طالبان زیارتگاه مشهور شیعیان در کابل را مسدود کردند

زیارتگاه سخی یکی از مکان‌های گرامیداشت عید نوروز در کابل است و بسیاری از ساکنان این شهر نخستین روز سال نو را در این زیارتگاه سپری می‌کردند

بخش‌های کلیدی حکومت طالبان در اختیار پشتون‌تباران اهل تسنن است - JOSE CABEZAS / AFP

سید کاظم حجت، رئیس کانون فرهنگی زیارتگاه سخی، روز چهارشنبه، ۲۶ بهمن (۱۵ فوریه)، گفت که از روز قبل شماری از ماموران وزارت امر به معروف و نهی از منکر طالبان این زیارتگاه را مسدود کردند.

او در صفحه فیسبوک خود نوشت که ظاهرا طالبان برخی کارها مانند بوسیدن علم در زیارتگاه سخی، «شرک» (شریک دانستن شیء یا شخصی با خداوند) می‌دانند.

او نوشت: «اما این گونه بوسیدن‌ها موجب شرک به خدا نیست، بلکه یا به ‌عنوان تبرک و یا برای اظهار محبت و عشق به اهل بیت علیهم‌السلام انجام می‌گیرد. زیرا محبت اهل بیت در قرآن کریم بر همه مسلمانان واجب است.»

حجت تاکید دارد که در دین اسلام هیچ ممانعتی برای بوسیدن علم وجود ندارد و این گونه اعمال در میان اهل سنت و تشیع رواج دارد و علمای این دو مذهب آن را حرام ندانسته‌اند. 

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

او نوشت: «بر فرض که عملی از نظر یک مذهب جایز و از نظر مذهب دیگر حرام باشد، باز هم دلیل نمی‌شود که یک نظر بر نظر دیگر تحمیل شود.»

رئیس کانون فرهنگی زیارتگاه سخی هشدار می‌دهد که چنین اختلافاتی باعث سوء‌استفاده «دشمن» می‌شود و اتحاد مذاهب اهل تسنن و تشیع را با مشکل مواجه می‌کند.

گروه طالبان در مورد مسدود کردن زیارتگاه کارته سخی هنوز اظهارنظر نکردند.

زیارتگاه سخی یکی از مکان‌های گرامیداشت عید نوروز در شهر کابل بود و بسیاری از ساکنان این شهر نخستین روز سال نو را در این زیارتگاه سپری می‌کردند. اما طالبان با گرامیداشت نوروز مخالف‌اند و آن را «حرام» می‌دانند. طالبان سال گذشته مانع تجلیل نوروز شدند. 

در دوران حاکمیت طالبان، بارها شاخه خراسان دولت اسلامی (داعش) بر اماکن آموزشی، مذهبی و تجمعات اهل تشیع در افغانستان حمله، و تلفات سنگینی بر شهروندان اهل تشیع وارد کرده است. 

طالبان در مورد بازداشت یا برخورد با عاملان حمله علیه اهل تشیع جزئیاتی ارائه نکرده‌اند. 

شماری از بزرگان اهل تشیع معتقدند که داعش می‌کوشد اختلافات مذهبی را در افغانستان شعله‌ور، و بین شهروندان اهل تسنن و تشیع تفرقه ایجاد کند. 

بخش‌های کلیدی حکومت طالبان در اختیار پشتون‌تباران اهل تسنن است و شهروندان اهل تشیع حضور بسیار کمی در این حکومت دارند.

انتقادهای شدیدی بر حکومت طالبان در مورد انحصار قدرت و سهم ندادن به اقوام ساکن افغانستان و شیعیان مطرح است، اما طالبان به این انتقادها اعتنا نمی‌کنند.

بیشتر از جهان