رئیس شورای پناهندگان نروژ از دیپلمات‌های خارجی خواست به افغانستان برگردند

یان آگلند از کشورهای جهان خواست پروژه‌های توسعه‌ای دراز مدت را که به دلیل سلطه طالبان متوقف شده اند از سر بگیرند

یان آگلند، رئیس شورای پناهندگان نروژ، از کمبود بودجه کمک‌ها به افغانستان شاکی است‌ــ PETTER BERNTSEN / AFP

یان آگلند، رئیس شورای پناهندگان نروژ، روز چهارشنبه ۲۲ شهریور (‍۱۳ سپتامبر)، طی یادداشتی که در شبکه اجتماعی اکس به اشتراک گذاشت، از دیپلمات‌های کشورهای مختلف خواست به افغانستان بازگردند و «به مبارزه برای حقوق بشر و اصول بشردوستانه کمک کنند».

یان آگلند نوشت که قرار است «رهبران ارشد [نهادهای] بشردوستانه برای گفت‌وگو در مورد کمک‌ها به افغانستان گردهم آیند.» او وضعیت بشری در افغانستان را فاجعه‌بار توصیف کرد و گفت که نهادهای بشردوستانه با کمبود شدید بودجه مواجه‌اند.

او خاطرنشان کرد زنان و مردانی که در بخش امدادرسانی کار می‌کنند، می‌توانند به نیازمندان کمک کننداما بودجه کافی در اختیار ندارند. او پیش از این نیز گفته بود که مشکل اساسی، نه ممنوعیت کار امدادگران زن در افغانستان که نبود بودجه کافی برای خدمات‌رسانی است.

یان آگلند در این یادداشت، کشورهای جهان را به فرستادن دیپلمات‌های بیشتر به افغانستان و نیز ارسال کمک‌های توسعه‌ای درازمدت به این کشور تشویق کرد و نوشت: «کمک اضطراری به‌تنهایی نمی‌تواند نیازهای طولانی‌مدت عظیم را برطرف کند. حامیان مالی باید به تامین مالی پایدار و اعطای کمک‌های توسعه‌ای متعهد باشند.»

این درخواست رئیس شورای پناهندگان نروژ درست مشابه درخواست‌هایی است که طالبان همواره مطرح می‌کنند. آن‌ها از کشورهای جهان می‌خواهند با این گروه بیشتر تعامل کنند و با ارسال دیپلمات‌ها و دائر کردن سازوکارهای دیپلماتیک در افغانستان، به نحوی به حاکمیت این گروه مشروعیت بخشند. طالبان همچنین خواستار از سر گرفتن پروژه‌های توسعه‌ای در افغانستان‌اند.

این پروژه‌ها در ۲۰ سال گذشته به دلیل حضور ناتو و آمریکا در افغانستان با هزینه‌های میلیارد دلاری اجرا می‌شدند اما پس از خروج نیروهای خارجی از افغانستان و سلطه طالبان بر این کشور، کاملا قطع شدند.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

اکنون رئیس شورای پناهندگان نروژ می‌گوید کمک‌های بشردوستانه کارساز نیستند و باید پروژه‌های توسعه‌ای درازمدت را که به دلیل سلطه طالبان بر افغانستان متوقف شده‌اند، از سر گرفت.

هرچند جامعه جهانی در دو سال گذشته بیش از ۱۰ میلیارد دلار کمک‌ بشردوستانه به افغانستان فرستاده است، آژانس‌های سازمان ملل متحد و دیگر نهادهای امدادرسان در شش ماه گذشته از کمبود شدید بودجه کمکی شاکی‌ بوده‌اند. به گزارش دفتر هماهنگ‌کننده کمک‌های بشردوستانه سازمان ملل (اوچا)، در حال حاضر ۲۹.۲ میلیون نفر در افغانستان به کمک بشردوستانه نیاز دارند و این سازمان بودجه لازم برای ارائه کمک به این افراد را ندارد.

در همین حال، برنامه جهانی غذای سازمان ملل نیز روز چهارشنبه اعلام کرد که به دلیل کمبود بودجه، از هر پنج شهروند نیازمند کمک در افغانستان تنها می‌تواند به یک نفر  کمک کند.

بیشتر از جهان