پیشروی ارتش اسرائیل در خان‌یونس؛ درگیری‌ها امدادرسانی را مشکل کرده است

ارتش اسرائیل می‌گوید که نبرد خان‌یونس اهمیت حیاتی دارد و عملیات طبق برنامه پیش می‌رود

نیروی زمینی اسرائیل در نوار غزه، ۶ دسامبر ۲۰۲۳- Israeli Army / AFP

نبرد بین نیروهای ارتش اسرائیل با شبه‌‌نظامیان حماس در سراسر نوار غزه از جمله در جنوب در روز چهارشنبه ۱۵ آذر (۶ دسامبر) مانع توزیع کمک‌های حیاتی در بسیاری از مناطق شده است.

به گزارش آسوشیتدپرس، در اثر تمرکز اسرائیل بر حمله زمینی در جنوب نوار غزه و در خان یونس، دومین شهر بزرگ این منطقه، مکان‌هایی که فلسطینی‌ها می‌توانند در امنیت باشند بیش از پیش کاهش یافته است. در چنین وضعی، ساکنان غزه مجبورند بیش از پیش به سمت مرز مسدودشده غزه با مصر در گذرگاه رفح حرکت کنند.

فرماندهان ارتش اسرائیل می‌گویند که نبرد خان‌یونس برای آن کشور اهمیت حیاتی دارد و عملیات به خوبی پیش می‌رود. پیشتر ارتش اسرائیل اعلام کرده بود که گمان می‌کند یحیی سنوار و دیگر فرماندهان و رهبران ارشد حماس در خان‌یونس به سر می‌برند.

در مرز گذرگاه رفح و در سمت غزه، پناهگاه‌های موقت و خانه‌ها مملو از جمعیت شده است و بسیاری از آوارگان در خیابان‌ها می‌خوابند. از سوی دیگر، هزاران نیروی مصری برای جلوگیری از هجوم گسترده پناه‌جویان به نقطه مرزی با مصر، در مرز مستقر شده‌اند. مصر می‌گوید این اقدام باعث تضعیف معاهده صلح ده‌ها ساله آن کشور با اسرائیل خواهد شد.

به گفته سازمان ملل متحد، حدود ۱.۸۷ میلیون نفر از ساکنان نوار غزه (بیش از ۸۰ درصد جمعیت) تا کنون خانه‌هایشان را ترک کرده‌اند. بسیاری از فلسطینی‌ها می‌ترسند که اجازه و امکان بازگشت به خانه‌هایشان نداشته باشند.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

بخش اعظم شمال نوار غزه، از جمله بخش‌های وسیعی از شهر غزه ویران شده است و فلسطینی‌ها نگران‌اند که دیگر مناطق نوار غزه نیز به سرنوشت مشابهی دچار شود، زیرا اسرائیل می‌خواهد حماس را به‌کلی از بین ببرد. این گروه شبه‌نظامی تحت حمایت جمهوری اسلامی ایران از ۱۶ سال پیش کنترل نوار غزه را در اختیار داشته است. 

در جریان جنگ اسرائیل و حماس از ۷ اکتبر تاکنون در وقفه چند روزه‌ای که طرفین آتش‌بس اعلام کردند، بیش از ۱۰۰ گروگان اسرائیلی و خارجی از اسارت حماس آزاد شدند و تخمین زده می‌شود که حدود ۱۳۸ گروگان دیگر هنوز در دست حماس باقی مانده‌اند.

به گزارش آسوشیتدپرس، وضع اسف‌بار گروگان‌ها و گزارش‌هایی از تجاوز جنسی و دیگر جنایت‌های حماس باعث افزایش خشم اسرائیلی‌ها و حمایت بیشتر آن‌ها از جنگ در غزه شده است.

این جنگ فاجعه‌ای بی‌سابقه برای غیرنظامیان فلسطینی به بار آورده است. دفتر کمک‌های بشردوستانه سازمان ملل متحد اعلام کرد که در سه روز گذشته، توزیع کمک‌ها- به‌طور عمده آب و آرد- فقط در داخل و اطراف رفح در مرز با مصر امکان‌پذیر بوده است و به‌دلیل درگیری‌ها و بسته بودن جادها، کمک‌ها به مناطق دیگر نرسیده است.

گروه امدادی پزشکان بدون مرز می‌گویند که در شهر دیر البلاح، در مرکز نوار غزه، سوخت و تجهیزات پزشکی در بیمارستان شهدای الاقصی «به‌شدت کم» است.

غزه از هفته اول جنگ بدون برق بوده است هرچند پس از ورود کامیون‌های امدادی و محموله‌های سوخت، برق‌رسانی از طریق ژنراتورها را در ان منطقه میسر کرده است.

وزارت بهداشت غزه شامگاه روز سه‌شنبه اعلام کرد که اسرائیل در این جنگ بیش از ۱۶۲۰۰ نفر را در غزه کشته است که بیشتر آن‌ها زنان و کودکان‌اند. بیش از ۴۲ هزار نفر نیز زخمی شده‌اند و بسیاری نیز زیر آواره‌ مانده‌اند.

ارتش اسرائیل روز سه‌شنبه گفت که نیروهایش پس از آنکه «شدیدترین روز» نبرد را از زمان آغاز عملیات زمینی پشت سر گذاشتند، به قلب خان یونس وارد شدند.