از دعوای میراث تا پدربزرگ طرفدار نازی‌ها: در خانواده ثروتمندترین زن جهان چه خبر است؟

دعوای مادر و دختر اسرار خانوادگی فراموش‌شده صاحبان لورآل را برملا کرد

پدربزرگ فرانسوا که یک داروساز بود، شرکتی تاسیس کرد که در سال ۱۹۰۹ به لورآل (L'Oreal) تبدیل شد- AFP

لورآل، غول لوازم آرایشی‌بهداشتی جهان، امسال در حالی ستاره‌هایش را روی سکوی هفته مد پاریس فرستاد که رئیسش برای سومین سال متوالی عنوان «ثروتمندترین زن جهان» را به نام خود ثبت کرد.

بر اساس شاخص میلیاردرهای بلومبرگ و فوربز، فرانسوا بتنکورت مایرز، نوه ۷۰ ساله اوژن شولر، بنیان‌گذار لورآل، ثروتمندترین زن جهان است. بلومبرگ او را در ردیف سیزدهم میلیاردرهای جهان و فوربز در جایگاه یازدهم نشانده است. با این‌ حال هر دو بر سر ارزش دارایی‌های او که ۸۱ میلیارد دلار برآورد شده است، هم‌نظرند.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

او و خانواده‌اش ۳۳ درصد سهام لورآل، بزرگ‌ترین تولیدکننده لوازم‌آرایشی‌بهداشتی جهان را در اختیار دارند. بر اساس گزارش فوربز، در نیمه اول سال ۲۰۲۳، ارزش سهام لورآل ۲۹ درصد افزایش یافت، شرکتی که مالک میبلین (Maybelline)، اسی (Essie)، گارنیه (Garnier) و همچنین شرکت‌های زیبایی مانند اوربان دیکی (Urban Decay)، لانکوم (Lancôme) و کیلز(Kiehl's) هم محسوب می‌شود. بخش زیبایی خانه‌‌‌های مد لوکس، از جمله ایو سن‌لوران و ولنتینو، نیز تحت لیسانس لورآل است.

در ادامه به زندگی و میزان ثروت این زن نگاهی می‌اندازیم.

فرانسوا بتنکورت مایرز ۷۰ ساله که نامش در باشگاه میلیاردرها در کنار نام‌های بزرگ دنیای فناوری چون ایلان ماسک، مارک زاکربرگ، لری پیچ، جف بیزوس و بیل گیتس آمده، نوه اوژن شولر، بنیان‌گذار لورآل است. او و برنارد آرنو (دومین مرد ثروتمند جهان) نماینده صنعت مد و زیبایی و لوازم آرایش در این جمع‌اند.

پدربزرگ فرانسوا که یک داروساز بود، شرکتی تاسیس کرد که در سال ۱۹۰۹ به لورآل (L'Oreal) تبدیل شد.

مادرش، لیلیان، پس از مرگ شولر در سال ۱۹۵۷، ثروت و اداره شرکت او را به ارث برد. لیلیان به همراه همسرش، آندره بتنکورت، سیاستمدار فرانسوی، به‌‌دلیل مهمانی‌های پرزرق‌وبرقشان در فرانسه مشهور بودند؛ اما به گزارش ونیتی فیر، فرانسوا کمتر به سبک زندگی اجتماعی والدینش علاقه‌مند بود و ترجیح می‌داد در خانه بماند و پیانو بنوازد یا کتاب بخواند.

رابطه مادر و دختر از زمان نوجوانی فرانسوا تیره‌وتار بود. لیلیان در مصاحبه‌هایش اغلب لحنی انتقادی درباره دخترش داشت و او را «کودکی سرد» می‌نامید.

در بزرگسالی، فرانسوا تصمیم گرفت بر حرفه نویسندگی تمرکز کند و درباره موضوع‌های مختلف، از اساطیر یونان گرفته تا یهودیت و کتاب مقدس، مطلب بنویسد.

بتنکورت مایرز در حال حاضر عضو هیئت‌مدیره لورآل، رئیس شرکت و صاحب ۳۳ درصد از سهام لورآل است.

دعوای میراث رابطه او با مادرش را از قبل هم بدتر کرد.

به گزارش نیویورک تایمز، در این دعوا فرانسوا بتنکورت مایرز مدعی شد که فرانسوا ماری بانیر عکاس از دوستی‌اش با لیلیان بتنکورت استفاده کرده تا این وارث سالخورده را که به بیماری زوال عقل هم مبتلا بود، فریب دهد تا حدود ۱.۳ میلیارد یورو (۱.۴ میلیارد دلار) پول نقد، آثار هنری و بیمه‌ عمرش را به او بدهد.

این پرونده در سال ۲۰۱۵ به دادگاه رفت و بانیر به سوءاستفاده محکوم شد. بتنکورت در مصاحبه‌ای در سال ۲۰۰۸ گفته بود: «من دیگر دخترم را نمی‌بینم و نمی‌خواهم که ببینم. برای من، دخترم به یک چیز بی‌روح تبدیل شده است.»

این دعوا اسرار خانوادگی فراموش‌شده را هم برملا کرد؛ از جمله گمانه‌زنی‌هایی مبنی بر اینکه آندره، پدر بتنکورت مایر و پدربزرگش هوادار نازی‌ها بوده‌اند. اینسایدر گزارش داد که شولر عضو یک انجمن مخفی بود که برای سرنگونی دولت جمهوری فرانسه در دهه ۱۹۳۰ نقشه می‌کشید. شولر که در دفتر لورآل در پاریس میزبان جلسات گروه بود، این گروه را که با چندین قتل و بمب‌گذاری مرتبط بودند، تامین مالی می کرد. او هیتلر را می‌ستود و برای مطبوعات طرفدار آلمان مقاله‌های ضدیهود می‌نوشت.

فرانسوا بتنکورت مایرز با مرگ مادرش در سال ۲۰۱۷ ده‌ها میلیارد دلار ثروت و عمارت‌های مختلفی به ارث برد؛ از جمله خانه‌ای عظیم در حومه ثروتمندنشین غرب پاریس.

فرانسوا با همسرش ژان پیر مایرز، مدیرعامل شرکت فرانسوی تتیس SAS، تولیدکننده مشروبات الکلی، و عضو هیئت‌مدیره نستله، زندگی می‌کند.

این زوج دو پسر به نام‌های ژان ویکتور و نیکولا دارند. ژان ویکتور به همراه بتنکورت مایرز عضو هیئت مدیره لورآل است؛ آن‌ها مانند اغلب شرکت‌های خانوادگی تلاش می‌کنند ثروت به‌دست‌آمده را در خانواده نگه‌ دارند.

بیشتر از زندگی