0 seconds of 27 secondsVolume 90%
Press shift question mark to access a list of keyboard shortcuts
00:00
00:27
00:27
 

منافع امنیتی مشترک؛ توماس وست با وزیر خارجه حکومت موقت پاکستان دیدار کرد

در دوره حکومت دوباره طالبان، آمریکا بیش از دو میلیارد دلار کمک‌ بشردوستانه به افغانستان ‏فرستاده است

توماس وست، نماینده ویژه آمریکا برای افغانستان، در حاشیه هفتاد و هشتمین مجمع عمومی سازمان ملل متحد با جلیل عباس جیلانی، وزیر خارجه حکومت موقت پاکستان، دیدار کرد.  

او روز جمعه ۳۱ شهریور (۲۲ سپتامبر) در حساب کاربری‌ در شبکه ایکس (توییتر سابق) نوشت که در این دیدار در مورد منافع امنیتی مشترک گفت‌وگو کرده است.

او نوشت: «در این دیدار، در مورد منافع امنیتی مشترک، ضرورت حمایت از حقوق زنان و دختران افغان، و وضع حمایت بشردوستانه در افغانستان بحث کردیم.» 

توماس وست گفت با دیوید میلیبند، رئیس کمیته بین‌المللی نجات، و آنیکن هویتفلد، وزیر خارجه نروژ، نیز در پیوند با کمک‌های بشردوستانه در افغانستان گفت‌وگو کرده است.

از سویی نیز وزارت خارجه روسیه اعلام کرد که در حاشیه هفتاد و هشتمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل در شهر نیویورک، سرگئی لاوروف با جلیل عباس جیلانی، وزیر خارجه حکومت موقت پاکستان، دیدار و در مورد افغانستان گفت‌وگو کرده‌ است. 

در بیانیه این وزارتخانه آمده است که در این دیدار در مورد همکاری‌های دوجانبه روسیه و پاکستان در مورد افغانستان گفت‌وگو شده است. جزئیات بیشتری در این مورد منتشر نشده است.

این در حالی است که روسیه میزبان نشست فرمت مسکو درباره افغانستان در شهر کازان در آن کشور است. امیرخان متقی، وزیر خارجه طالبان، نیز برای شرکت در این نشست دعوت شده است.  

آمریکا در اوت ۲۰۲۱ به دو دهه حضور نظامی در افغانستان پایان داد و، در نتیجه، طالبان توانستند حکومت افغانستان مورد حمایت کشورهای غربی را سرنگون کنند. حکومت طالبان به تبعیض جنسیتی علیه زنان و نقض حقوق‌ بشر متهم است. تا کنون هیچ کشوری حکومت طالبان را به رسمیت نشناخته است، اما با گذشت هر روز، نشانه‌هایی مبنی بر تعامل برخی از کشورها با حکومت طالبان دیده می‌شود.

آمریکا و طالبان در ۲۹ فوریه ۲۰۲۰ (۱۰ اسفند ۱۳۹۸) توافق‌نامه‌ای در دوحه قطر امضا کردند که بر اساس آن، آمریکا به حضور نظامی در افغانستان پایان داد. پس از سرنگونی حکومت سابق افغانستان، دولت آمریکا همچنان بزرگ‌ترین کمک‌کننده به افغانستان بوده است و تاکید دارد که برای کمک به رفع بحران بشردوستانه در آن کشور تلاش می‌کند.

در دوره حکومت دوباره طالبان، آمریکا بیش از دو میلیارد دلار کمک‌ بشردوستانه به افغانستان فرستاده است. اما پیش‌ از این، سربازرس ویژه آمریکا در امور بازسازی افغانستان گفته بود که نمی‌توان تضمین کرد که بخشی از این کمک‌های بشردوستانه آمریکا در اختیار طالبان قرار نمی‌گیرد.

ادامه سیاست تماس و ارتباط آمریکا با طالبان با موجی از انتقاد مخالفان حکومت طالبان، به‌ویژه زنان آن کشور، مواجه شده است. آن‌ها از آمریکا می‌خواهند که تحریم‌های بیشتری بر طالبان وضع کند و از تعامل و تماس با این گروه خودداری کند. 

بیشتر از جهان