بیش از سه هزار و ۴۰۰ نفر در ایالت خیبرپختون‌خوا پاکستان ناپدید شده‌اند

گزارش‌های امنیتی نشان می‌دهند در دو سال گذشته، هزاران تن از اعضای تحریک طالبان پاکستان از ایالت خیبرپختونخوا به افغانستان رفته‌اند

جنگجویان تحریک طالبان پاکستانی در خیبرپختون‌خوا‌ــ AFP

کمیسیون تحقیق درباره ناپدید شدن اجباری افراد در پاکستان روز سه‌شنبه ۱۹ دی‌ماه در گزارشی، فاش کرد که از سرنوشت سه هزار و ۴۸۵ نفر در ایالت خیبرپختونخوا اطلاعی در دست نیست. این گزارش پس از آن تهیه شد که دادگاه عالی پاکستان چند روز پیش دستور داد ظرف ۱۰ روز، در مورد افراد ناپدید‌شده گزارشی جامع و با جزئیات کامل ارائه شود.

این گزارش که به دادستان کل پاکستان تحویل داده شد، نشان می‌دهد از مجموع ۶۹۲ مورد ناپدید شدن افراد در سراسر پاکستان، ۵۰۳ مورد که بیش از سه هزار نفر را در برمی‌گیرد، مربوط به ایالت خیبرپختونخوا است. این کمیسیون ناپدید شدن افراد را با تلفات مجهول‌الهویت‌مانده حملات هوایی پهپادی مرتبط دانست و دلیل احتمالی دیگر را مهاجرت برخی افراد بدون اطلاع و تماس با خانواده‌هایشان اعلام کرد.

گزارش‌های نهادهای امنیتی پاکستان، روسیه، سازمان ملل و برخی از نهادهای تحقیق‌کننده در مورد گروه‌های تندرو نشان می‌دهند که پس از به قدرت رسیدن طالبان در افغانستان، هزاران نفر از اعضای تحریک طالبان پاکستان که بیشترشان در ایالت خیبرپختونخوا اقامت داشتند، به افغانستان رفتند. گزارش سازمان ملل متحد همچنین نشان می‌دهد که این گروه تروریستی در حال حاضر حدود شش هزار جنگجو در افغانستان دارد.

خیبرپختونخوا ایالتی ناامن در پاکستان، کنار افغانستان و در امتداد خط مرزی دیورند است و در دو سال گذشته صحنه ناامنی‌های گسترده بوده است. دولت پاکستان مدعی است تروریست‌های پاکستانی که علیه منافع دولت پاکستان در این ایالت و دیگر مناطق پاکستان حملات تروریستی انجام می‌دهند، از خاک افغانستان وارد پاکستان می‌شوند.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

علاوه بر این، اخیرا و از ماه اکتبر ۲۰۲۳ که دولت پاکستان دستور اخراج اجباری مهاجران افغان از این کشور را صادر کرد، صدها هزار تن به‌عنوان مهاجران افغان از پاکستان به افغانستان وارد شدند.

از آنجا که گزارش سازمان ملل متحد نیز نشان می‌دهد رهبری تحریک طالبان پاکستان در حال حاضر در استان پکتیکا در شرق افغانستان، هم‌مرز با پاکستان، مستقر است، این ادعا که شمار زیادی از افراد وابسته به گروه‌های تروریستی نظیر تحریک طالبان پاکستان از دو سال و چهار ماه پیش و پس از به قدرت رسیدن طالبان، از پاکستان به افغانستان رفته باشند، می‌تواند به واقعیت نزدیک باشد.

در همین حال، گزارش کمیسیون تحقیق درباره ناپدید شدن اجباری افراد در پاکستان نشان می‌دهد که پس از ایالت خیبرپختون‌خوا، در ایالت بلوچستان هم ناپدید شدن دو هزار و ۷۵۲ نفر و در ایالت سند، مفقودی یک هزار و ۷۸۷ فرد گزارش شده است.

این افراد کسانی‌اند که خانواده‌هایشان ادعا می‌کنند هیچ اطلاعی از وضعیتشان ندارند و حتی نمی‌دانند زنده‌اند یا خیر.

بیشتر از جهان