در بازیهای آسیایی امسال، که در شهر هانگژو در چین در جریان است، دو تیم از افغانستان شرکت کردند. یک تیم کاملا مردانه متشکل از ۱۳۰ نفر از جانب طالبان در این بازیها حضور یافت و یک تیم از زنان افغانستان نیز که شامل ۱۷ ورزشکار است، از چند کشورهای اروپایی و با پرچم سه رنگ دولت منتخب افغانستان که در ۲۰۲۱ سرنگون شد، در این بازیها شرکت کرد.
طالبان حضور و شرکت زنان در برنامههای ورزشی، فعالیتهای اجتماعی، سیاسی، هنری، و فرهنگی را منع کردهاند. همچنین، مدرسه را به روی دختران بالاتر از کلاس ششم و دانشگاهها را به روی همه زنان و دختران بستهاند.
حفیظالله ولی رحیمی، رئیس کمیته المپیک افغانستان که در بیرون از آن کشور فعالیت میکند و هنوز بسیاری از کشورها و سازمانهای ورزشی او را بهعنوان نماینده کمیته المپیک افغانستان به رسمیت میشناسند، به آسوشیتدپرس گفت که ورزشکاران زن بهدلیل عشق و علاقهای که به ورزش دارند، از کشورهای متعدد دنیا و از زندگی در تبعید به مسابقات آسیایی در چین آمدهاند.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
رحیمی افزود: «میخواهیم ورزش را کاملا از سیاست دور نگه داریم تا ورزشکاران بتوانند آزادانه در داخل و خارج کشور فعالیت ورزشی و پیشرفت کنند.» به گفته رحیمی، یک تیم والیبال از زنان افغان که در ایران تمرین کردهاند، یک تیم دوچرخهسوار زن که در ایتالیا زندگی میکنند، و چند ورزشکار زن دیگر از کشورهای اروپایی در بازیهای آسیایی چین حضور یافتهاند.
رحیمی ضمن اشاره به محروم بودن زنان افغانستان از فعالیتهای ورزشی گفت که دولت پیشین افغانستان برای حضور زنان در همه رشتههای ورزشی تلاش زیادی کرده بود و زنان در همه رشتهها حضور داشتند، اما در دو سال گذشته، زنان از هر نوع فعالیت ورزشی منع شدهاند.
او ابراز امیدواری کرد که زنان افغانستان بتوانند ضمن حضور در فعالیتهای ورزشی، از حقوق انسانیشان در همه عرصهها برخوردار شوند.
پس از سلطه طالبان بر افغانستان، همه تیمهای ورزشی زنان که در رشتههای فوتبال، والیبال، دوچرخهسواری، و دیگر رشتهها در مسابقات بینالمللی شرکت میکردند منحل شدند و بسیاری از اعضای این تیمها به دیگر کشورهای جهان پناه بردند. اعضای تیم فوتبال زنان افغانستان، که در استرالیا و به کمک یکی از باشگاههای آن کشور تمرین میکنند، اخیرا کارزاری را به راه انداختهاند با این هدف که فدراسیون بینالمللی فوتبال آنها را به رسمیت بشناسد. اعضای این تیم میگویند که طالبان زنان را از فعالیتهای ورزشی محروم کردهاند و سازمانهای بینالمللی فعال در ورزش باید تیم آنان در تبعید را به رسمیت بشناسند تا امکان حضور رسمی آنان در بازیهای بینالمللی فراهم شود.