هشدار امدادگران درباره زمستان سخت در افغانستان؛ برنامه جهانی غذا خواستار بودجه ۴۰۰ میلیون دلاری شد

بر اساس آمارهای سازمان ملل، هفت میلیون افغان در آستانه فصل سرما به کمک فوری‌ نیاز دارند

اخراج گروهی مهاجران افغان از پاکستان و ایران و همچنین زلزله‌های پی‌در‌پی در استان هرات به دشواری‌ها افزوده است‌- WAKIL KOHSAR/AFP

هم‌زمان با هشدار نهادهای امدادی درباره زمستان سخت پیش رو برای مردم افغانستان، برنامه جهانی غذای سازمان ملل متحد اعلام کرد که در این زمستان برای رساندن غذا به آسیب‌ترین افراد در این کشور به بودجه ۴۰۰ میلیون دلاری نیاز دارد.

این سازمان روز یکشنبه ۲۱ آبان (۱۲ نوامبر) در بیانیه‌ای در شبکه اجتماعی اکس تاکید کرد به این بودجه «قبل از آنکه دیر شود» احتیاج است. برنامه جهانی غذا نوشت: «به شروع فصل زمستان در افغانستان چند هفته بیشتر باقی نمانده است؛ فصلی که اکثر مردم پشت کوه‌ها، برف و یخ‌ گیر خواهند کرد.» 

نهادهای امدادی هشدار داده‌اند که افغانستان به دلیل شرایط اقتصادی نامساعد فعلی از جمله فقر و بیکاری گسترده، نبود امنیت غذایی و بحران‌های اخیر از جمله زلزله‌های پی‌در‌پی و مرگبار در غرب آن کشور و اخراج گروهی مهاجران افغان از پاکستان و ایران زمستان سختی در پیش خواهد داشت. 

به گفته نهادهای سازمان ملل متحد در افغانستان، در این کشور یک بحران انسانی با «ابعاد باورنکردنی و پیچیده» از زمان تسلط طالبان بر افغانستان، در حال شکل‌ گرفتن است.

آمارهای سازمان ملل نشان می‌دهد که بیش از هفت میلیون نفر در افغانستان برای گذراندن فصل زمستان به کمک‌های فوری نیاز دارند. برنامه جهانی غذای سازمان ملل متحد هم از جامعه جهانی خواست برای جلوگیری از بروز یک فاجعه انسانی در افغانستان کاری انجام دهند.

از دست دادن شغل، کمبود پول نقد و افزایش قیمت‌ها در دو سال گذشته سبب شد که درصد زیادی از جمعیت افغانستان بدون هیچ پشتوانه غذایی روزگار بگذرانند. بر اساس آمارهای سازمان ملل متحد، در حال حاضر حدود ۱۵.۳ میلیون نفر در افغانستان غذای کافی ندارند و اقتصاد این کشور در آستانه فروپاشی است. 

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

از سوی دیگر، در دو سال گذشته در افغانستان شمار مبتلایان به سوءتغذیه به شکل بی‌سابقه‌ای افزایش یافته است. آمارهای برنامه جهانی غذای سازمان ملل متحد نشان می‌دهد تعداد افراد مبتلا به سوءتغذیه حاد در ۲۵ استان از ۳۴ استان افغانستان در سطح بالاتر از اضطرار قرار دارد. پیش‌بینی شده که این بحران سوءتغذیه همچنان شدت بگیرد و تقریبا نیمی از کودکان زیر پنج سال و یک‌چهارم زنان باردار و شیرده در ۱۲ ماه آینده به حمایت تغذیه‌ای نجات‌بخش نیاز پیدا کنند.

در چنین شرایطی، اخراج اجباری هزاران پناهجوی افغان بدون مدرک از پاکستان و ایران و همچنین وقوع زلزله‌های اخیر در غرب افغانستان بر شدت بحران موجود افزوده است.

بر اساس آمارهای کمیسیون طالبان برای رسیدگی به مهاجران بازگشته از پاکستان، در چند ماه گذشته هم‌زمان با تصمیم پاکستان مبنی بر اخراج گروهی مهاجران بدون اجازه اقامت، بیش از ۲۰۰ هزار نفر تنها از گذرگاه مرزی تورخم وارد افغانستان شده‌اند. سازمان ملل می‌گوید اکثر این مهاجران بدون دسترسی به هیچ نوع امکاناتی در مرز رها شده‌اند و حتی نمی‌دانند کجا بروند. 

زلزله‌های پیاپی اخیر در استان هرات در غرب افغانستان هم سبب شدند به شمار افراد آسیب‌پذیر افزوده شود و هزاران نفر در زمستان پیش رو بدون سرپناه شوند.