شورای علمای شیعه به طالبان: عاملان شلیک به عزاداران مورد پیگرد قرار گیرند

معاون رئیس امور سیاسی و مردمی دفتر نخست‌وزیر طالبان برخورد با اهل تشیع در ماه محرم را چالش «جزئی» توصیف کرده است

هیئتی از دفتر نخست‌وزیر طالبان روز سه‌شنبه ۱۰ مرداد (یکم اوت) به مقر شورای علمای شیعه افغانستان رفت و در مورد شلیک به عزاداران در روز عاشورا در استان غزنی، ضرب‌وشتم عزاداران، محدودیت‌ها برای برگزاری مراسم عاشورا و بازداشت‌ها گفت‌وگو کرد.  

روز جمعه ششم مرداد نیروهای مسلح طالبان به عزاداران شلیک مستقیم کرده بودند.  

محمد اکبری، معاون شورای علمای شیعه، در این دیدار گفت که با شلیک نیروهای طالبان دو تن از عزاداران در غزنی کشته شدند و وضعیت دو تن از زخمی‌ها هم وخیم است.  

او از حکومت طالبان خواست که عاملان شلیک به عزاداران را بازداشت کنند و مورد پیگرد قرار دهند: «تقاضای مردم و علما این است که رویداد غزنی پیگیری شود و آنچه که خدا خواسته و آنچه که مکلفیت شما به‌عنوان نظام اسلامی در برابر خدا و رسول می‌دانید، انتظار ما این است که این موضوع را پیگیری کنید، تا عدالت تامین شود.» 

معاون شورای علمای شیعه، نیروهای طالبان را به اهانت به پرچم‌های عزاداران متهم کرده است.  

او گفت: «بیرق‌های عزاداران از بالای بام شیعه و یا یک دکان پایین آوردند. اگر یک پارچه بالای بام یک نفر شیعه باشد، به چه کسی ضرر می‌رساند؟ به هیچ‌کس. بیرقی که لا اله الا الله و نام‌های پیامبر و امام حسین را داشتند، پاره کردند و زیر پای خود کردند. مردم این‌ها را فراموش نخواهند کرد.» 

آیت‌الله شیخ‌زاده، معاون شورای علمای شیعه، در دیدار با هیئت اعزامی دفتر نخست‌وزیر طالبان گفت که شماری از بستگان علمای تشیع به دست طالبان بازداشت شدند و مدتی را در زندان سپری کردند.  

او افزود: «پسر آقای حجت و دو تا برادرزاده‌هایش را زندان بردند و گفتند تا آقای حجت نیاید و توضیح ندهد، ما آن‌ها را آزاد نمی‌کنیم. شب عاشورا و شب بعد آن هم این افراد در زندان بودند تا اینکه روز شنبه آقای حجت رفت و آن‌ها (طالبان) از آقای حجت خواستند که معذرت‌خواهی کند.» 

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

در آستانه برگزاری مراسم عاشورا سید محسن حجت، از علمای پر نفوذ اهل تشیع در افغانستان، در تکیه‌خانه عمومی «چنداول» شهر کابل، اهل تشیع را به نافرمانی از دستورهای طالبان به‌دلیل اقدام آن‌ها به اعمال محدودیت برای برگزاری مراسم عاشورا دعوت کرده بود.  

او از طالبان خواسته بود که به بهانه تامین امنیت، اهل تشیع را در برگزاری مراسم‌ ماه محرم محدود نکنند.   

یونس مصلح، معاون رئیس امور سیاسی و مردمی دفتر نخست‌وزیر طالبان، برخورد با اهل تشیع در ماه محرم را چالش «جزئی» توصیف کرده است.  

او گفت: «یک سلسله مشکلات جزئی به وجود آمده و نمایندگی از دولت و نظام نمی‌کند و اعمال انفرادی است. یک تعداد از مجاهدین ما تازه به شهرها آمدند و طی این ۲۰ سال در جهاد و جنگ بودند.» 

او پیشنهاد می‌کند که سال آینده پیش از مراسم عاشورا، کمیسیونی برای چگونگی برگزاری مراسم‌های عزاداری مشخص شود. 

مراسم عاشورا زیر پرچم طالبان با اعمال محدودیت‌های شدید برگزار شد. طالبان مکان‌های برگزاری مراسم عاشورا را محدود کرده بودند و در بیشتر مناطق به عزاداران اجازه ندادند که در خیابان‌ها مراسم‌‍‌هایشان را برگزار کنند و پرچم‌های آن‌ها را هم پایین آوردند. ویدیوهایی در رسانه‌های اجتماعی منتشر شده است که نشان می‌دهد که طالبان برخی از عزاداران را مورد ضرب‌وشتم قرار می‌دهند.