشور خبر دادند.
در پی آن دیدار، وزیر سرمایهگذاری عربستان سعودی اعلام کرد که دو طرف ۲۶ توافق همکاری در زمینههای مختلف، از جمله بهداشت، فناوری مالی، صادرات، گردشگری، سرگرمی و فناوری اطلاعات امضا کردند.
نخستوزیر ژاپن نیز تاکید کرد که روابط دوجانبه بین ریاض و توکیو در مسیر تقویت است. او گفت که کشورش حدود ۴۰ درصد از نیاز خود را به نفت خام، از عربستان سعودی تامین میکند و افزود که این نکته، اهمیت همکاری راهبردی بین دو کشور را نشان میدهد.
فومیو کیشیدا همچنین بر تمایل کشورش به همکاری نزدیک با عربستان سعودی در ارائه تخصص و فناوریهای مدرن در چارچوب چشمانداز ۲۰۳۰ عربستان- ژاپن تاکید کرد که دو کشور در ۲۰۱۶ راهاندازی کردند. او با رهبران تجاری عربستان سعودی نیز درباره چشمانداز ۲۰۳۰ و مشارکت با این کشور در زمینه انرژی، تولید مواد پیشرفته، باتریها و نیمهرساناها گفتوگو کرد.
رهبران عربستان سعودی و ژاپن در عین حال در مورد «ابتکار فانوس دریایی» نیز به توافق رسیدند که هدف از آن، به نمایش گذاشتن رهبری عربستان سعودی و ژاپن در پروژههای انرژی پاک و مواد پیشرفته پایدار و نیز اطمینان از وجود زنجیره تامین پایدار و اتکاپذیر است.
دیدار فومیو کیشیدا از جده، نخستین سفر یک رهبر ژاپنی به عربستان سعودی از ۲۰۲۰ (زمان سفر شینزو آبه، نخستوزیر سابق و فقید ژاپن) به این سو محسوب میشود.