با پایان ضرب‌الاجل اکوواس نیجر آسمانش را به روی پروازهای خارجی بست

مجلس سنای نیجریه ضمن اعلام مخالفت با مداخله نظامی در نیجر، از رئیس‌‌جمهوری خواست سایر رهبران اکوواس را به راه‌حلی سیاسی و غیرنظامی ترغیب کند

تظاهرات حامیان رهبران کودتا در نیجرــ AFP

رهبران کودتا در نیجر با پایان ضرب‌الاجل تعیین‌شده برای احیای قانون اساسی و بازگرداندن محمد بازوم، رئيس‌جمهوری برکنارشده، به قدرت، حریم هوایی این کشور را تا اطلاع ثانوی به روی پروازهای خارجی بستند.

در پی کودتای نظامی دو هفته پیش در نیجر، سران جامعه اقتصادی کشورهای غرب آفریقا (اکوواس) به کودتاچیان یک هفته مهلت داده بودند اوضاع را به حالت عادی بازگردانند. آن‌ها یکشنبه گذشته هشدار دادند چنانچه خواسته‌‌شان تا نیمه‌شب یکشنبه ۶ اوت (۱۵ مرداد) براورده نشود، به اقدام‌های تلافی‌جویانه‌ از جمله مداخله نظامی متوسل خواهند شد.

به گزارش رویترز، با نزدیک شدن به پایان این ضرب‌الاجل و احتمال مداخله نظامی، نزدیک به ۳۰ هزار تن از حامیان کودتا روز یکشنبه در ورزشگاه سینی کونتچه (نام نخستین رهبر کودتای نیجر در سال ۱۹۷۴) در نیامی، پایتخت گرد آمدند تا همبستگی خود را با رهبران کودتا اعلام کنند. آن‌ها با حمل پرچم‌های روسیه و تصاویر رهبران کودتا حمایتشان را از آن‌ها اعلام کردند.

نظامیان حاکم بر نیجر در بیانیه‌ای که اندکی پیش از پایان ضرب‌الاجل، منتشر شد، اعلام کردند که به منظور مقابله با تهدید مداخله نظامی، «حریم هوایی نیجر از روز یکشنبه تا اطلاع ثانوی به روی تمام هواپیماها بسته می‌شود».

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

رهبران کودتا در این بیانیه هشدار دادند هرگونه تلاش برای نقض حریم هوایی کشور با «پاسخی جدی و فوری» روبرو خواهد شد. خبرگزاری فرانسه نیز با استناد به داده‌های سامانه‌های ردیابی پروازها، نوشت که از نخستین ساعات بامداد دوشنبه هیچ هواپیمایی در آسمان نیجر ظاهر نشده است.

کودتای نظامی در نیجر پس از آن روی داد که شماری از فرماندهان ارتش روز ۲۶ ژوییه با حضور در تلویزیون ملی این کشور، ضمن اعلام برکناری محمد بازوم از قدرت و بازداشت او، ژنرال عبدالرحمان تیانی، رئیس سابق گارد ریاست‌جمهوری، را به عنوان رئیس «شورای ملی حفاظت از میهن» معرفی کردند.

این شورا نیز شامگاه یکشنبه در بیانیه‌ای جداگانه‌ با اشاره به دو کشوری که آمادگی خود را برای مداخله نظامی در نیجر اعلام کرده بودند، هشدار داد که هر کشوری که در مداخله نظامی احتمالی دست داشته باشد، کشور«متخاصم» تلقی خواهد شد.

اشاره این بیانیه به نیجریه، کشور همسایه و رئیس دوره‌ای اکوواس است که کودتای نظامی در نیجر را محکوم کرده بود. مجلس سنای نیجریه عصر یکشنبه با مداخله نظامی در نیجر مخالفت کرد و از بولا تینوبو، رئیس‌‌جمهوری، خواست سایر رهبران اکوواس را به راه‌حلی سیاسی و غیرنظامی ترغیب کند.

اتحادیه اروپا، ایالات متحده و اکوواس کودتای نظامی در نیجر را محکوم کرده‌اند و کمک‌هایشان به یکی از فقیرترین کشورهای آفریقا را که هفتمین کودتا در غرب و مرکز آفریقا طی سه سال گذشته در آن روی داده است، به حالت تعلیق درآوردند.

با گذشت کمتر از دو هفته از این کودتا، پیامدهای تعلیق کمک‌ها و تحریم‌ها آشکار شده است. به گزارش خبرگزاری فرانسه، همسایگان نیجر در واکنش به این کودتا، علاوه بر تحریم‌های مالی، انتقال برق به این کشور را قطع کرده‌اند که با توجه به اینکه ۷۰ درصد برق نیجر از نیجریه تامین می‌شود، ضربه سنگینی محسوب می‌شود. با اینکه ساکنان نیامی کم‌وبیش به قطعی برق عادت دارند، خاموشی‌های پس از کودتا زندگی در پایتخت نیجر را بیش از پیش دشوار کرده است.

بیشتر از جهان