نماینده دیپلماتیک آمریکا در سازمان ملل روز سهشنبه اعلام کرد هنوز هیچ شواهدی که نشان دهد دولت روسیه آماده بازگشت به گفتوگوها بر سر امکان دوباره صادرات غلات از طریق دریای سیاه است، وجود ندارد.
دولت ولادیمیر پوتین، رئیسجمهوری روسیه، دو هفته پیش، در ۱۷ ژوییه اعلام کرد با پایان یافتن زمان اعتبار توافق قبلی، از گفتوگوهای مشترک خارج میشود. این گفتوگو با میانجیگری سازمان ملل متحده و دولت ترکیه در جریان بود و تاکنون در چند نوبت به نتیجه رسیده است.
مسکو اعلام کرد که در صورت برآورده شدن خواستههایش حاضر است بار دیگر بر سر امکان صادرات غلات اوکراین، از طریق بنادر ترکیه در دریای سیاه، توافق کند.
مقامهای روسیه خواهان برطرف شدن موانع مالی برای صادرات و دسترسی به بازارهای جهانیاند.
خبرگزاری رویترز روز سهشنبه اول اوت (۱۰ مرداد ۱۴۰۲) در گزارشی نوشت لیندا توماس-گرینفیلد، نماینده دولت آمریکا در سازمان ملل، گزارشهای قبلی را درباره اینکه آمادگی روسیه برای بازگشت به «مذاکرات صادرات غلات» به اطلاع آمریکا رسیده است، رد کرد.
بهگفته نماینده آمریکا در سازمان ملل اگر روسیه میخواهد کود کشاوری خود را به بازارهای جهانی برساند باید به توافق دریای سیاه بازگردد.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
با خروج روسیه از مذاکره بر سر امکان صادرات غلات از طریق دریای سیاه، بهای جهانی گندم بار دیگر افزایش یافت.
پس از شروع تهاجم نظامی روسیه به اوکراین، در فوریه سال ۲۰۲۲، قیمت جهانی مواد غذایی بهشدت افزایش یافت.
با حمله روسیه به اوکراین، صادرات غلات از این کشور مختل شد و دهها کشتی با بار غله و میلیونها تن غلات در بند اودسا، بزرگترین بندر اوکراین در حاشیه دریای سیاه، زمینگیر شدند.
با شروع درگیریهای نظامی، کارشناسان درباره به خطر افتادن امنیت غذایی و تشدید گرسنگی، بهويژه در کشورهای فقیر جهان، هشدار دادند.
روسیه و اوکراین هر دو از تولیدکنندگان و صادرکنندگان اصلی غلات و کودهای شیمیایی در جهان بهشمار میروند.