دختر دانش‌آموز مترو شهدا در بیمارستان و در حالت کما به سر می‌برد

علیرضا زاکانی: کارهای ایجابی برای حجاب در واگن‌های مترو موردتوجه قرار گرفته تا رسانه‌های خارجی فرصتی برای بهره‌برداری از اتفاق‌ها را نداشته باشند

کاربران ایرانی با هشتگ «دختر مترو» درباره احتمال وقوع یک حادثه دیگر به بهانه حجاب ابراز نگرانی کرده‌اندــ اکوایران

کمتر از دو ماه پس از اینکه خبر رسید شهرداری تهران ۴۰۰ نفر را به عنوان «حجاب‌بان» با حقوق ماهی ۱۲ میلیون تومان استخدام می‌کند تا در مترو برای مردم مزاحمت ایجاد کنند و به آنان تذکر حجاب دهند، یک دختر نوجوان در مسیر مدرسه با علائم بیهوشی از مترو شهدا به بیمارستان فجر نیروی هوایی تهران منتقل شد.

بر مبنای گزارش‌ها، این دختر نوجوان همچنان در بیمارستان بستری و در کما است. جو اطراف بیمارستان هم کاملا امنیتی و تحت کنترل ماموران است و از خانواده و اطرافیان این دختر هم اطلاعاتی در دست نیست. این در حالی است که دستگیری چندساعته خبرنگار روزنامه شرق که برای تهیه گزارش به بیمارستان فجر نیروی هوایی مراجعه کرده بود، به ابهام‌ها و تردیدها درباره علت بیهوشی دختر نوجوان افزوده است.

شامگاه یکشنبه ۹ مهر خبری در شبکه‌های اجتماعی منتشر شد مبنی بر اینکه ماموران مترو به دلیل مقنعه سر نکردن با یک دختر دانش‌آموز درگیر شده و او را «هل» داده‌اند که در نتیجه آن، سر دختر نوجوان با میله آهنی برخورد کرده و بیهوش شده است. در این گزارش‌ها آمده بود که این دختر دانش‌آموز به بیمارستان فجر نیروی هوایی منتقل شده است و ماموران اجازه نمی‌دهند کسی به بیمارستان نزدیک شود.

صبح دوشنبه، مسعود درستی، مدیرعامل شرکت بهره‌برداری مترو، در گفت‌وگو با خبرگزاری دولتی ایرنا، تایید کرد که ساعت ۷ صبح یکشنبه یک دختر دانش‌آموز ۱۶ ساله در ایستگاه مترو میدان شهدا به دلیل «افت فشار» بیهوش شده است.

مدیرعامل مترو گفت که دوستان این دختر او را به بیرون واگن بردند و تیم اورژانس هم پس از اقدام‌های اولیه او را به بیمارستان منتقل کردند. او هرگونه «درگیری لفظی یا فیزیکی» دختر نوجوان با عوامل اجرایی مترو و دیگر مسافران را تکذیب کرد و مدعی شد که او هنگام ورود به قطار «احتمالا به دلیل افت فشار تعادلش را از دست داد و زمین خورد».

خبرگزاری دولتی ایرنا پس از انتشار این مصاحبه، بخش ‌کوتاهی از فیلم دوربین‌های مداربسته مترو میدان شهدا را منتشر کرد با این ادعا که هیچ‌گونه درگیری میان دختر دانش‌آموز و ماموران مترو رخ نداده است. در این ویدیو، چند دختر نوجوان با لباس مدرسه دیده می‌شوند که دوستشان را که بیهوش است، از واگن قطار بیرون می‌آورند.

انتشار این ویدیو نه‌تنها به ابهام‌ها و تردیدها درباره علت بیهوشی دختر نوجوان پایان نداد، بلکه احتمال هل‌ دادن او را به‌طور فزاینده‌ای تقویت کرد. بسیاری از کاربران شبکه‌های اجتماعی به این ویدیوی تقطیع‌شده واکنش نشان دادند و از شهرداری تهران خواستند فیلم‌ دوربین مداربسته داخل واگن را هم منتشر کند. ماجرا وقتی ابعاد وسیع‌تری پیدا کرد که مریم لطفی، خبرنگار روزنامه شرق که برای پیگیری ماجرا به بیمارستان فجر رفته بود، به مدت چند ساعت بازداشت شد.

دستگیری خبرنگار روزنامه شرق در حالی‌ که طبق گزارش این روزنامه، نهاد بازداشت‌کننده او مشخص نبود، واکنش گسترده کاربران شبکه‌های اجتماعی در پی داشت و بسیاری از کاربران احتمال تکرار ماجرای مهسا امینی در بیمارستان کسری را یادآور شدند.

روزنامه شرق شامگاه دوشنبه از آزادی خبرنگارش خبر داد اما از وضعیت دختر نوجوانی بستری در بیمارستان فجر همچنان اطلاعاتی در دست نیست. بر اساس اطلاعات رسیده به ایران‌وایر، «این نوجوان با آمبولانس شهرداری و با علائم ضربه به سر (هد تروما) و آثار آشکار ضرب‌وجرح به بیمارستان منتقل شده است. دو منبع مستقل هم تایید کردند که او اکنون در کما است».

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

کمتر از دو ماه پیش بود که روزنامه اینترنتی فراز در گزارشی افشا کرد شهرداری تهران ۴۰۰ نیروی حجاب‌بان را با حقوق ماهی ۱۲ میلیون تومان استخدام کرده است تا در ایستگاه‌های مترو به زنان تذکر حجاب بدهند.

مقام‌های شهرداری و شورای شهر تهران نه‌تنها این خبر را تکذیب نکردند بلکه مهدی چمران، رئیس شورای شهر به‌صراحت گفت که استخدام حجاب‌بان‌ها به‌تنهایی کافی نیست و برای این کار نیروی انتظامی هم باید وارد عمل شود.

روز یکشنبه نیز علیرضا زاکانی، شهردار تهران، در نهاد ارتباطات مردمی ریاست‌جمهوری از اولویت‌ داشتن موضوع حجاب برای شهرداری سخن گفت و اذعان کرد که شهرداری «گروه‌های مردمی را در ایستگاه‌های مترو مستقر کرده است که کار ایجابی انجام دهند». زاکانی اضافه کرد که این موضوع «به‌ویژه در واگن‌های مترو موردتوجه قرار گرفته است تا رسانه‌های خارجی فرصتی برای بهره‌برداری از تعداد معدودی اتفاقات را نداشته باشند». 

اواخر شهریور ۱۴۰۱، پس از کشته شدن مهسا امینی در بازداشت پلیس امنیت اخلاقی تهران، نیروی انتظامی ویدیو تقطیع‌شده‌ای از لحظه بیهوش شدن مهسا منتشر کرد و مدعی شد که هیچ‌ درگیری میان این دختر جوان و ماموران پلیس رخ نداده است. درخواست خانواده مهسا و مردم برای انتشار فیلم‌ دوربین‌های مداربسته داخل خودرو و روی لباس‌های ماموران نیز نتیجه‌ای در پی نداشت. پس از فوت مهسا امینی هم مقام‌های حکومتی ادعای ابتلای او به «بیماری زمینه‌ای» را مطرح کردند.

طی ساعات گذشته، انتقال دختر دانش‌آموز به بیمارستان نظامی، ممانعت از اطلاع‌رسانی درباره وضعیتش، دستگیری خبرنگار روزنامه شرق و امتناع از انتشار فیلم کامل تمام دوربین‌های مداربسته به موضوع فراگیر شبکه‌های اجتماعی تبدیل شده است و بسیاری از کاربران ایرانی با هشتگ «دختر مترو»، درباره احتمال وقوع یک قتل حکومتی دیگر به بهانه حجاب ابراز نگرانی کرده‌اند.