در ادامه کمکرسانی سازمانها و شماری از دولتها به زلزلهزدگان هرات در غرب افغانستان، روز سهشنبه ۱۸ مهر، بستههای کمکهای فوری امارات متحده عربی، آژانس امدادرسانی عربستان سعودی، دولت ترکیه، ازبکستان، جمهوری اسلامی ایران و شماری دیگر از کشورها، به کابل رسیدند.
آژانس امدادرسانی عربستان سعودی ۱۵ هزار و ۷۵۰ سبد غذایی و امارات متحده عربی ۳۳ تن مواد غذایی به افغانستان فرستادند و جمهوری اسلامی ایران، ازبکستان و ترکیه نیز علاوه بر ارسال مقداری مواد غذایی، تیمهای پزشکی و ردیابی را برای بیرون آوردن قربانیان از زیر آوار به هرات اعزام کردند.
همچنین ایالات متحده آمریکا، ژاپن و پاکستان نیز روز سهشنبه اعلام کردند که از عملیات نجات و کمک به قربانیان زلزله حمایت میکنند و کمکهای خود را به هرات ارسال میکنند.
بعد از ظهر شنبه، زلزلهای به بزرگای ۶.۳ هرات و بخشهایی از غرب افغانستان را لرزاند که در اثر آن، چندین روستا به طور کامل تخریب شدند و تاکنون بیش از دو هزار نفر کشته و حدود ۳ هزار نفر دیگر مجروح شدهاند. اداره هماهنگکننده کمکهای سازمان ملل متحد (اوچا)، روز سهشنبه گزارش داد که تاکنون ۵۰۰ نفر ناپدید شدهاند و عملیات جستوجو با حضور دهها امدادگر از سازمانهای داخلی و بینالمللی ادامه دارد.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
شماری از دولتهای اروپایی از جمله آلمان، وعده کمک ۵ میلیون یورویی به زلزلهزدگان هرات را دادند که قرار است از طرف آژانسهای سازمان ملل متحد هزینه شود.
شماری از بازرگانان، شرکتهای تجارتی و انجمنهای مردمی نیز در سراسر افغانستان کمکهای نقدی و غیرنقدی خود را در چهار روز گذشته به روستاهای زلزلهزده هرات فرستادند. ساکنان شهرستانهای زندهجان و انجیل در مصاحبه با رسانهها گفتند که نبود امکانات ردیابی، نبود سرپناه و دیر اقدام کردن نهادهای دولتی تحت کنترل طالبان برای رسیدگی به قربانیان باعث شد تا عملیات نجات ساعتها پس از وقوع زلزله آغاز شود. بسیاری از مردم با دستان خالی سعی کردند افراد زیر آوار مانده را نجات دهند، اما نبود امکانات باعث مرگ افراد بیشتری شد.
شماری از ساکنان شهرستان زندهجان به خبرگزاری فرانسه گفتند که در ساعات نخست پس از زلزله، در بیشتر روستاها کسی برای کمک به زنان و کودکانی که زیر آوار ماندند حضور نداشت، چون بیشتر مردان روستاهای زلزلهزده، برای کار به ایران رفتهاند.
اسماعیل، ساکن روستای سیاهآب، به خبرگزاری فرانسه گفت که در روستایی که او ساکن است، فقط دو مرد برای کمک به افرادی که زیر آوار مانده بودند حضور داشتند، چون بقیه مردان این روستا در ایران کارگری میکنند.
برخی مقامهای طالبان از جمله ملا عبدالغنی برادر، معاون نخستوزیر این گروه، سه روز پس از زلزله به هرات سفر کردند. ملا برادر در نشست خبری در هرات از کشورها و سازمانها خواست که به زلزلهزدگان هرات کمک کنند.
در ژوئن سال گذشته، زلزلهای مرگباری در پکتیا در شرق افغانستان رخ داد که باعث کشته شدن حدود یک هزار نفر و مجروح شدن ۱۵۰۰ تن دیگر شد. مقامهای طالبان از جمله سراجالدین حقانی، وزیر داخله (کشور)، این گروه و شماری دیگر از سران طالبان به سرعت از روستاهای آسیبدیده در اثر زلزله دیدن کردند و کمکها برای رسیدگی به زلزلهزدگان به آن منطقه ارسال شد. در چهار روز گذشته، برخی کاربران در فضای مجازی، واکنش طالبان به زلزله در پکتیا را که زادگاه سران شبکه حقانی است، با وقوع زلزله در هرات مقایسه کردند و طالبان را متهم کردند که برخورد دوگانهای با دو حادثه در دو منطقه متفاوت، داشتهاند. به باور این کاربران، طالبان برای رسیدگی به زلزلهزدگان هرات با تاخیر اقدام کردند.