بیستمین روز جنگ میان ارتش اسرائیل و نیروهای حماس در حالی ادامه یافت که مجمع عمومی سازمان ملل در نیویورک برای بحث و گفتوگو درباره آخرین تحولات و طرح مواضع کشورهای مختلف تشکیل جلسه داد.
در نشست اضطراری روز پنجشنبه مجمع عمومی، گیلعاد آردان، نماینده اسرائیل در سازمان ملل متحد گفت «حمله هفتم اکتبر حماس ربطی به فلسطینیها و مناقشه اعراب و اسرائیل ندارد، بلکه درگیری اسرائیل با یک سازمان تروریستی است.
حسین امیرعبداللهیان، وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران نیز تهدید کرد اگر حملات به نوار غزه همچنان ادامه یابد آمریکا نیز در امان نخواهد بود.
ايمن الصفدی، معاون نخستوزیر و وزیر خارجه اردن، نیز در نشست اضطراری مجمع عمومی گفت: «تاریخ درباره ما قضاوت میکند و لازم است که در برابر این جنگ و فاجعه انسانی آن باستیم». شبکه خبری العربیه هم بهنقل از وزیر خارجه اردن نوشت: «مجازات دستهجمعی، دفاع از خود نیست بلکه جنایت جنگی است»
در همین حال، خبرگزاری فرانسه بهنقل از ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت خارجه روسیه، نوشت علی باقریکنی، معاون وزیر خارجه جمهوری اسلامی و هیئتی از سازمان حماس در مسکو حضور دارند.
۹ کشور عرب منطقه نیز از جمله عربستان سعودی، امارات متحده عربی، بحرین، قطر، عمان، کویت، اردن، مصر و مراکش در بیانیهای مشترک حمله به غیرنظامیان و نقض قوانین بینالمللی حقوق بشر در نوار غزه را محکوم کردند. این بیانیه مشترک میگوید قصور در بیان موارد صریح قوانین بشردوستانه بینالمللی منجر به تداوم ارتکاب به آنها میشود.
اولاف شولتس، صدراعظم آلمان، نیز مردم عادی و غیرنظامیان ساکن در نوار غزه را قربانیان سازمان حماس توصیف کرد و گفت تلاشها برای ادامه کمکهای انساندوستانه به ساکنان غزه باید ادامه یابد.
در اروپا هم، رهبران ۲۷ کشور عضو اتحادیه اروپا، پشت درهای بسته در بروکسل گرد هم آمدند تا درباره آخرین تحولات خاورمیانه و نیز ادامه حمایتها از اوکراین در برابر روسیه رایزنی کنند.
بهگزارش خبرگزاری فرانسه، رهبران کشورهای اروپایی گفتند بهشدت نگران وخیمتر شدن بحران انسانی در نوار غزهاند. آنها همچنین خواهان توقف درگیریهای نظامی و ایجاد مسیرهایی برای ارسال کمکهای بشردوستانه به ساکنان و غیرنظامیان در نوار غزه شدند.