تنش‌های نظامی دریای سرخ نیروی دریایی هند را به میدان آورده است

هرچند هند در ائتلاف نظامی که به رهبری آمریکا تشکیل شده است حضور ندارد اما در مواجهه با بسیاری از تهدیدها و حملات زودتر از نیروهای سایر کشورها اقدام کرده است

هم‌زمان با ادامه حملات حوثی‌های یمن به کشتی‌های تجاری در مسیر آب‌های دریای سرخ، نگرانی‌های جهانی از تامین امنیت انرژی و ناوبری بین‌المللی افزایش یافته است و این نگرانی هم تنها به ایالات متحده یا بریتانیا که به‌طور مستقیم علیه حوثی‌های یمن دست به اقدام نظامی زده‌اند محدود نمی‌شود.

روزنامه وال‌استریت‌ژورنال روز پنجشنبه ۲۵ ژانویه (پنجم بهمن‌ماه ۱۴۰۲) گزارشی منتشر کرد که نشان می‌دهد هند -که از مصرف‌کنندگان اصلی انرژی در جهان است- بدون این‌که بخواهد در ائتلاف نظامی به رهبری ایالات متحده مشارکتی داشته باشد، خودش به‌طور مستقیم ناوگان نظامی‌اش را به منطقه اعزام کرده است.

بر اساس یافته‌های روزنامه وال‌استریت‌ژورنال، هند تاکنون ۱۰ کشتی جنگی خود را به حدفاصل شمال و مرکز دریای عرب تا خلیج عدن اعزام کرده است. تنگه باب‌المندب که خلیج عدن را به آب‌های دریای سرخ وصل می‌کند در تیررس حملات موشکی و پهپادی حوثی‌های یمن قرار دارد.

از ابتدای شروع جنگ میان ارتش اسرائیل و نیروهای حماس در نوار غزه، شورشیان حوثی که یکی از اصلی‌ترین گروه‌های نیابتی وابسته به جمهوری اسلامی محسوب می‌شوند بارها تلاش کرده‌اند با استفاده از موقعیت جغرافیایی خود کشتی‌های تجاری را که از تنگه باب‌المندب و آب‌های دریای سرخ می‌گذرند به منظور ناامن‌ کردن منطقه هدف قرار دهند. حوثی‌ها مدعی‌اند که این اقدام را در حمایت از فلسطینی‌ها و به منظور ضربه زدن به اسرائیل انجام می‌دهند.

دریای سرخ تنها مسیر منتهی به کانال سوئز است و نقش مهمی در تجارت بین‌المللی میان کشورهای اروپایی و آسیایی به‌ويژه هند دارد.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

به‌نوشته خبرگزاری بلومبرگ، حمله‌های مکرر حوثی‌های یمن به کشتی‌های تجاری در مسیر دریای سرخ، بزرگ‌ترین اختلال در روند تجارت جهانی از زمان همه‌گیری ویروس کرونا به‌ حساب می‌آید.

روزنامه وال‌استریت‌ژورنال در ادامه گزارش خود به این نکته اشاره می‌کند که هرچند کشتی‌های جنگی ارتش هند به‌طور مشخص بر عبور و مرور شناورهایی که با پرچم‌های هند تردد دارند نظارت می‌کند، اما هفته‌های گذشته در بسیاری از مواقع در مواجهه با تهدیدها و حملات حوثی‌ها زودتر از سایر کشورهایی که در منطقه حضور دارند اقدام کرده‌اند.

چند مقام دولتی و کارشناس در هند به روزنامه وال‌استریت‌ژورنال گفته‌اند دهلی‌نو در ائتلاف نظامی حاضر که به رهبری آمریکا برای مقابله با تهدیدهای حوثی‌ها شکل گرفته است شرکت نخواهد کرد و این تصمیم نیز به سیاست کلی دولت هند بازمی‌گردد که صرفا در ماموریت‌ها یا عملیات‌هایی که در چهارچوب سازمان ملل باشد حضور می‌يابد.

روزنامه وال‌استریت‌ژورنال ضمن اشاره به روابط دهلی‌نو و تهران و وابستگی حوثی‌های یمن به حکومت ایران، این فرض را مطرح کرده که ممکن است برخلاف ادعای مقام‌های دولتی در هند، ملاحظات دیگری نیز در کنار سیاست رسمی دهلی‌نو در میان باشد.

به‌نوشته وال‌استریت‌ژورنال، دهلی‌نو هرچند در ائتلاف نظامی ایالات متحده برای مقابله با حوثی‌ها حضور ندارد، اما به همکاری‌های نزدیک نظامی خود با ایالات متحده در آب‌های آسیای شرقی و اقیانوس هند ادامه می‌دهد. 

بیشتر از جهان