پاپ فرانسیس هم سوزاندن قرآن را محکوم کرد؛ «عصبانی و منزجر شدم»

رهبر کاتولیک‌های جهان گفت که سوزاندن کتاب مقدس مسلمانان را آزادی بیان نمی‌داند

هم‌زمان با آنکه رهبران کشورهای مسلمان اقدام به آتش زدن قرآن در شهر استکهلم را محکوم کردند، پاپ فرانسیس، رهبر کاتولیک‌های جهان، نیز اعلام کرد که این کار را در راستای آزادی بیان نمی‌داند.  

خبرگزاری رویترز با انتشار بخش‌هایی از گفت‌وگوی پاپ در مصاحبه با روزنامه الاتحاد چاپ امارات متحده عربی که روز دوشنبه منتشر شد، به نقل از او درباره آتش زدن قرآن در سوئد نوشت: «از این اقدام‌ها احساس خشم و انزجار می‌کنم.»

پاپ در ادامه افزود: «هر کتابی که مقدس شمرده می‌شود، باید برای احترام به کسانی که به آن اعتقاد دارند، مورد احترام قرار گیرد. آزادی بیان هرگز نباید به عنوان وسیله‌ای برای تحقیر دیگران استفاده شود. چنین عملی محکوم است.»

هفته گذشته سلوان مومیکا، مهاجر ۳۷ ساله عراقی، که پس از مهاجرت به سوئد، شهروند این کشور شده است، هم‌زمان با عید قربان مسلمانان، در میدان مدبورجارپلاتسن در مرکز شهر استکهلم، پایتخت سوئد، مقابل مسجد اصلی این شهر، صفحات یک قرآن را پاره کرد و سپس آن ‌را آتش زد. او اعلام کرد که این کار را در اعتراض به بنیان‌ها و مقررات دین اسلام و به دلیل نفرتش از دین مردم زادگاهش انجام داده است.

این اقدام را چندین کشور از جمله ترکیه که سوئد برای ورود به ائتلاف نظامی ناتو به حمایت آن نیاز دارد. به‌شدت محکوم کردند.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

در حالی که پلیس سوئد چندین درخواست اخیر برای تظاهرات ضدقرآن را رد کرده است، دادگاه‌ها این تصمیم‌ها را نادیده گرفتند و اعلام کردند که چنین ممنوعیتی آزادی بیان را نقض می‌کند.

با این حال پس از واکنش‌های گسترده به این اقدام به‌ویژه در کشورهای اسلامی، دولت سوئد روز یکشنبه با صدور بیانیه‌ای «سوزاندن قرآن خارج از مسجد اصلی استکهلم» را محکوم کرد و آن را اقدامی «اسلام‌‌هراسانه» خواند.

در بیانیه وزارت خارجه سوئد تاکید شده است که «دولت سوئد درک می‌کند که اقدام‌های اسلام‌هراسانه‌ انجام‌شده به دست برخی افراد در این کشور می‌تواند برای مسلمانان توهین‌آمیز باشد».

اقدام دولت سوئد در «محکومیت سوزاندن قرآن» در پاسخ به درخواست سازمان همکاری اسلامی مستقر در عربستان سعودی انجام شد که خواهان «ممانعت از سوزاندن قرآن در آینده» شده است.

در پی اقدام سلوان مومیکا تعدادی از کشورهای مسلمان از جمله عراق، کویت، امارات متحده عربی و مراکش به نشانه اعتراض سفرای خود را از سوئد فراخواندند. در کشورهای پاکستان و افغانستان نیز تظاهرات‌ پرشماری علیه اقدام این جوان عراقی برگزار شد. در عراق، هموطنان سلوان مومیکا به ساختمان سفارت سوئد در بغداد حمله کردند.

حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران نیز اعلام کرد که در اعتراض به آتش زدن قرآن در سوئد، تهران فعلا از اعزام سفیر جدید به استکهلم منصرف شده است.

گفته می‌شود پلیس سوئد تحقیقاتی را در مورد قرآن‌سوزی در استکهلم آغاز کرده است؛ با در نظر گرفتن این احتمال که اقدام این فرد با هدف «تحریک علیه یک گروه اقلیت» انجام شده باشد.

در همین حال، سلوان مومیکا در مصاحبه با یک روزنامه سوئدی اعلام کرد که قصد دارد در آینده پرچم کشور عراق و نسخه‌ای دیگر از قرآن را نیز مقابل ساختمان سفارت عراق در استکهلم آتش بزند.

بیشتر از جهان