پاپ فرانسیس روز یکشنبه از تمام مذاهب خواست با همدلی زندگی کنند و از بنیادگرایی ایدئولوژیک که به خشونت دامن میزند، دوری کنند.
به گزارش رویترز، پاپ فرانسیس که برای دیداری مذهبی، به اولانباتور، پایتخت مغولستان، سفر کرده است، در سخنرانی در جمع نمایندگان سایر ادیان، «تنگنظری، تحمیل یکطرفه، بنیادگرایی و محدودیت ایدئولوژیک» را محکوم کرد و گفت اینها برادری را از بین میبرند، تنشها را تشدید میکنند و صلح را به خطر میاندازند.
او گفت: «پس باورهای مذهبی و خشونت، قداست و سرکوب، سنتهای مذهبی و فرقهگرایی را نمیتوان در هم آمیخت.»
هدف اصلی پاپ از سفر به مغولستان دیدار با جامعه کوچک مسیحیان کاتولیک این کشور است که با جمعیت ۱۴۵۰ نفر، یکی از کوچکترین جوامع کاتولیک جهان است.
مغولستان با چین هممرز است و به نوشته رویترز، پاپ از فرصت این سفر استفاده کرد تا این پیام آشکار را به پکن بفرستد که لزومی ندارد دولتها از کلیسای کاتولیک بترسند زیرا نهادی سیاسی نیست. چین که به گفته گروههای حقوق بشری، آزادی مذهبی را سرکوب میکند، روابط چندان خوبی با واتیکان ندارد.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
او پس از سخنرانی رهبران بوداییها، مسلمانان، مسیحیان پروتستان، یهودیان، مسیحیان ارتدوکس، مسیحیان مورمون، هندوها، شینتوها، بهائیها و شمنهای مغولستان، گفت: «از مذاهب خواسته میشود تا این هماهنگی و همدلی را به دنیا عرضه کنند، چیزی که پیشرفت فناوری بهتنهایی نمیتواند بدهد.»
برخی کاتولیکهای محافظهکار از پاپ بهدلیل حضور در چنین جمعهایی انتقاد میکنند و آن را «سوپرمارکت مذهبی» مینامند که شان و جایگاه کلیسای کاتولیک را پایین میآورد.
اما پاپ روز یکشنبه بار دیگر گفت که برای «گفتوگوی جهانی، میانمذهبی و فرهنگی» اهمیت زیادی قائل است.
او در ادامه افزود گفتوگو بهمعنای «پنهانسازی تفاوت» نیست، بلکه تلاش برای دستیابی به تفاهم است.
یکی از راهبهای بودایی شرکتکننده در این جمع گفت: «این دیدار بسیار مهم و پرمعنا است. پاپ رهبر مذهبی جهان است، برای ما مانند دالایی لاما است، بنابراین به او احترام میگذارم و خوشامد میگویم.»
مغولستان از زمان فروپاشی دولت کمونیست تحت حمایت شوروی این کشور در سال ۱۹۹۰، شاهد احیای بوداییسم تبتی بوده است، و دالایی لاما رهبر معنوی اصلی آن محسوب میشود.
اما چین این رهبر تبتی ۸۸ ساله در تبعید را یک «جداییطلب خطرناک» میخواند و بارها مغولستان را تحت فشار قرار داده است تا به او اجازه دیدار از این کشور را ندهد.