طالبان در غور دو کارمند یک سازمان بین‌المللی امدادرسان را بازداشت کرد

یک تن از بازداشت‌شدگان خارجی و یکی شهروند افغانستان است

اعضای طالبان در خوست‌ــ AFP

طالبان روز سه‌شنبه ۱۴ شهریور در استان غور، دوتن از کارمندان سازمان هیئت معاونت بین‌المللی را بازداشت و زندانی کردند. یک منبع مطلع ساکن هرات به ایندیپندنت فارسی گفت که یکی از بازداشت‌شدگان خارجی و یکی شهروند افغان است و این افراد در شهرستان لعل و سرجنگل استان غور در یکی از پروژه‌های بهداشتی کار می‌کردند.

این منبع به دلیل مسائل امنیتی، از ذکر هویت بازداشت‌شدگان خودداری کرد و افزود که مسئولان طالبان در مورد اتهام واردشده به این افراد چیزی نگفته‌اند.

سازمان هیئت معاونت بین‌المللی (The International Assistance Mission)، یک نهاد متشکل از داوطلبان از افغانستان و کشورهای مختلف دنیا از جمله کشورهای غربی است که از سال ۱۹۶۶ به این‌سو در افغانستان کار می‌کند.

دلیل بازداشت کارمندان این سازمان امدادرسان تاکنون مشخص نشده، اما پیش از این، منابعی در غور گفته بودند که مولوی احمدشاه دین‌دوست، استاندار پیشین طالبان در غور که یک هفته پیش از این مسند برکنار شد، از سازمان‌های امدادرسان بین‌المللی باج‌ می‌گرفت.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

او همچنین در چند نشست با مسئولان محلی طالبان، از سازمان‌های بین‌المللی انتقاد کرده بود که «با مردم افغانستان صادق نیستند».

بر اساس اطلاعات مندرج در وب‌سایت سازمان هیئت معاونت بین‌المللی، این نهاد در بخش ظرفیت‌سازی، بهداشت، توسعه، مراقبت و آموزش در بخش‌های مختلف افغانستان کار می‌کند. یکی از پروژه‌های سازمان هیئت معاونت بین‌المللی تاسیس مراکز ارائه خدمات مراقبت از چشم است که در شهرهای مختلف افغانستان فعالیت می‌کند. این مراکز به دلیل ارائه خدمات ارزان هزاران مراجعه‌کننده دارند.

سازمان هیئت معاونت بین‌المللی طی ۵۷ سال فعالیت در افغانستان، چند کارمندانش را در حوادث مختلف از جمله حملات مسلحانه از دست داده است. این سازمان در بخش تاریخچه فعالیتش در افغانستان نوشته است: «۱۰ تن از کارمندان یک کمپ مراقبت از چشم که چند پزشک نیز در میان آنان بودند، اوت ۲۰۱۰ در استان بدخشان کشته شدند. این کارمندان در راه بازگشت از نورستان، جایی که در آن خدمات چشم و بهداشت به مادران و کودکان ارائه می‌کردند، به دست افراد مسلح ناشناس به قتل رسیدند.»

در وب‌سایت این سازمان از هیچ گروه یا فردی به عنوان عامل قتل کارمندان این سازمان نام برده نشده است اما در سال ۲۰۱۰، به جز طالبان، گروه‌ تروریستی یا شبه‌نظامی دیگری در بدخشان حضور نداشتند.