رهبران کودتای نیجر به‌دنبال کمک گرفتن از شبه‌نظامیان واگنر

«آن‌ها به واگنر نیاز دارند، چون این گروه ضامن حفظ قدرت است»

شورای جدید نظامیان نیجر خواهان کمک از طرف گروه شبه‌نظامی «واگنر» روسیه شده است. این ادعا را یک تحلیلگر وابسته به «مرکز صوفان» در نیویورک در گفت‌وگو با خبرگزاری آسوشیتدپرس مطرح کرد.

به گفته وسیم نصر، روزنامه‌نگار و کارشناس ارشد پژوهشی «مرکز صوفان»، ژنرال سلیفو مودی، از رهبران کودتای نیجر، طی سفر به کشور همسایه مالی با یکی از اعضای واگنر تماس گرفته و این تقاضا را مطرح کرده است. این در حالی است که ضرب‌الاجل اعلام‌شده ازسوی گروهی از کشورهای غرب آفریقا به کودتاچیان نیجری، به‌زودی فرا می‌رسد.

سازمان دولت‌های منطقه، موسوم به «اکوواس»، اعلام کرده بود که اگر نظامیان قدرت را به محمد بازوم، رئیس‌جمهوری منتخب مردم نیجر، تحویل ندهند، اکوواس دست به دخالت نظامی خواهد زد. اما در عین حال، مالی و بورکینافاسو،‌ دو کشور همسایه نیجر که آن‌ها نیز حکومت‌های کودتایی دارند، با این موضع مخالفت کرده‌ و در مورد دخالت نظامی هشدار داده‌اند.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

به گفته نصر، سه منبع آگاه در مالی و یک دیپلمات فرانسوی دیدار ژنرال مودی با نماینده گروه واگنر را تایید کرده‌اند. او افزود که واگنر هنوز در این مورد تصمیم نگرفته است. شبکه خبری فرانسه ۲۴ هم در مورد این دیدار گزارش داده است. نصر می‌گوید: «آن‌ها به واگنر نیاز دارند چون این گروه ضامن حفظ قدرت است.»  

یک مقام نظامی غرب که نخواست نامش فاش شود، نیز به آسوشیتدپرس گفت که خبر تقاضای کمک شورای جدید نظامیان از گروه واگنر را شنیده است.

روسای نظامی دولت‌های عضو «اکوواس» روز جمعه برنامه نهایی دخالت نظامی در نیجر را تایید کردند. پیش از این، عضویت مالی، بورکینافاسو و گینه در اکوواس به‌دلیل کودتا در این کشورها تعلیق شده است. اما این سازمان مستقر در ابوجا، پایتخت نیجریه، ظاهرا این‌ بار عزم خود را برای جلوگیری از تکمیل کمربند کودتا و مستقر شدن دولت کودتایی نزدیک به مسکو در نیامی جزم کرده است. گروهی که روز پنجشنبه برای میانجیگری و گفت‌وگو با شورای جدید نظامیان به نیجر فرستاده شده بود، نه اجازه ورود به پایتخت را پیدا کرد و نه توانست با ژنرال عبدالرحمان تشیانی، رهبر کودتاگران، دیدار کند.

مجلس سنای نیجریه روز شنبه از رئیس‌‌جمهوری آن کشور، بولا تینوبو، که در حال حاضر ریاست اکوواس را نیز برعهده دارد، خواست تا گزینه‌هایی به غیر از حمله نظامی را نیز در نظر بگیرد. قوه مقننه بزرگ‌ترین اقتصاد قاره آفریقا همچنین بر روابط نزدیک مردم نیجر و نیجریه تاکید کرد.

بیشتر از جهان