سیانان در گزارشی اعلام کرد که بر اساس یک ارزیابی اطلاعاتی که روز دوشنبه منتشر شد، چین، روسیه، ایران و کوبا تلاش کردهاند در انتخابات سال ۲۰۲۲ کنگره ایالات متحده دخالت کنند.
بنا بر این گزارش، جمهوری اسلامی ایران به منظور افزایش نفوذش در انتخابات میاندورهای آمریکا، به دنبال سوءاستفاده از شکافهای اجتماعی و تضعیف اعتماد به نهادهای دموکراتیک ایالات متحده بوده است. در این گزارش خاطرنشان شده که تلاشهای تهران احتمالا به دلیل قرار گرفتن اولویتهایی همرده کنار هم، از جمله نیاز به «مدیریت» ناآرامیهای داخلی [در ایران]، محدود شده است.
منظور این گزارش از فعالیتهای نفوذی استفاده پشتپرده از حسابها در شبکههای اجتماعی و وبسایتهای پروکسی، پرداخت مالی به چهرههای تاثیرگذار در شبکههای اجتماعی (اینفلوئنسرها) و استفاده از شرکتهای روابط عمومی است.
پیشتر شماری از مشاوران ارشد سابق امنیت ملی دونالد ترامپ، رئيسجمهوری پیشین ایالات متحده، در بیانیهای در مورد «خطر آشکار» جمهوری اسلامی و «عملیاتهای مخفیانه آن در اشکال مختلف از جمله عملیات نفوذ» برای امنیت ملی ایالات متحده هشدار داده بودند.
طبق این گزارش، به نظر میرسد تلاش دولتهای خارجی برای هدف قرار دادن انتخابات میاندورهای سال ۲۰۲۲ ایالات متحده در مقایسه با انتخابات ۲۰۱۸ افزایش یافته است. با این حال این گزارش میافزاید سطح این تلاشها در سطحی نبوده است که معمولا در سال انتخابات ریاستجمهوری دیده میشود.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
بر اساس این گزارش، هیچ دستور مشخصی از سوی هیچ یک از رهبران خارجی مبنی بر تشکیل «یک کارزار نفوذ جامع و همهجانبه دولتی» مانند آنچه روسیه در سال ۲۰۱۶ انجام داد، دیده نشده است. با این حال این ارزیابی ادعا میکند که چین، روسیه، ایران و کوبا همگی تلاش کردهاند به نوعی در انتخابات کنگره در سال ۲۰۲۲ مداخله کنند.
بر اساس این ارزیابی، چین تلاشهایش را برای تعمیق شکافهای سیاسیــاجتماعی در ایالات متحده افزایش داد و کوشید مدل دموکراتیک ایالات متحده را نمونهای از بینظمی، ناکارآمدی و یک نظام غیردموکراتیک نشان دهد و اختلافهای سیاسی در ایالات متحده در مورد مسائل اجتماعی مانند حق سقط جنین را برجسته کند.
ارزیابیهای اطلاعاتی نشان میدهد که روسیه نیز پیش از انتخابات میاندورهای به دنبال تضعیف حزب دموکرات و همینطور تضعیف اعتماد عمومی به انتخابات بوده است. بر اساس این ارزیابی، کرملین پس از «تحقیقات گسترده در مورد مخاطبان آمریکایی»، جامعه هدف، پلتفرمها و روایتهای کلیدی به منظور اثرگذاری بیشتر پیامهای روسیه را شناسایی کرده بود.
این ارزیابی تایید میکند که مقامهای نظامی روسیه پیشنهاد کردهاند خروج روسیه از شهر خرسون اوکراین را تا روز بعد از انتخابات میاندورهای سال ۲۰۲۲ ایالات متحده به تعویق بیندازند تا قبل از انتخابات، «از انتساب این پیروزی به یکی از احزاب سیاسی آمریکا [دموکرات] جلوگیری شود».
نهادهای اطلاعاتی آمریکا همچنین دریافتند که سایر کشورها از جمله کوبا، نیز برای حمایت یا تضعیف نامزدهای خاص و همسو با منافع آن کشور تلاشهایی کردهاند؛ هرچند نسبت به دیگر کشورها محدودتر بوده است.
این ارزیابی بهطور کلی نتیجه میگیرد که بازیگران خارجی با پرهیز از توسل به «تلاشهای فنی چالشبرانگیز» برای تغییر آرا، بیشتر دنبال آن بودهاند تا از طریق خدشهدار کردن برداشت و اعتماد عمومی به درستی نتایج، بر انتخابات ایالات متحده تاثیر بگذارند.