دولت کانادا روز دوشنبه اعلام کرد به تعهدش برای انتقال حداقل ۴۰ هزار مهاجر افغان به این کشور پایبند بوده و به آن عمل کرده است.
دولت فدرال کانادا در اطلاعیهای اعلام کرد پس از اوت ۲۰۲۱، زمانی که دولت سابق افغانستان به دست گروه طالبان سقوط کرد، یک بحران اجتماعی، اقتصادی و انسانی در این کشور شکل گرفت که میلیونها شهروند افغانستان را تحت تاثیر قرار داد و آنها را از آینده خود نگران کرد. دولت کانادا از همان دو سال قبل، حمایت از مردم افغانستان را به صورت جدی جزو اهدافش قرار داد و بهویژه حمایت از افرادی را که در ۲۰ سال نظام جمهوریت همکار نیروهای کانادایی یا سازمانهای این کشور بودند، در اولویت گذاشت.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
مارک میلر، وزیر مهاجران و پناهجویان دولت کانادا، روز دوشنبه اعلام کرد که دولت این کشور به تعهدش مبنی بر اسکان مجدد حداقل ۴۰ هزار پناهجوی آسیبپذیر افغان عمل کرده است. او این برنامه را که از اوت ۲۰۲۱ شروع شد، یکی از بزرگترین برنامههای اسکان مجدد افغانها در جهان خواند و تصریح کرد که حمایتهای کانادا همچنان ادامه دارد.
دولت کانادا میگوید بر تعهدش برای کمک به افغانهای آسیبپذیر ثابت قدم است. اداره مهاجرت، پناهندگان و شهروندی کانادا تصمیم دارد با انعطاف بیشتر، همچنان به بررسی درخواست افغانهایی که واجد شرایط اسکان مجددند، ادامه بدهد.
مارک میلر میگوید: «خشونتهایی که طالبان مردم افغانستان را با آن روبرو کردهاند، همچنان ادامه دارد و آثار آن بر حقوق و آزادیهای مردم افغانستان بهویژه زنان و دختران حدومرزی ندارد. در حالی که استقبال ما از بیش از ۴۰ هزار افغان در کانادا یک دستاورد قابلتوجه است، ما همچنان به تامین امنیت افغانها ادامه خواهیم داد. کاناداییها، سازمانهای اسکان مجدد و کارکنان خط مقدم آنها برای استقبال از افغانها بسیار فراتر رفتهاند.»
سازمان جهانی مهاجرت نیز کانادا را در زمینه اسکان مجدد افغانها در دو سال گذشته یک الگو دانسته است. امی پوپ، مدیرکل سازمان جهانی مهاجرت، میگوید: «روند اسکان مجدد افغانها که کانادا در دو سال گذشته انجام داد، یک الگو برای کشورهای جهان شده است. ما خیلی خوشحالایم که با دولت کانادا برای اسکان مجدد افغانهای آسیبپذیر از نزدیک کار کردهایم. این مسئله در تاریخ ۷۲ ساله سازمان جهانی مهاجرت ماندگار خواهد ماند.»
از میان ۴۰ هزار مهاجر افغان که به کانادا منتقل شدهاند، ۱۸ هزار تن کسانیاند که مستقیما با سازمانها و دولت کانادا در افغانستان همکاری داشتهاند و پنج هزار تن از آنها مترجمها و خانوادههای آناناند که با نیروهای نظامی کانادا همکاری میکردند. مابقی افرادیاند که دولت کانادا آنها را به عنوان افغانهای درمعرضخطر و آسیبپذیر تشخیص داده است؛ از جمله سیاستمداران زن، مدافعان حقوق بشر، اقلیتهای قومی یا مذهبی تحت آزار و اذیت، دگرباشان جنسی و روزنامهنگاران.
دولت کانادا در ماه ژوئن قانونی را به تصویب رساند که بر اساس آن، افغانهایی که درخواست اسکان مجدد در کانادا دارند، میتوانند برای پیگیری روند پروندهشان به کشورهای منطقه بروند.
با اینکه دولت کانادا از تکمیل تعهدش برای اسکان مجدد ۴۰ هزار مهاجر افغان خبر داده است، هنوز هم افغانها روزانه هزاران درخواست برای انتقال به این کشور ارائه میدهند.