وبسایت آمریکایی آکسیوس میگوید که جو بایدن شنبه در تماس تلفنی با امیر قطر، از او خواسته تا این امیرنشین تلاش کند برای حل بحران تاخیر در آزادی گروگانهای اسرائیلی وارد عمل شود.
قطر که میزبان شماری از سران گروه حماس است، همراه با ایالات متحده و مصر نقش مهمی در پیشبرد مذاکرات برای آزادی گروگانها و تبادل آنها با زندانیان فلسطینی داشتند.
جو بایدن در سخنان روز گذشته هم پس از آزادی اولین گروه از گروگانها، اعلام کرد که واشنگتن تلاش زیادی برای آزادی زندانیان کرده است.
بایدن تاکید کرد که با وجود آتشبس موقت، نمیتوان به گروه حماس اطمینان کرد و افزود که این گروه فقط زیر فشار «کار درست را انجام میدهد».
بایدن در بخشی از این صحبتها با اشاره به ورود کمکهای بشردوستانه به نوار غزه گفت: «حماس اهمیتی به مردم غزه نمیدهد. ما باید تلاش کنیم تا با رسیدن به راهحل تشکیل دو کشور، بحران را برای همیشه حل کنیم.»
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
قطر و مصر بیشترین سهم را در روند مذاکره با گروه حماس و آزادی گروگانها داشتند.
در روز اول آتشبس چهار روزه، گروه شبهنظامی حماس که از جمله گروههای تحت حمایت جمهوری اسلامی ایران است، ۲۴ گروگان گرفتار در نوار غزه را که اغلب زنان و کودکان بودند آزاد کردند. در مقابل، اسرائیل ۳۹ زن و کودک زندانی فلسطینی را آزاد کرد تا به کرانه باختری بروند.
قرار بود در دومین روز از آتشبس چهار روزه هم تعدادی از گروگانهای اسرائیلی در تبادل با زندانیان فلسطینی آزاد شوند، اما آزادی گروگانها با مخالفت حماس به تعویق افتاد. این گروه، اسرائیل را به نقض مفاد آتشبس چهار روزه متهم کرد.
حماس گفت که ارتش اسرائیل اجازه ورود کمکهای بشردوستانه به شمال نوار غزه را نمیدهد.
با این حال، دولت اسرائیل میگوید تاکنون اجازه ورود بیش از ۲۰۰ کامیون به نوار غزه را صادر کرده است. حماس میگوید قرار بوده که دستکم ۵۰ کامیون برای کمک به شمال غزه بروند، اما ارتش اسرائیل اجازه حرکت این کامیونها را نمیدهد.
با این حال، شنبه پس از ساعتها تاخیر، خبرگزاری رویترز اعلام کرد که با میانجیگری مصر و قطر و تلاش ایالات متحده روند آزادی گروگانها از سر گرفته شد.