در پی «حمله و فحاشی» غلامرضا جمشیدیها، رئیس دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران، به دانشجویان این دانشکده، جمعی از فعالان دانشجویی در بیانیهای ضمن اعتراض به «اهانت و هتاکی» غلامرضا جمشیدیها، تاکید کردند که «توهین به دانشجویان» محدود به این دانشگاه نیست و بهویژه از زمان پیوستن دانشجویان به خیزش سال گذشته علیه جمهوری اسلامی، مدیران تعداد دیگری از دانشگاهها و دانشکدها نیز بارها به دانشجویان اهانت کردهاند. همزمان، جمشیدیها گفت که برای اهانتهایی که کرده از دانشجویان عذرخواهی نمیکند چون «جنگدیده و انقلابی» است و با دیدن «دست دادن و روبوسی دانشجویان دختر و پسر» عصبانی شده است.
بنا بر اعلام کانال دانشجویان دانشگاه تهران، پس از آنکه غلامرضا جمشیدیها روز ۱۴ آبان با خشونت و رفتار توهینآمیز اقدام به ضبط کارت دانشجویی یکی از دانشجویان کرد، عدهای از دانشجویان برای بازپسگیری کارت این دانشجو به حوزه ریاست رفتند، اما جمشیدیها در مواجهه با دانشجویان اقدام به فحاشی و حمله به آنها کرد.
در ویدئو منتشرشده از حمله و فحاشی غلامرضا جمشیدیها به دانشجویان مشاهده میشود که او، در مقام رئیس دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران، در حضور چند تن از کارمندان و اعضای هیئت رئیسه این دانشکده، با فریادهای «من امروز اومدم دعوا کنم» دانشجویان را تهدید میکند.
در بخشی از این ویدئو، پس از آنکه یک دانشجوی دختر با اعتراض به جمشیدیها یادآوری میکند «اینجا آکادمی است»، جمشیدیها دانشکده را «فاحشهخانه» و دانشجویان را «فاحشه» مینامد و با یورش به دانشجویان، آنها را به «اخراج» تهدید میکند.
حمله و اهانت رئیس دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران به دانشجویان با اعتراض گسترده دانشجویان و همچنین کاربران فضای مجازی روبهرو شده است.
کانال دانشجویان متحد اقدام غلامرضا جمشیدیها علیه دانشجویان را «حمله فیزیکی و فحاشی رئیس دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران به دانشجویان» توصیف کرد و کانال فعالان دانشجویی دانشگاه تهران آن را «هتاکی» جمشیدیها به دانشجویان با «ادبیاتی سخیف» خواند.
همزمان، جمعی از فعالان دانشجویی دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه علامه روز چهارشنبه ۱۷ آبان با انتشار بیانیهای در حمایت از دانشجویان دانشگاه تهران نوشتند: «ما دانشجویان دانشکده علوم اجتماعی علامه طباطبایی تمامقد در کنار دانشجویان علوم اجتماعی تهران ایستادهایم و هیچگونه توهین به دانشجو و ساحت دانشگاه را تاب نمیآوریم.»
دانشجویان در بیانیه خود ضمن اشاره به «فیلم فحاشی غلامرضا جمشیدیها، رئیس دانشکده علوم اجتماعی تهران»، تاکید کردند که او در حالی که عنوان رئیس دانشکده را دارد، «با وقاحت تمام دانشجویان را فاحشه و دانشکده را فاحشهخانه» مینامد.
در این بیانیه، فعالان دانشجویی تاکید کردند که «فحاشی» غلامرضا جمشیدیها و «چنین منشی بههیچوجه از سوی فردی که ادعای ریاست یک محیط علمی را بر عهده دارد پذیرفته نیست» و «جمشیدیها نهتنها فاقد پیشینه علمی مناسب است، بلکه حداقلیترین صلاحیتهای لازم برای ارتباط اجتماعی را هم دارا نیست.»
فعالان دانشجویی دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه علامه با اشاره به اینکه «توهین به دانشجویان علوم اجتماعی گویا به سنتی در میان روسای این دانشکدهها» تبدیل شده است، افزودند که در جریان اعتراضهای سال گذشته نیز رئیس دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه علامه دانشجویان را با الفاظی همچون «کدو» و «گَله» خطاب کرده بود.
آنها در ادامه نوشتند که «پیشفرض این است که روسای دانشکدهها باید حامی و همراه دانشجویان خود باشند، اما در وضعیتی به سر میبریم که مسئولان دانشگاه نفرتی بنیادین از دانش و دانشجو دارند» تا آنجا که رئیس دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران با شنیدن نام آکادمی «دانشکده را محل فاحشهگری مینامد» و رئیس دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه علامه با شنیدن اعتراض دانشجویان میگوید که «در دانشکده من جایی برای هوچیگری نیست.»
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
فعالان دانشجویی تاکید کردند که حمله و فحاشی و اهانت روسای دانشکدهها و مدیران دانشگاهها به دانشجویان «تنها محدود به یکی دو دانشکده خاص» مانند دانشکدههای علوم اجتماعی نیست و حتی «در دانشکده زبان و ادبیات فارسی نیز عبدالرضا سیف» فضا را برای هرگونه فعالیت علمی و دانشجویی محدود کرده است و «حتی پا از قلمرو خود فراتر گذاشته، دانشجویان دانشکده هنرهای زیبا را "رقاص" خطاب میکند.»
در بیانیه دانشجویان دانشگاه علامه، با بیان اینکه «این وضعیت چنین باقی نخواهد ماند»، آمده است: «چهبسا در زمانهای نزدیک، اندیشهها و نگاشتههای همین دانشجویانِ همواره زیر ضرب اما سرافراز با پوستِ تن این کتابسوزان جلد» خواهد شد.
از سوی دیگر، غلامرضا جمشیدیها، رئیس دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران، در مصاحبه با خبرگزاری ایلنا مدعی شد که «دست دادن» و «روبوسی» دانشجویان دختر و پسر او را «منقلب» کرده است.
رئیس دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران افزود: «بین نماز ظهر و عصر چشمم به بیرون از فضای نمازخانه افتاد و دیدم که متاسفانه دختران و پسران رفتارهایی انجام میدهند که در شأن دانشگاه نیست. دانشجویان با یکدیگر دست میدهند، روبوسی میکنند، و انگار که محرم هستند و اینجا دانشگاه نیست.»
او گفت که پس از نماز به سراغ دانشجویان رفته و کارت یک دانشجوی پسر را گرفته و گفته که دانشجوی دختری که از نمازخانه دیده بود باید خودش را معرفی کند. در ادامه، او با تجمع دانشجویان مواجه شده و دانشجویان از او خواستهاند که «عذرخواهی» کند. به همین دلیل، «بهلحاظ روحی منقلب شده» و به دانشجویان حمله کرده است.
جمشیدیها همچنین گفت: «دانشجویان در تجمع جلوی در دفترم حرفهای بیربطی زدند که من هم به هر حال عصبانی شدم.»
رئیس دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران از هرگونه عذرخواهی خودداری کرد و افزود: «من انقلاب اسلامی را دیدهام، جنگ را دیدهام، و از نسل انقلابیون بودم، و حالا میبینم چند تا بچه میخواهند چه کارهایی انجام دهند و مدام تکرار میکنند که دنبال فضای آکادمی هستند»، اما «مدارا و صبوری و حوصله ما هم اندازهای دارد. »
غلامرضا جمشیدیها، عضو سازمان بسیج اساتید، مدیر گروه علوم اجتماعی اسلامی، و عضو گروه تحول در علوم انسانی شورای عالی انقلاب فرهنگی است و علاوه بر چند سمت دیگر، ریاست دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران را بر عهده دارد. همزمان، با حکم محمد مقیمی، رئیس این دانشگاه، به سمت «رئیس کمیسیون تخصصی مشورتی علوم اجتماعی و رفتاری دانشگاه تهران» نیز منصوب شده است.
از زمان آغاز خیزش سراسری در شهریور ۱۴۰۱ و پس از آنکه بسیاری از دانشگاهها به کانونهای اعتراض علیه جمهوری اسلامی تبدیل شدند، اهانت مدیران دانشگاهها، حراست، و وزارت علوم و بهداشت علیه دانشجویان و برخوردهای خشونتآمیز با دانشجویان بسیار افزایش یافته است.
بنا بر اعلام نهادهای حقوق بشری، فقط طی چند هفته اول خیزش سراسری دستکم ۷۰۰ نفر بازداشت شدند. علاوه بر آن، صدها دانشجو در دانشگاههای سراسر کشور بهخاطر حمایت از اعتراضها و در ماههای اخیر بهخاطر سر باز زدن از حجاب اجباری، با حکم کمیتههای انضباطی از تحصیل «تعلیق» یا بهکلی «اخراج» شدهاند.