مقامهای ارشد طالبان، از جمله ملا یعقوب، وزیر دفاع، سراجالدین حقانی، وزیر داخله (کشور)، عبدالسلام حنفی، معاون اداری نخستوزیر، یکشنبه، ۷ آبان (۲۹ اکتبر)، نشستی درباره وضعیت مهاجران افغان در کشورهای خارجی برگزار کردند.
کمیسیون عالی طالبان برای رسیدگی به مشکلات مهاجران افغان که اجباری از کشورهای خارجی به افغانستان بازمیگردند، بر رسیدگی به وضعیت مهاجران افغان تاکید کرده است.
جزئیات بیشتری در مورد تصمیمهای این کمیسیون منتشر نشده است، اما برگزاری این نشست نشان میدهد که طالبان زیر فشار اخراج اجباری مهاجران افغان از کشورهای ایران و پاکستان قرار گرفتهاند.
د ریاست الوزراء اداري مرستیال محترم مولوي عبدالسلام حنفي په مشري له بهرنیو هیوادونو څخه په اجباري توګه د را ایستونکو مهاجرینو ستونزو ته د رسیدو عالي کمیسیون نن مهمه غونډه وکړه. په دغه ناسته کې د بیلابیلو کمیټو د فعالیتونو ساحه تعیین... pic.twitter.com/AzR9vEc3Fd
— ارگ - ARG (@ARG_1880) October 28, 2023
وزارت مهاجران و عودتکنندگان رژیم طالبان اعلام کرد که شنبه، ۶ آبان (۲۸ اکتبر)،، بیش از ۹ هزار مهاجر افغان از طریق گذرگاههای تورخم استان ننگرهار و اسپین بولدک استان قندهار، از پاکستان به افغانستان اخراج شدهاند.
این وزارتخانه گفت که بیش از هفت هزار و ۸۰۰ مهاجر افغان از طریق گذرکاه تورخم، و بیش از هزار و ۸۰۰ مهاجر افغان نیز از طریق گذرگاه اسپین بولدک به افغانستان اخراج شدهاند.
این وزارتخانه در شبکه ایکس نوشت که این افراد برای دریافت کمک به کمیسیاریای عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان و نهادهای بیناللملی حامی مهاجران معرفی شدهاند.
این وزارتخانه گفت: «برای هر خانواده به ارزش مبلغ ۱۰ هزار و ۵۰۰ افغانی مواد غذایی و هزینه حملونقل کمک شده است.»
بیش از هفت هزار تن مهاجر افغان از پاکستان به وطن برگشت نمودند
— Ministry of Refugees (@MoRRAfg) October 29, 2023
ریاست امور مهاجرین ولایت ننگرهار از برگشت هفت هزار و 881 تن مهاجر افغان مقیم پاکستان، به تاریخ 6 عقرب خبرداد.
به اساس معلومات آمریت سرحدی تورخم ولایت ننگرهار یک هزار و 358 خانواده که شامل هفت هزار و 881 عودت کننده 1/1
وزارت مهاجران و عودت کنندگان طالبان گفت که شنبه، ۶ آبان، دو هزار و ۶۹۵ مهاجر افغان نیز اجباری یا داوطلبانه از ایران، از طریق گذرگاه اسلامقلعه هرات به افغانستان برگشتهاند.
حکومت طالبان در حالی زیر فشار اخراج گسترده مهاجران افغان از ایران و پاکستان قرار گرفته است که طالبان روابط نزدیکی با حکومتهای این دو کشور همسایه دارند. دولتهای ایران و پاکستان، سفارتها و کنسولگریهای افغانستان را به گروه طالبان واگذار کردهاند و تاکید دارند که مهاجران غیرقانونی افغان باید به کشورشان برگردند. شمار زیادی از مهاجران افغان در ایران و پاکستان فاقد اجازه اقامت قانونیاند و به همین دلیل در معرض اخراج قرار گرفتهاند.
دولت پاکستان به مهاجران وپناهجویان افغان که فاقد سند اقامت قانونیاند، هشدار داده است که آخرین مهلت حضور آنها در این کشور، پایان ماه جاری میلادی است و همه آنها باید تا آن زمان پاکستان را ترک کنند.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
مروزه بیبی، مهاجر افغان که بهتازگی از پاکستان به افغانستان برگشته است، به خبرگزاری فرانسه گفت که اخراج اجباری مهاجران افغان از پاکستان نگرانکننده است.
او گفت: «من بیماری قلبی و آسم دارم. دهها سال در پاکستان گذراندهام، اما دیگر اجازه نداریم در اینجا (پاکستان) بمانیم. من یک دختر و یک پسر دارم. شوهرم سالها پیش در پاکستان فوت کرد و در آنجا به خاک سپرده شد. ما در وضعیت بسیار بدی بهسر میبریم.»
ذوالفقار خان، مهاجر افغان که او نیز سالها در پاکستان زندگی کرده است، گفت که از اخراج اجباری خود به افغانستان شوکه شده است.
او گفت: «پاکستان هم مثل افغانستان خانه من است، زیرا من در پاکستان به دنیا آمدهام. من ۳۰ سال از عمرم را به این امید گذراندم که پاکستان به ما تابعیت بدهد، اما پاکستان این کارتها را برای ما صادر نکرد و حالا این دستور را صادر کردند که در این ماه باید این کشور را ترک کنیم.»
گذشته از برخی مهاجران قدیمی، پس از فروپاشی حکومت پیشین افغانستان و بازگشت طالبان به قدرت در ۱۵ اوت ۲۰۲۱، نیز هزاران شهروند افغانستان، بهویژه کارمندان دولت، نظامیان، فعالان حقوق بشر و خبرنگاران، برای گریز از انتقامجویی طالبان، به پاکستان و ایران پناه بردند.