آی‌ای‌ام خواستار آزادی ۱۸ کارمند از زندان طالبان شد

نیروهای طالبان کارمندان موسسه ماموریت کمک بین‌المللی را به اتهام «تبلیغ و ترویج مسیحیت» بازداشت کرده‌اند

اعضای طالبان در خوست-AFP

موسسه ماموریت کمک بین‌المللی (آی‌ای‌ام) روز جمعه، ۲۴ شهریور تایید کرد که طالبان در استان غور ۱۸ تن از کارکنانش را بازداشت کرده‌اند.  

در بیانیه این موسسه آمده است که پس از بازداشت سه تن از این کارکنان (دو شهروند افغانستان و یک شهروند خارجی) در روز یکشنبه سوم سپتامبر، طالبان اکنون شمار دیگری از کارکنان این موسسه را نیز بازداشت کرده‌اند. 

آی‌ای‌ام گفت که طالبان در مجموع ۱۸ تن از کارکنان این موسسه را بازداشت و به کابل منتقل کرده‌اند. این موسسه از طالبان خواسته است که این کارکنان را از زندان آزاد کنند.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

در بیانیه این موسسه آمده است: «ما از شرایطی که منجر به این حوادث شده است بی‌اطلاع هستیم. رفاه و امنیت همکارانمان برای ما مهم است و برای اطمینان از ایمنی و آزادی سریع آن‌ها تلاش خواهیم کرد.» 

عبدالواحد حماس، سخنگوی طالبان در غور، به طلوع‌ نیوز گفته است که ۲۱ کارمند یک نهاد خارجی را بازداشت کرده‌اند.

او گفت که یکی از بازداشت‌شدگان یک زن آمریکایی است و نیروهای طالبان آن‌ها را به اتهام «تبلیغ و ترویج دین مسیحیت» بازداشت کرده‌اند. او افزود که ۱۴ مرد و پنج زن بازداشت شده‌اند.

در بیانیه آی‌ای‌ام آمده است که این موسسه برای «تغییر زندگی و توانمندسازی» مردم افغانستان کار می‌کند و تنها در یک دهه گذشته به ۴.۲ میلیون نفر در آن کشور کمک کرده است.

بارها گزارش‌هایی مبنی بر فشار مقام‌های محلی طالبان در غور بر نهادهای کمک‌رسان منتشر شده است. طالبان کار کردن زنان در نهادهای خارجی، از جمله در نهادهای کمک‌رسان را نیز ممنوع اعلام کرده‌اند. 

در اثر فشار طالبان و وضع محدودیت بر نهادهای کمک‌رسان، عملیات کمک‌رسانی به شهروندان افغان، که بسیاری از آن‌ها در معرض خطر فقر قرار دارند، با دشواری مواجه خواهد شد.

در پی سرنگونی حکوت افغانستان در اوت ۲۰۲۱ و به قدرت رسیدن دوباره طالبان، اکنون میلیون‌ها شهروند افغان با کمبود مواد غذایی مواجه‌اند و نهادهای امدادی برای کمک کردن به این افراد تلاش می‌کنند. اما فرمان‌های «زن‌ستیزانه» طالبان باعث کاهش علاقه‌مندی جامعه جهانی به کمک به افغانستان شده است.

طالبان تاکید دارند که برای آن‌ها تطبیق شریعت اسلامی بر اساس روایت‌های دینی‌شان در صدر حکومت‌داری قرار دارد و هیچ نرمشی در این مورد از خود نشان نخواهند داد.

بیشتر از جهان