هفت ماه پس از برگزاری نخستین نشست بینالمللی به میزبانی دبیرکل سازمان ملل درباره افغانستان در دوحه، پایتخت قطر، نماینده ویژه رئیسجمهوری روسیه در امور افغانستان از برگزاری دومین نشست به میزبانی سازمان ملل در آینده بسیار نزدیک خبر داد.
ضمیر کابلوف در صحبت با رسانه روسی تاس گفت: «ممکن است در آینده نزدیک یک نشست بینالمللی دیگر به میزبانی سازمان ملل متحد و با حضور نمایندگان ویژه کشورها در مورد افغانستان برگزار شود.» او در مورد اینکه آیا روسیه هم قصد دارد در آینده نزدیک نشستی در مورد افغانستان برگزار کند یا خیر گفت که روسیه ابتدا باید گزارش هماهنگکننده ویژه سازمان ملل در امور افغانستان را که اخیر تهیه شده است، مطالعه و ارزیابی کند.
به گفته کابلوف، تصمیم برگزاری مجدد نشست نمایندگان ویژه کشورها به میزبانی سازمان ملل درباره افغانستان، پس از آن اتخاذ شد که فریدون سینرلی اوغلو، هماهنگکننده ویژه سازمان ملل در امور افغانستان، گزارش جدیدش را به دبیرکل این سازمان ارائه کرد.
سینرلی اوغلو در ماه اکتبر برای دومین بار پس از انتصاب به این سمت، به افغانستان سفر کرد و با شماری از مقامهای ارشد طالبان از جمله معاونان نخستوزیر و برخی وزرای طالبان ملاقات کرد. او در این سفر بر لغو ممنوعیت تحصیل و اشتغال زنان تاکید کرد و خواستار ایجاد حکومتی فراگیر و ملی در افغانستان شد؛ خواستههایی که طالبان همواره به آنها پاسخی تکراری میدهند.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
با این حال به گزارش برخی منابع نزدیک به طالبان، فریدون سینرلی اوغلو امکان ملاقات با ملا هبتالله آخوندزاده، رهبر مخفی طالبان را پیدا نکرد. به گفته این منابع، طالبان نهتنها مانع ملاقات او با ملا هبتالله شدند بلکه از سفر او به قندهار، محل اقامت هبتالله، نیز جلوگیری کردند. ملا هبتالله برخی اعضای شورای تصمیمگیری طالبان را که از نزدیکان او هستند، برای ملاقات با سینرلی اوغلو به کابل فرستاد.
ضمیر کابلوف اعلام کرد که دبیرکل سازمان ملل پس از بررسی گزارش هماهنگکننده ویژه، ابراز تمایل کرده است نمایندگان ویژه کشورهای جهان درگیر در مسائل افغانستان را دوباره گرد هم آورد تا در مورد این گزارش تبادلنظر کنند.
دبیرکل سازمان ملل پیش از این در اول و دوم ماه مه، برای نخستین بار میزبانی یک نشست خارج از سازمان ملل در مورد افغانستان را به عهده گرفت و از نمایندگان آمریکا، روسیه، بریتانیا، آلمان، هند، قطر، چین، نروژ، امارات متحده عربی، پاکستان، عربستان سعودی، ترکیه، کشورهای آسیای میانه، ژاپن، اندونزی، ایران، اتحادیه اروپا و سازمان همکاری اسلامی دعوت کرد در مورد راهکارهایشان برای تعامل با طالبان و بهبود وضعیت در افغانستان گفتوگو کنند.
نمایندگان طالبان و هیچ یک از نمایندگان مردم افغانستان به این نشست دعوت نشدند و تمام نشستها پشت درهای بسته برگزار شد. هرچند در حاشیه آن، با برخی فعالان مدنی و سیاسی افغانستان دیدارهایی صورت گرفت.