حسین سلامی، فرمانده کل سپاه پاسداران جمهوری اسلامی، روز چهارشنبه ۱۲ مهر (۴ اکتبر)، ادعا کرد که فناوری نقطهزنی موشک بالستیک در اختیار سه کشور جهان است که یکی از آنها ایران است.
به گزارش دیپلماسی ایرانی، سلامی که در افتتاحیه کنگره ملی دانشجویان علوم پزشکی صحبت میکرد افزود: «از لحاظ فناوری، این یکی از پیچیدهترین فناوریهاست. گذشته از این، کشتیهای بزرگ شهید سلیمانی و شهید باقری ساخته میشود، ستاره خلیج فارس ساخته میشود، نیروگاهها، پالایشگاهها، پهپادها، بالگردها، پدافند هواییها ساخته میشود. این کشور در حال پیشرفت است و دشمنان پیشرفت ایران را نمیپسندند. دوست ندارند ما بر اساس استعدادهای درخشان جوانان خود کشورمان را بسازیم.»
فرمانده کل سپاه پاسداران با اشاره به فرستادن ماهواره نور ۳ به فضا در هفته گذشته، گفت: « امروز ما ماهواره میسازیم و آن را به آسمان میفرستیم، اما فقط ماهواره، موشک و پهپاد نیست که ساخته میشود. در هر فناوری، از آنچه مربوط به کوانتوم، سایبر، هوش مصنوعی، نیتروالکترونیک و حتی بیومکانیک، بیوشیمی و بیوفیزیک است، که جزو دانشهای پیچیده جهان است، وارد شدیم و پیشرفتهای خوبی حاصل شده است.»
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
این ادعای فرمانده سپاه پاسداران درباره موشکهای بالستیک در حالی مطرح میشود که وزارت خارجه بریتانیا روز سهشنبه ۳ اکتبر (۱۱ مهر) با انتشار بیانیهای به پرتاب ماهواره «نور۳» واکنش نشان داد که جمهوری اسلامی در ۲۷ سپتامبر به فضا پرتاب کرد و گفت که جمهوری اسلامی با استفاده از یک سامانه موشکی بالستیک دوربرد این ماهواره را پرتاب کرده است. وزارت خارجه بریتانیا همچنین تاکید کرده است که «اقدامهای ایران یک بار دیگر نادیده گرفتن محدودیتهای بینالمللی را ثابت میکند و تهدید جدی رژیم برای امنیت جهانی را آشکار میکند.»
حسین سلامی با اشاره به برنامه هستهای جمهوری اسلامی ایران گفت که «دشمنان میگویند شما صلاحیت داشتن دانش هستهای را ندارید. میخواهند ما را تحقیر کنند، ولی ما از فصل تحقیر عبور کردیم، به عزت رسیدیم. زمان شاه ۴۰ هزار مستشار خارجی تصمیم میگرفتند که ما چه کار کنیم.»
سلامی با اشاره به برنامه پهپادی جمهوری اسلامی گفت: «پهپادهای ما قادرند در چند هزار مایل دورتر، هر نقطهای از شناور در حال حرکت را که بخواهیم با هوش مصنوعی مورد هدف قرار دهند و حتی میزان تخریب را هم ما تعیین کنیم.»
حسین سلامی در حالی از پیشرفتهای جمهوری اسلامی در حوزه بالستیک و پهپادی سخن میگوید که تحریمهای تسلیحاتی ایران بهخصوص در حوزه بالستیک قرار است ۱۸ اکتبر سال جاری منقضی شود.
با این حال، پیش از این یک مقام اروپایی گفته بود که پیشبینی میکند برای متقاعد کردن کشورهای عضو اتحادیه اروپا به حفظ تحریمهای موشکهای بالستیک علیه ایران، که در ماه اکتبر منقضی میشوند، هیچ مشکلی وجود نداشته باشد.
به گزارش رویترز، این مقام اروپایی گفت که معتقد است برای مذاکره بر سر توافق هستهای با ایران و کاهش تنشها تا پایان سال ۲۰۲۳ فرصتی وجود دارد.
منابع آگاه در ماه ژوئن به رویترز گفتند که سه دلیل برای ادامه تحریمهای موشکی علیه جمهوری اسلامی ایران وجود دارد: استفاده روسیه از پهپادهای ایرانی علیه اوکراین، احتمال انتقال موشکهای بالستیک ایران به روسیه، و محروم کردن ایران از مزایای توافق هستهای با اطلاع از اینکه تهران این توافق را نقض کرده است، البته با توجه به اینکه پیش از آن، آمریکا این توافق را نقض کرد.