گام بزرگ پکن و ریاض به‌منظور گسترش همکاری‌های مالی

چین و عربستان سعودی فهرست متقابل صندوق سرمایه‌گذاری قابل‌معامله ارائه می‌کنند

بورس اوراق بهادار شنژن، یکی از دو بورس عمده جمهوری خلق چین است-AFP

جمهوری خلق چین و عربستان سعودی در‌پی گرم شدن روابط دیپلماتیک، قصد دارند امکان عرضه صندوق‌های سرمایه‌گذاری قابل‌معامله (ETF) را در بورس یکدیگر فراهم کنند. سه منبع آگاه در گفت‌وگو با رویترز این خبر را تایید کردند و گفتند که مذاکرات در مراحل اولیه است.

از نظر این منابع، این توافق در صورت به ثمر رسیدن، می‌تواند نخستین گام بزرگ پکن و ریاض برای گسترش همکاری‌هایی فراتر از بخش‌های انرژی، امنیت و فناوری باشد.

همچنین دو تن از منابع آگاه اعلام کردند بورس اوراق بهادار شن‌ژن، یکی از دو بورس عمده جمهوری خلق چین و تداول، بورس اوراق بهادار عربستان سعودی، دو طرف این مذاکره‌اند.

برای چین عرضه متقابل صندوق‌های سرمایه‌گذاری قابل‌معامله با عربستان سعودی، راهبردی است و اهمیتی فراتر از شرق آسیا دارد، زیرا مسیر این کشور را برای دسترسی به بازارهای مالی تریلیون دلاری خود به روی سرمایه‌گذاران بین‌المللی هموار می‌کند.

به گفته یکی از منابع آگاه، برخی از بزرگ‌ترین اپراتورهای صندوق‌ سرمایه‌گذاری قابل‌معامله چین طی ماه‌های اخیر از امکان توافق متقابل با عربستان سعودی مطلع شده‌اند و بررسی‌ها در این زمینه را آغاز کرده‌اند.

کمیسیون تنظیم مقررات بورس اوراق بهادار شن‌ژن و بورس اوراق بهادار تداول به درخواست رویترز برای اظهارنظر درباره این توافق پاسخ ندادند و ضمن خودداری از اعلام نام خود گفتند که اجازه ندارند با رسانه‌ها صحبت کنند.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

ارائه فهرست متقابل بورس اوراق بهادار چین و عربستان سعودی به دو کشور امکان دادوستد وجوهی را می‌دهد که تحت عنوان سهام خاص یا شاخص اوراق قرضه در بورس‌های یکدیگر عرضه شده‌اند. پکن در سال‌های اخیر پروژه‌های مشابهی را نیز با بورس‌های هنگ‌کنگ، ژاپن، سنگاپور و کره جنوبی اجرا کرده است.

به گفته فعالان، حجم معامله‌های این برنامه‌ها هنوز افزایش نیافته است، اما برخی محصولات محبوبیت خود را نشان داده‌اند و می‌توانند مورد استقبال قرار بگیرند.

صندوق‌ سرمایه‌گذاری قابل‌معامله چین با سنگاپور سال ۲۰۲۰ راه‌اندازی شد و اینک یکی از بزرگ‌ترین صندوق‌های سرمایه‌گذاری در این کشور است. همچنین داده‌های آماری نشان می‌دهد تا پایان ماه ژوئن، بیش از ۲۵۶ میلیارد دلار در بورس‌های چین و هنگ‌کنگ ثبت شده است. منابع آگاه به رویترز خبر دادند که هنگ‌کنگ نیز در حال مذاکره با عربستان سعودی برای راه‌اندازی یک برنامه مشترک است.

برنامه مشترک مالی پکن و ریاض از این جهت اهمیت فراوان دارد که همکاری‌های دو کشور پیش‌ از این بیشتر در بخش انرژی متمرکز بود، اما حالا روابط تجاری، سرمایه‌گذاری و امنیتی نیز در حال گسترش است. چین با تجارت ۸۷.۳ میلیارد دلاری، بزرگ‌ترین شریک تجاری عربستان سعودی در سال ۲۰۲۱ بود.

جمهوری خلق چین که منتقد سیاست‌های اقتصادی ایالات‌متحده آمریکا است، تلاش می‌کند روابط خود را با کشورهای اروپایی، آفریقایی و خاورمیانه توسعه دهد. همکاری مشترک با کشورهایی از جمله عربستان سعودی به این کشور کمک می‌کند فشارهای دیپلماتیک بر آمریکا را افزایش دهد.

خبرگزاری دولتی عربستان سعودی در ماه ژوئن اعلام کرد وزارت سرمایه‌گذاری عربستان سعودی قراردادی را به ارزش ۵.۶ میلیارد دلار، با یک شرکت خودروسازی چینی برای همکاری در توسعه، ساخت و فروش خودرو امضا کرده است.

شرکت آرامکو، غول نفتی عربستان سعودی، نیز در ماه مارس سرمایه‌گذاری چند میلیاردی خود را در چین با نهایی کردن یک برنامه مشترک در شمال شرق این کشور و خرید سهام گسترده یک گروه پتروشیمی خصوصی افزایش داد.

بیشتر از جهان