پس از مرگ پناهجویان تشنه در بیابان‌ها، ده‌ها پناهجو در سواحل تونس جان باختند

به گفته مقام‌های تونسی بیش از ۱۶ پناهجو در آب‌های مدیترانه در نزدیکی شهر «صفاقس» پس از واژگون‌شدن قایق‌هایشان جان باخته‌اند

به گزارش خبرگزاری فرانسه به نقل از مقام‌های تونس، دوشنبه، ۷ اوت (۱۶ مرداد)، پس از واژگون شدن دو قایق در دریای مدیترانه در نزدیکی شهر «صفاقس»، دست‌کم ۱۶ مهاجر آفریقایی جان باختند. 

این حادثه در حالی رخ می‌دهد که بسیاری از سواحل کشورهای آفریقای شمالی به دروازه اصلی ورود پناهجویان به اروپا تبدیل شده‌اند. پناهجویان به امید زندگی بهتر، به سفرهای خطرناکی با قایق‌های اغلب کهنه و کم‌توان که ظرفیت حمل افرادی به تعداد انگشتان دست را هم ندارند، تن می‌دهند. 

فوزی مسمودی، سخنگوی قوه قضائیه تونس، اعلام کرد که جز ۱۶ تن از سرنشینان این دو قایق که مرگ آن‌ها قطعی شده است، از سرنوشت دست‌کم ۴۴ پناهجوی دیگر هنوز خبری در دست نیست. نیروهای دولتی تونس می‌گویند که با کمک نیروهای امداد این کشور، ۵۷ نفر دیگر زنده از آب‌های مدیترانه نجات یافته‌اند. 

مبدا این دو قایق، جزیره لامپدوزا در ایتالیا بود. فاصله بین شهر صفاقص تونس و جزیره لامپدوزای ایتالیا، کمتر از ۱۳۰ کیلومتر است. 

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

بر اساس گزارش سازمان بین‌المللی مهاجرت، از ۲۰۱۴ تا امروز دست‌کم ۲۰ هزار پناهجو در آب‌های مدیترانه جان خود را ازدست داده‌اند. 

به گفته وزارت کشور تونس، صرفا در سال جاری میلادی، ۹۰۱ جسد در پی حوادث دریایی در دریای مدیترانه در محدوده آب‌های تونس یافت شده‌ است. 

همزمان، ۳۴ هزار و ۲۹۰ نفر هم نجات یافته‌اند. 

به گفته کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل متحد، نزدیک به ۹۰ هزار پناهجو در سال جاری میلادی از طریق دریای مدیترانه و به ‌صورت غیرقانونی وارد ایتالیا شده‌اند. 

اغلب این پناهجویان از تونس یا لیبی به سوی ایتالیا حرکت کرده‌اند. گذشته از مرگ این پناهجویان در آب‌های مدیترانه، بخش دیگری از آن‌ها نیز در روزهای گذشته به‌ دلیل سهل‌انگاری و تلاش برای گذر از بیابان‌های مرزی تونس و لیبی درگذشته‌اند. 

وزارت کشور لیبی می‌گوید که اجساد دست‌کم۳۰ پناهجو را که از گرسنگی و تشنگی در بیابان‌های مرزی تونس و لیبی جان باخته‌اند، شناسایی کرده‌ است. 

سازمان‌های حقوق بشری می‌گویند که جان صدها پناهجوی دیگر گرفتار در این بیابان‌ها نیز که ژوئیه از خاک تونس اخراج شده‌اند، در معرض خطر شدید است. 

این پناهجویان آفریقایی، پس از قتل یک مرد تونسی و شبهاتی مبنی بر اینکه قاتل او یک فرد پناهجو بوده است، از خاک تونس اخراج و بدون آب و غذا در بیابان‌های مرزی رها شدند. سازمان‌های حقوق بشری می‌گویند پلیس تونس این پناهجویان را از سطح خیابان‌ها در شهرهای مختلف جمع‌آوری، و در بیابان‌های مرزی رها کرده ‌است. 

سازمان دیده‌بان حقوق بشر در بیانیه‌ای اعلام‌کرد که در ماه‌های اخیر، با پناهجویان رفتاری کاملا مشابه بردگان در قرن‌های گذشته می‌شود. این سازمان حقوق بشری از اتحادیه اروپا خواست که بودجه‌های حمایتی دولت تونس را برای مبارزه با مهاجرت‌های غیرقانونی قطع کند. تونس سالانه میلیون‌ها دلار از اتحادیه‌ اروپا می‌گیرد تا از گسترده‌تر شدن بحران پناهجویان جلوگیری کند.

بیشتر از جهان