قلم‌های جوان در خدمت حیات‌ وحش؛ مسابقه داستان‌نویسی کودکان سعودی برای نجات پلنگ عربی

وزارت فرهنگ عربستان سعودی به مناسبت روز جهانی پلنگ عربی مسابقه داستان‌نویسی برگزار می‌کند

تصویری از یک پلنگ-Arabian Leopard Fundation

خبرگزاری دولتی عربستان سعودی (SPA)، وزارت فرهنگ عربستان سعودی روز سه‌شنبه از راه‌اندازی مسابقه داستان‌نویسی پلنگ عربی، یک مسابقه دیجیتالی ویژه کودکان و نوجوانان شهروند یا مقیم عربستان سعودی خبر داد.

به نوشته عرب‌نیوز، این رقابت تا تاریخ ۱۰ فوریه، روز جهانی پلنگ عربی، ادامه خواهد داشت و انتظار می‌رود شرکت‌کنندگان در مورد پلنگ عربی و اهمیت حفاظت و بهبود وضعیت زیستگاه آن در پادشاهی سعودی یک داستان کوتاه را با نقاشی‌ها و مطابق با الگوی از پیش تهیه‌شده وزارتخانه تکمیل کنند.

آثار ارائه ‌شده از ۲۱ تا ۲۵ ژانویه داوری می‌شوند و اعلام نتایج و تجلیل از برگزیدگان در مراسم ویژه‌ای که در روز پلنگ عربی برگزار می‌شود، انجام خواهد شد. 

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

شرکت‌کنندگان در این مسابقه به دو گروه تقسیم می‌شوند؛ گروه اول کودکان (توله پلنگ‌ها) ۹ تا ۱۲ سال و گروه دوم برای نوجوانان (پلنگ‌ها) ۱۳ تا ۱۵ ساله. در این دو بخش جوایز متعددی هم ارائه می‌شود. برنده رتبه اول در رده کودکان جایزه یک هزار و ۲۰۰ دلاری، نفر دوم ۸۰۰ دلار و نفر سوم ۴۰۰ دلار دریافت می‌کند. برنده مقام اول در بخش پلنگ‌ها نیز یک هزار و ۶۰۰ دلار، نفر دوم هزار و ۶۶ دلار و نفر سوم ۵۳۳ دلار دریافت خواهد کرد.

شورای وزیران عربستان سعودی در ۱۸ ژانویه ۲۰۲۲، روز ۱۰ فوریه هر سال را به عنوان روز پلنگ عربی نام‌گذاری کرد. با اوج گرفتن تلاش‌های ملی عربستان سعودی، مجمع عمومی سازمان ملل هم در ماه ژوئن این روز را روز بین‌المللی پلنگ عربی نامید.

بنابر اعلام اتحادیه بین‌المللی حفاظت از طبیعت (IUCN)، پلنگ عربی گونه‌ای «به‌شدت در معرض خطر» است و تخمین زده می‌شود که تا سال گذشته کمتر از ۲۰۰ پلنگ عربی در طبیعت باقی مانده باشد. پلنگ عربی پیش‌تر در سراسر شبه‌جزیره عربستان پراکنده بود اما شمار آن‌ در نتیجه نابودی زیستگاه‌ها و شکار غیرقانونی رو به کاهش گذاشت.

یکی از راه‌های آماده‌سازی زیستگاه پلنگ عربی تکمیل زنجیره غذایی این گربه‌سان شکارچی است. به‌دنبال یک برنامه فشرده پرورش در اسارت، سال گذشته بیش از هزار و ۵۰۰ راس از چهارگونه حیوانی که زمانی گونه‌های رایج ساکن در این منطقه بودند، یعنی تیزشاخ عربی، غزال عربی، آهوی شنی و بز کوهی نوبه‌ای، در سه ذخیره‌گاه طبیعی‌ (از شش ذخیره‌گاه طبیعی‌) رها سازی شدند.

هم‌زمان با رهاسازی غزال‌ها، دکتر استفان براون، مدیر اجرایی حیات‌ وحش و میراث طبیعی کمیسیون سلطنتی العلا، به عرب‌نیوز گفت که آن‌ها در حال آزاد کردن قدرت تعادل طبیعت‌اند و با برنامه موفق پرورش پلنگ که در حال حاضر به‌خوبی در حال اجرا است، ممکن است در سال ۲۰۳۰ به هدف نهایی‌شان برسند.

این ابتکار در راستای تعهد پادشاهی و کمیسیون سلطنتی استان العلا به حفاظت از پلنگ عربی به دلیل اهمیت ملی و منطقه‌ای بسیار آن و همچنین با هدف حفظ محیط زیست، تلاش برای گسترش آگاهی در سراسر منطقه، جلب‌توجه جهان به خطراتی که این موجود کمیاب در معرض آن قرار دارد و روشن کردن برنامه‌های بلندمدت برای نجات آن‌ها در دستور کار قرار گرفته است.

بیشتر از جهان