مرزبانی آمریکا چهار مهاجر «غیرقانونی» ایرانی را در تگزاس بازداشت کرد

وزارت امنیت داخلی آمریکا در مورد سوءاستفاده تروریست‌ها و جنایتکاران از مجاری امنیتی پیچیده برای ورود به خاک این کشور هشدار داد

سربازان مرزبانی ایالات متحده هنگام عبور مهاجران از ایگل‌پس، تگزاس‌ــ JOHN MOORE /Getty Images via AFP

اداره گمرک و حفاظت مرزی ایالات متحده آمریکا از بازداشت چهار ایرانی از ابتدای ماه اکتبر در تگزاس خبر داد.

فاکس‌نیوز به نقل از مقام‌های این نهاد مرزبانی نوشت که آخرین آن‌ها مردی حدودا ۴۰ ساله است که بامداد یکشنبه ۱۵ اکتبر (۲۳ مهر) پس از عبور «غیرقانونی» از مرز در ایگل‌پس تگزاس خود را به ماموران حفاظت مرزی تسلیم کرد.

این مرد به همراه سه ایرانی دیگر «مهاجران دارای منافع ویژه» تلقی می‌شوند. بنا بر قوانین آمریکا، آن‌ها اتباع کشورهایی‌اند که بالقوه نوعی تهدید امنیتی ملی برای ایالات متحده آمریکا محسوب می‌شوند. از این دسته مهاجران پس از بازداشت، بازجویی‌های ویژه انجام می‌شود.

اداره گمرک و حفاظت مرزی آمریکا هفته گذشته هم دو شهروند لبنانی را در همین شهر بازداشت کرد. آن‌ها نیز شرایط مشابهی دارند.

علاوه بر این، از دوشنبه گذشته تاکنون ماموران مرزبانی آمریکا یک مرد مصری، ۱۷ شهروند سوریه و ۱۹ ایرانی را در دره ریو‌گراند بازداشت کرده‌اند.

این بازداشت‌ها هم‌زمان با افزایش نگرانی‌های امنیتی و تروریستی پس از حمله هفتم اکتبر شبه‌نظامیان حماس به اسرائیل انجام می‌گیرد؛ حمله‌ای که نزدیک به یک هزار و ۳۰۰ کشته و هزاران مجروح به جا گذاشت.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

اسرائیل که به تلافی این حمله بمباران هوایی گسترده غزه را آغاز کرده است، دشمنان دیگری نیز دارد. حمایت حزب‌الله لبنان و جمهوری اسلامی ایران از حماس نگرانی‌ها از گسترش دامنه جنگ غزه به دیگر نقاط را برانگیخته است.

اگرچه مقام‌های آمریکایی می‌گویند هیچ مدرکی دال بر دست داشتن ایران در حمله غافلگیرانه حماس به اسرائیل وجود ندارد، منکر حمایت ایران از این گروه نیستند. از همین‌ رو، وزارت امنیت داخلی ایالات متحده اخیرا در گزارشی در مورد سوءاستفاده «تروریست‌ها و عوامل جنایتکار» از «مجاری امنیتی پیچیده» برای ورود به آمریکا هشدار داد.

بر اساس داده‌های اداره گمرک و حفاظت مرزی آمریکا، در دو سال گذشته در مجموع بیش از ۷۰ هزار «مهاجر دارای منافع ویژه» در بدو ورود به خاک آمریکا بازداشت شده‌اند که نزدیک به شش هزار و ۴۰۰ تن از آن‌ها شهروندان افغانستان‌ بوده‌اند و پس از روی کار آمدن طالبان در این کشور آواره شده‌اند. در این فهرست نام ۶۵۹ ایرانی و ۵۳۸ سوری نیز دیده می‌شود.

با این حال مشخص نیست چه تعداد مهاجر از این نوع بدون اینکه شناسایی شوند، وارد خاک آمریکا شده‌اند.