فرمانده هوافضای سپاه: می‌توانستیم ۵ هزار نظامی آمریکایی را بکشیم

سخنان یک فرمانده نظامی ایران از جزییات حمله موشکی بامداد چهارشنبه

به گفته حاجی‌زاده، ۱۳ موشک به پایگاه‌های آمریکا در عراق شلیک شده است و چندصد موشک دیگر نیز آماده شلیک بوده‌اند - عکس از رسانه‌ها 

امیرعلی حاجی‌زاده، فرمانده نیروی هوافضای سپاه پاسداران، جزییات حمله موشکی ایران به پایگاه‌های آمریکایی در بامداد چهارشنبه را تشریح کرده است و گفته است که سپاه آماده بود تا در صورت مقابله آمریکا، ۴ تا ۵ هزار نظامی آمریکایی را بکشد. 

نیروی هوافضای سپاه پاسداران، مسئولیت انجام این حملات را به عهده داشته است. به گفته حاجی‌زاده، ۱۳ موشک به پایگاه‌های آمریکا در عراق شلیک شده است و چندصد موشک دیگر نیز آماده شلیک بوده‌اند. 

از نخستین لحظات پس از حملات موشکی به پایگاه عین‌الاسد و اربیل، خسارات و تلفات ناشی از آن، موضوعی مورد مناقشه بوده است. در حالی که رسانه‌های نزدیک به سپاه پاسداران به نقل از منابع‌شان از کشته شدن دست‌کم ۸۰ نظامی آمریکایی و نابودی مقر عملیاتی آمریکا در عراق سخن گفته‌اند، رئیس‌‌ جمهوری آمریکا اعلام کرده است که هیچ آمریکایی‌ای آسیب ندیده است و خسارت به پایگاه‌ها نیز اندک بوده است.

کشتن ترامپ هم ارزشی ندارد

فرمانده هوافضای سپاه نیز در سخنان امروز خود موضعی متناقض داشته است. او در بخشی از سخنانش می‌گوید که در حمله موشکی «حتما ده‌ها نفر کشته و زخمی شده‌اند»، و لحظاتی بعد اعلام می‌کند که آن عملیات به گونه‌ای طراحی نشده بود که کسی کشته شود: «ما دنبال کشتن نبودیم. ما دنبال ضربه زدن به ماشین نظامی دشمن بودیم. خون شهدای ما بهای بسیار بالایی دارد که نمی‌توانیم برای آن حدی قائل شویم، طبیعتا در ازای خونبهای آنها؛ ضربه زدن به پایگاه‌های آمریکایی یا سرنگون کردن هواپیماهای آنها یا حتی کشتن ترامپ هم ارزش چندانی ندارد و خونبهای واقعی آنها همان طور که مقام معظم رهبری تاکید فرمودند، اخراج کامل آمریکا از منطقه است.»

فرمانده هوافضای سپاه گفته است که ایران منتظر واکنش آمریکا بوده است، و آمادگی پاسخ به آن را داشته است: «در عملیات شهید سلیمانی، مقابل ما آمریکایی‌ها بودند، پایگاه‌های آمریکایی پس از جنگ جهانی دوم تیری به سمتشان شلیک نشده بود، با این اوصاف توقع مقابله بود و خود را برای یک نبرد آماده کرده بودیم و طبیعتا ضربات بعدی ما سنگین‌تر (خواهد بود) و حتما با وسعت بیشتری بنا داشتیم انجام دهیم که با خویشتن‌داری آنها جنگ ادامه پیدا نکرد.»

حاجی‌زاده گفته است که ایران می‌توانسته عملیات را به گونه‌ای طراحی کند که در مرحله نخست و سپس در مراحل بعدی، از صدها تا هزاران آمریکایی کشته شوند: «می‌توانستیم طوری عملیات را طراحی کنیم که در گام اول ۵۰۰ کشته داشته باشند و اگر جواب می‌دادند، در گام‌های دوم و سوم، ۴ تا ۵ هزار کشته می‌دادند.»

به گفته این فرمانده سپاه، هدف از عملیات موشکی بامداد چهارشنبه را نابودی مرکز فرماندهی عملیات آمریکا در عراق بوده است، نه آسایشگاه سربازان آمریکایی: «هرچند می‌توانستیم آسایشگاه و محل استقرار نیروها را هدف قرار دهیم، اما به دنبال کشتن افراد نبودیم، بلکه در صدد ضربه زدن به ماشین جنگی و مرکز فرماندهی و کنترل آنها بودیم که طی این عملیات ساختمان اصلی مرکز فرماندهی آنها در عین‌الاسد نیز منهدم شد.»

او همچنین از انجام جنگ الکترونیک پس از شلیک موشک‌ها سخن گفته است، که گویا منجر به از دست رفتن کنترل هواپیماهای بدون‌سرنشین آمریکایی شده است: «۱۵ دقیقه بعد از عملیات، یک عملیات جنگ الکترونیک بزرگ انجام شد و هواپیماهای بدون سرنشین آمریکا برای لحظاتی از کنترل آنها خارج شدند و این اقدام ضربه روحی بزرگی به آنها زد که بسیار از آن سراسیمه شدند.»

چرا عین‌الاسد انتخاب شد؟

فرمانده هوافضای سپاه گفته است که چندین پایگاه آمریکایی در عملیات ترور قاسم سلیمانی شرکت داشته‌اند، ولی ایران بنا به دلایلی، عین‌الاسد را انتخاب کرده است: «عین‌الاسد بزرگترین و دورترین پایگاه به خاک جمهوری اسلامی ایران بود و ما در این عملیات از موشک‌های فاتح ۳۱۳  تا موشک‌های قیام را برای انهدام اهداف از پیش تعیین شده استفاده کردیم . پایگاه‌های التاجی، عین‌الاسد، شهید معفر اردن و علی السالم کویت، در نقشه ترور سردار سلیمانی مشارکت داشتند. اولین گزینه‌مان برای انتقام، پایگاه التاجی بود، اما در ادامه عین‌الاسد را انتخاب کردیم.»

گرچه دلیل انتخاب این پایگاه بیان نشده است، ولی احتمالا ایران از یک‌سو برنامه‌ریزی برای حمله به پایگاه‌های آمریکایی در اردن و کویت را خطرناک تشخیص داده است، و از دیگر سو، در میان پایگاه‌های آمریکایی در عراق، پایگاهی را برگزیده است که بیشتر مورد توجه و علاقه دونالد ترامپ بوده است. 

پایگاه عین‌الاسد، سال گذشته میزبان دونالد و ملانیا ترامپ بود و مایک پنس، معاون رئیس‌ جمهوری آمریکا نیز چند ماه پیش در همان پایگاه با نظامیان آمریکایی دیدار کرده بود. آن پایگاه، مرکز فرماندهی نیروهای ائتلاف بین‌المللی علیه داعش هم هست، و از این جهت نیز از دیگر پایگاه‌ها اهمیت بیشتری دارد.   

کاهش تدریجی تنش

روز گذشته، رئیس‌ جمهوری آمریکا پس از برگزاری دو جلسه با تیم امنیت ملی، در واکنش به حملات موشکی ایران موضعی نرم و آشتی‌جویانه اتخاذ کرد. ترامپ گرچه وعده داد که تحریم‌های جدیدی علیه ایران وضع خواهد کرد، ولی همزمان گفت که آماده همکاری مشترک برای مبارزه با داعش و صلح با ایران است.

این سخنان، نگرانی از تصمیم احتمالی او برای مقابله نظامی با حمله موشکی سپاه را از میان برد و پس از تنشی ۵ روزه، خطر آغاز جنگ به شکل چشمگیری کاهش یافت.

سخنان روز گذشته رئیس‌ جمهوری آمریکا، با واکنش مجید تخت‌روانچی، نماینده دایم ایران در سازمان ملل مواجه شد. او گفت که ترامپ نمی‌تواند در شرایطی که برجام را نابود و قاسم سلیمانی را ترور کرده است، از همکاری مشترک با ایران سخن بگوید. 

بیشتر از