عفو بین‌‌الملل: جواد روحی به‌شدت شکنجه شده بود و مرگ او مشکوک است

از هیئت حقیقت‌یاب سازمان ملل خواسته شده است که درباره چگونگی «مرگ مشکوک» جواد روحی در زندان‌های جمهوری اسلامی تحقیق کند

سازمان عفو بین‌‌الملل با انتشار بیانیه‌ای خواهان انجام تحقیقات مستقل و موثر درباره علت «مرگ مشکوک» جواد روحی، زندانی سیاسی، در ایران شد.

به‌نوشته عفو بین‌‌الملل، مرگ مشکوک این زندانی سیاسی در ایران، نشانه دیگری از نقض نفرت‌انگیز حق حیات در نظام جمهوری اسلامی است.

سازمان عفو بین‌الملل پیشتر عوامل وابسته به سپاه پاسداران را متهم کرده بود که جواد روحی را در سلول‌های انفرادی زیر انواع شکنجه‌های جسمی و روحی، از جمله شلاق، تهدید به تجاوز و اعدام ساختگی قرار داده‌اند.

سازمان حقوق بشر ایران هم ضمن تاکید بر «مشکوک بودن» مرگ جواد روحی، از هیئت حقیقت‌یاب سازمان ملل خواست تا درباره چگونگی مرگ این زندانی سیاسی در ایران تحقیق کند.

هم‌زمان غزاله شارمهد، دختر جمشید شارمهد که پدرش در ایران با جرایم سیاسی-امنیتی به اعدام محکوم شده است، دستگاه قضایی جمهوری اسلامی را متهم کرد که عامدانه موجب مرگ جواد روحی در زندان شده‌اند.

در بیانیه شامگاه پنجشنبه ۳۱ اوت (هشتم شهریور ۱۴۰۲) سازمان عفو بین‌الملل نیز بار دیگر مقام‌های جمهوری اسلامی متهم شده‌‌اند که جواد روحی را قربانی مجموعه‌ای از جرایم بین‌المللی، از جمله ناپدید‌سازی قهری و شکنجه ، کرده‌اند تا او وادار به اعتراف اجباری شود.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

روزنامه تایمز اسرائیل هم شامگاه پنجشنبه با اشاره به مرگ مشکوک جواد روحی در زندان نوشهر نوشت دستگاه قضایی جمهوری اسلامی از هنگام شروع اعتراض‌های سراسری، دست‌کم هفت تن از بازداشت‌‌شدگان را اعدام کرده است.

دادگاه انقلاب ساری سال گذشته جواد روحی را که از بازداشت‌شدگان خیزش سراسری سال گذشته در استان مازندران محسوب می‌شد را به اتهام «آتش زدن نسخه‌ای از قرآن، افساد فی‌الارض، اخلال شدید در نظم عمومی کشور، تخریب، ایجاد حریق و خراب‌کاری در اموال و تاسیسات عمومی، تحریک شهروندان به ایجاد ناامنی و اجتماع و تبانی برای ارتکاب جرائم ضدامنیت داخلی»، به سه بار اعدام محکوم کرده بود.

خبرگزاری اسوشیتدپرس نیز شامگاه پنجشنبه ضمن اشاره به مرگ مشکوک جواد روحی در زندان جمهوری اسلامی نوشت: با نزدیک شدن به سالگرد شروع خیزش سراسری در ایران، مقام‌های جمهوری اسلامی با افزایش بازداشت‌ها، سرکوب‌های سیاسی را افزایش داده‌اند.

یافته‌های اسوشیتدپرس نشان می‌دهد که در جریان خیزش سراسری سال گذشته در ایران، دست‌کم ۵۰۰ معترض کشته و بیش از ۲۲هزار تن بازداشت شدند.