ریاست شورای امنیت سازمان ملل متحد بعد از ظهر چهارشنبه ۲۰ دسامبر، اعلام کرد که رایگیری در مورد قطعنامه پیشنهادی برای برقراری آتشبس فوری و پایدار در نوار غزه یک بار دیگر و برای یک روز به تعویق افتاده است.
خبرگزاری فرانسه بهنقل از خوزه خاویر دلا گسکا لوپز-دومینگز، رئیس شورای امنیت، نوشت اعضای شورای امنیت تصمیم گرفتهاند همچنان به رایزنیها و گفتوگوها ادامه دهند و تصمیمگیری درباره متن نهایی قطعنامه پیشنهادی را به صبح روز پنجشنبه، بهوقت نیویورک، واگذارند.
در این میان، خبرگزاری رویترز بهنقل از منابع آگاه دیپلماتیک نوشت درخواست تعویق مجدد زمان رایگیری به پیشنهاد نماینده آمریکا مطرح شد.
رویترز در بخش دیگری از این گزارش بهنقل از یک دیپلمات حاضر در نیویورک نوشت: «مذاکرات همچنان ادامه دارد و لازم است زمان بیشتری صرف شود.»
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
بهگفته این دیپلمات در شورای امنیت، بهنظر میرسد «رأیگیری شتابزده» پایان خوبی نخواهد داشت.
خبرگزاری رویترز به نقل از دیپلماتها نوشته است که تاخیر مجدد در رایگیری شورای امنیت به دلیل مذاکرات لحظه آخر بین ایالات متحده آمریکا و مصر بر سر پیشنهاد نظارت بر کمکهای سازمان ملل است.
مصر عضو شورای امنیت نیست، اما همسایه نوار غزه است و تا چند روز گذشته تنها گذرگاه ورود محمولههای کمکی به آنجا بود.
به نوشته رویترز متن پیشنویس پیشنهادی امارات متحده عربی خواستار از بین بردن تسلط اسرائیل بر تحویل تمامی کمکهای انساندوستانه به مردم غزه است.
آمریکا، که متحد اصلی اسرائیل در شورای امنیت سازمان ملل متحد است، با استفاده از حق وتو تا کنون دو بار جلوی تصویب قطعنامههای پیشنهادی برای برقراری آتشبس فوری و پایدار در نوار غزه را گرفته است.
به گفته رئيس شورای امنیت سازمان ملل، دیپلماتها همچنان بر سر برخی از جملهبندیهای متن قطعنامه پیشنهادی اختلافنظر دارند.
مقامهای آمریکایی و اسرائیلی بارها تاکید کردهاند که برقراری آتشبس میتواند به حماس امکان و فرصت دوباره برای سازمانیابیهای نظامی و برنامهریزی حملههای تروریستی جدید بدهد.
آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا روز چهارشنبه پس از انتقادات گسترده جهانی از عملیات نظامی اسرائیل در نوار غزه، گفت که جامعه جهانی باید حماس را زیر فشار قرار دهد و از انتقاد و فشار تنها به اسرائیل دست بردارد.
— independentpersian (@indypersian) December 20, 2023
وزیر خارجه آمریکا در بخش دیگری از صحبتهایش در نشست مطبوعاتی روز… pic.twitter.com/NcFR7rWo2t
برابر منشور سازمان ملل متحد، شورای امنیت عهدهدار حفظ صلح و امنیت بینالمللی است. این شورا تنها نهاد سازمان ملل است که اجرای قطعنامههایش برای همه اعضا لازم است.
موضوع قطعنامه مورد بحث کنونی، که قرار است در نهایت صبح پنجشنبه درباره آن تصمیمگیری شود، علاوه بر برقراری آتشبس فوری در نوار غزه، مسئول کردن سازمان ملل متحد برای نظارت بر ارائه کمکهای انساندوستانه به مردم غزه است.
روز سهشنبه، اسحاق هرتزوگ، رئیسجمهوری اسرائیل، در نشستی خطاب به دهها تن از سفیران و نمایندگان دیپلماتیک کشورهای جهان در تل آویو، مسئولان نهادهای سازمان ملل متحد را متهم کرد که بهاندازه کافی سریع عمل نمیکنند. به گفته رئیسجمهوری اسرائیل، تل آویو مشکلی با افزایش کمکهای انساندوستانه به مردم غزه ندارد و کمکها بیدرنگ میتواند سه برابر شود.
در این میان، آنتونی بلیکن، وزیر امور خارجه آمریکا، روز چهارشنبه در نشستی مطبوعاتی در واشنگتن ابراز امیدواری کرد که مذاکرات دیپلماتها در شورای امنیت به نتیجه خوبی برسد.
بلینکن خطاب به خبرنگاران گفت: «میخواهیم مطمئن شویم که تصویب این قطعنامه در نهایت شرایطی ایجاد نکند که به روند کمکرسانی به مردم غزه آسیبی برسد.» او تاکید کرد که نمایندگان آمریکا با جدیت دارند روی این موضوع کار میکنند.