وزیر طالبان: ملا هیبت‌الله «قبله‌گاه استشهادی» است

هزاران شهروند افغانستان در نتیجه حمله‌های انتحاری گروه طالبان کشته شدند

رهبر طالبان تمام فرمان‌ها را شفاهی صادر می‌کند-Wakil KOHSAR / AFP

خالد حنفی، وزیر امر به معروف و نهی از منکر طالبان، در سفر این هفته به استان غور، از ملا هیبت‌الله، رهبر این گروه به‌عنوان قبله‌گاه (پدر) انتحاری نام برد.  

او در توصیف رهبرشان در سخنرانی در شهر فیروزکوه، مرکز استان غور، بر اطاعت از رهبری ملا هیبت‌الله تاکید کرد.  

او گفت: «ملا هیبت‌الله فرد متقی، محدث، مفسر، مجاهد و قبله‌گاه استشهادی (انتحاری) در راس حکومت است.» 

طالبان ادعا می‌کنند که فرزند ملا هیبت‌الله، در یک حمله انتحاری در شهرستان گرشک استان هلمند در جنوب افغانستان کشته شد.  

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

خالد حنفی با اشاره به سرنگونی پی‌درپی استان‌های افغانستان در اوت ۲۰۲۱ به‌دست این گروه، از آن به‌عنوان «نصرت الهی» یاد کرد و مدعی شد که مردم با آن‌ها در سرنگونی حکومت پیشین همکاری کرده‌اند.  

او هشدار داد که به هیچ‌عنوان حکومت طالبان حاضر به معامله نظام اسلامی نیست و تمام کشورهای جهان خواسته‌اند که حکومت طالبان در «انزوا» باشد.  

خالد حنفی، چهره تندرو در میان طالبان، نزدیک به رهبر این گروه به حساب می‌آید. او تلاش می‌کند که از فرمان‌های شفاهی ملا هیبت‌الله با حربه اجرای «شریعت اسلامی» دفاع کند و از شهروندان می‌خواهد که به دستورهای رهبرشان عمل کنند. 

سفر خالد حنفی به غور پس از آن صورت گرفت که سراج‌الدین حقانی، وزیر داخله (کشور) طالبان و رهبر شبکه حقانی، برای نخستین‌بار به غور رفت. گمان می‌رود که حقانی با سفر به استان‌های غیر پشتون تلاش می‌کند که تعداد حامیان خود را افزایش دهد.  

وزیر امر به معروف و نهی از منکر طالبان هم در سفر غور کوشید تا مردم را متقاعد کند بدون چون و چرا، از رهبر این گروه پیروی کنند.  

هیبت‌الله آخوندزاده پس از کشته شدن اختر محمد منصور در مه ۲۰۱۶، حین بازگشت از ایران در پاکستان در اثر حمله هواپیمای بدون سرنشین آمریکایی کشته شد. او پس از اعلام مرگ ملا محمد عمر، بنیان‌گذار طالبان، به‌عنوان رهبر گمارده شده بود، اما شماری از فرماندهان طالبان از رهبری اختر محمد خشنود نبودند.  

هیبت‌الله آخوندزاده تا پیش از انتخاب شدن به‌عنوان رهبر طالبان در هیچ فعالیت نظامی و سیاسی گروه طالبان دخالت نداشت و تنها به‌عنوان عالم دینی در میان طالبان شناخته می‌شد.  

بیش از دو سال از حکومت طالبان در افغانستان می‌گذرد و در این مدت، آن‌ها بارها از کارنامه نیروهای انتحاری‌شان دفاع کرده‌اند و کوشیده‌اند که حمله‌های انفجاری و انتحاری این گروه را تطهیر و سفیدنمایی کنند. هزاران شهروند افغانستان در نتیجه حمله‌های انتحاری گروه طالبان کشته شدند. 

شهاب‌الدین دلاور، وزیر معادن و نفت طالبان، در مراسم یکصدوچهارمین سالگرد استقلال افغانستان ادعا کرد این گروه بیش از ۴۰۰ هزار نیروی نظامی و هزاران نیروی انتحاری در اختیار دارد.    

طالبان به نیروهای انتحاری‌‌شان «استشهادی» می‌گویند. این نیروها در مراکز آموزشی طالبان به شکلی آموزش دیده‌اند که حاضرند خود را بکشند تا به «رویای رسیدن به بهشت» دست‌یابند. در میان این نیروهای انتحاری، شمار زیادی از جوانان حضور دارند که برای حمله انتحاری و منفجر کردن خود در راه طالبان در صف‌اند و انتظار می‌کشند.    

بیشتر از جهان