مذاکرات مستقیم بانکوک با نمایندگان حماس در تهران بر سر آزادی گروگان‌های تایلندی

حماس وعده داد که گروگان‌های تایلندی در فرصت مناسب و پس از برقراری آتش‌بس آزاد می‌شوند

تجمع گروهی مقابل سفارت قطر در لندن برای آزادی گروگان‌های اسرائیلی و خارجی در دست حماس‌ــ JUSTIN TALLIS / AFP

تایلند در ایران با نمایندگان گروه حماس بر سر آزادی گروگان‌های تایلندی ربوده‌شده در حمله هفتم اکتبر حماس به اسرائیل مستقیما مذاکره کرده است.

به گفته یک مقام‌ تایلندی، هیئتی به نمایندگی از این کشور هفته گذشته در ایران درباره سرنوشت نزدیک به ۲۰ تایلندی به‌گروگان‌گرفته‌شده، با نمایندگان حماس گفت‌وگوهای مستقیمی داشته‌اند.

به گزارش العربیه انگلیسی، آریپن اوتاراسین، سرپرست هیئت سه‌نفره مذاکره‌کنندگان تایلندی، می‌گوید در دیدار دو ساعته‌ای که روز ۲۶ اکتبر (۴ آبان) با مقام‌های حماس در تهران انجام شد، به آن‌ها وعده دادند که تایلندی‌ها در «زمان مناسب» آزاد شوند. او افزود: «آن‌ها به من اطمینان دادند که از آن‌ها به‌خوبی مراقبت می‌کنند اما نمی‌توانند تاریخ آزادی آنان را بگویند. آن‌ها منتظرند زمان مناسب فرا برسد.»

این گفت‌وگوها در حالی جریان داشت که حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه دولت ابراهیم رئیسی، در سفر به نیویورک برای شرکت در نشست شورای امنیت سازمان ملل اوضاع منطقه را در اثر «نسل‌کشی و قتل‌عام» اسرائیل تحت حمایت غرب، به اندازه‌ای نگران‌کننده‌ توصیف کرد که «هر لحظه امکان دارد از کنترل خارج شود».

هم‌زمان بانکوک‌پست به نقل از سیدسلیمان حسینی، رهبر سازمانی که نماینده جامعه کوچک شیعیان تایلند است، نوشت: «حماس پذیرفته است که پس از برقراری آتش‌بس و پایان حملات اسرائيل به غزه، گروگان‌های تایلندی را آزاد کند.» او تعداد گروگان‌های تایلندی را ۱۹ تن اعلام کرد و افزود تمامی آن‌ها در سلامت‌ کامل‌اند.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

به گفته آریپن اوتاراسین، اعضای هیئت اعزامی رئیس پارلمان تایلند به ایران به منظور پیگیری خواسته‌ها و هماهنگی‌های بیشتر در زمینه آزادی گروگان‌ها در تهران می‌‌مانند.

تایلند که در درگیری‌های حماس و اسرائيل کشوری بی‌طرف بوده و بیش از شش هزار و ۴۰۰ کیلومتر دورتر از منطقه درگیری در آسیای جنوب شرقی واقع شده، به‌تازگی در این زمینه خبرساز شده است.

آن‌طور که سرتا تاویسین، نخست‌وزیر جدید تایلند، اخیرا به روزنامه بانکوک‌پست گفت، دولت او سخت در تلاش است مردمش در امان باشند و گروگان‌ها در اسرع وقت به خانه بازگردند. در همین ارتباط، وزیر خارجه تایلند با قطر و مصر نیز گفت‌وگوهایی داشته است.

نزدیک به ۳۰ هزار تایلندی به‌عنوان کارگر مهاجر در بخش کشاورزی در مناطق جنوبی اسرائیل و در نزدیکی غزه استخدام شده بودند که گفته می‌شود در حمله غافلگیرانه حماس در هفتم اکتبر دست‌کم ۳۳ تن از آن‌ها جان باخته‌اند و در میان حدود ۲۳۰ گروگان اسرائيلی و خارجی در دست حماس، تعدادی هم تایلندی‌اند.

به گزارش واشنگتن‌ تایمز، مقام‌های اسرائیل هفته گذشته تعداد شهروندان تایلندی گروگان‌گرفته‌شده را ۵۴ تن تخمین زدند. این تعداد نزدیک به یک‌چهارم کل تعداد گروگان‌ها و البته تقریبا سه برابر رقمی است که بانکوک اعلام می‌کند. به گفته مقام‌های تایلند، رقمی که اسرائیل اعلام کرده در حال راستی‌آزمایی است اما احتمالا تعداد کسانی که در درگیری‌های حماس و اسرائیل کشته شده‌اند هم در این آمار محاسبه شده است. 

پیش‌تر بانکوک‌پست گزارش داد که سیدرضا نوبختی، سفیر ایران در تایلند، در یک نشست خبری که روز جمعه ۲۰ اکتبر (۲۸ مهر) به ابتکار کارزار همبستگی با فلسطین در بانکوک، پایتخت تایلند، برگزار شد، گفت که به او اطلاع داده شده که ابراهیم رئیسی، رئیس دولت سیزدهم جمهوری اسلامی ایران، در هفته پیش از آن در دیدار با اسماعیل هنیه، رهبر سیاسی حماس در قطر، خواستار آزادی گروگان‌های تایلندی و فیلیپینی شده است.

بیشتر از جهان